1. hahaha pa sta ce ovi sad sto su potrcali da se vakcinisu? ko zna sta su primili... pritom ne stiti od tzv covida... kako se samo sprdate s ljudima... hit
  (j, 10. jun 2021 12:18)

  # Link komentara

 2. “Пандемија” че нестати престанком бесмисленог тестирања…
  (vir, 10. jun 2021 05:29)

  # Link komentara

 3. Да л има више ико нормалан да се пали на ове текстове, лекове, вакцине и којекакве ветеринаре?
  (Нећу_Да_Носим_Маску, 9. jun 2021 23:25)

  # Link komentara

 4. @prečica Vakcine postoje stotinama godina (verovali ili ne) a lekovi u obliku u kojem ih danas koristimo postoje od kraja devetnaestog veka. Neuporedivo je lakše napraviti vakcinu jer glavni posao odrađuje naše telo a ne vakcina. Dovoljno je ubaciti u organizam nešto što liči na virus i naše telo će napraviti antitela. Npr. drugi sličan virus, umrtvljen virus... Čak nije ni mnogo bitno gde ćeš da ubaciš vakcinu, organizam će svejedno odraditi svoje. Da bi napravio lek moraš da nađeš supstancu koja će da uradi nešto virusu, po pravilu dok se razmnožava. A to se dešava u ćeliji. Dakle, ta supstanca mora ući u ćeliju a da je pritom naš organizam ne uništi i da je ima dovoljno da dođe svuda gde treba. I da pritom ne otruje pacijenta. Vakcina ubacuje smešno malu količinu aktivne supstance pa gomila navedenih problema ne postoji. Zato za gomilu virusnih bolesti imamo vakcine a nemamo lekove.
  (T2, 9. jun 2021 23:00)

  # Link komentara

 5. Lek, koji nema i negativne posledice, nije lek.
  (čoveče ne ljuti se, 9. jun 2021 21:04)

  # Link komentara

 6. Ima jako malo lekova protiv virusa a ne postoji ništa slično antibioticima gde jedan lek funkcioniše protiv hiljada vrsta bakterija. Remdesivir, kojeg spominje članak, je u teoriji imao sve razloge da funkcioniše, u praksi jedva da funkcioniše protiv ebole za koju je pravljen a protiv kovida praktično neznatno. Tako da treba biti vrlo oprezan pre davanja prognoza sve dok se ne odradi ispitivanje na pacijentima.
  (T, 9. jun 2021 20:54)

  # Link komentara

 7. Naravno, za efikasne lekove su potrebna dalja istraživanja i ne planiramo ih uopšte. A za brzosmućkanu vakcinu nisu bila potrebna dalja istraživanja.
  (prečica, 9. jun 2021 20:50)

  # Link komentara

 8. Hvala, ne. Ispostavilo se da su vakcine sigurica.
  (sigurno, 9. jun 2021 20:46)

  # Link komentara