1. Поред Кине треба притиснути и Америку, у томе су они много више, али се праве невешти.Вероватно имају много више сазнања о пореклу вируса јер је још Обамина администрација дала пет милијарди долара лабораторијама у Вухану ради истраживања Корона вируса.СЗО очито њих не сме да контролише.
  (Мина, 5. mart 2021 22:43)

  # Link komentara

 2. Ovde se ne zna ni ko pije ni ko placa, a u tek u vacine nemam poverenja, verujem samo sebi i svom dobrom imunitetu, zahvaljujuci opc+c, cinku i vitaminima.
  (sanja, 5. mart 2021 20:18)

  # Link komentara

 3. A kad ce se pokrenuti istraga o leku za korona virus?
  (Stojko, 5. mart 2021 16:55)

  # Link komentara

 4. Ko ikad samog sebe forenzicki istrazivao i optuzio?!
  (djidji, 5. mart 2021 16:20)

  # Link komentara

 5. Mediocritical, 5. mart 2021 14:27
  SZO je izgubila sav kredibilitet i inace bas kao i u svim ostalim UN agencijama direktori/predstavnici direktive dobijaju od svojih maticnih drzava/s;uzbi. 30 godina radim za UN i tesko onome kome UN pomogne.kada sam pocinjao mislio sam da je UN fenomenalna institucija a onda sve vidis iz prve ruke.
  (Uzicanin, 5. mart 2021 15:02)

  # Link komentara

 6. Kinezi ga naravili pa im pobegao
  to je najrealniji scenario
  a mozda su ga i sami pustili

  kako god , njihov je proizvod i za to treba da snose sve posledice
  (dr Nestor, 5. mart 2021 15:02)

  # Link komentara

 7. Stručnjaci, "naučna zajednica" itd. je kao i ostala raja. Gomila papagaja koja pre svega drži leđa uza zid. Te su tako svi oni refleksno graknuli "nama dokaza da je ovo veštački virus". To ne jer oni nešto mnogo znaju. Oni jedino dobro znaju da ako ih neko samo i optuži za "teoriju zavere" odoše grantovi, ugovori a možda i zaposlenje. Kad nastupaju za medije to je 99% puta samo šou samopromocaije ali i odbrane da su pravoverni, ni slučajno da nisu zastranilu. A istina? Ona je za heroje, i znaće se u budućnosti, dalekoj - do tada od nečega mora da se živi...
  NIkakva životnja-nosilac korone nije nađena. Niti ima ikakvog dokaza da ovaj virus liči dovoljno na prethodno znane. A i oni na koje liči su evolutivno daleko od ovoga decenijama. Još gore je što je pola kao mutant nekih prethodnih a mutacije ne rade tako, na delu patogena, već na celom. A drugo pola ko prepisan od postojećih - ali drugih!
  Znate li da je 2016 gro vodećih svetskih mikrobiologa u Oxfordu zatražio stop svim istraživanjima mogućih budućih opasnih virusa? Jer je opasnost velika a korist sumnjiva od takve spremnosti. Ne da nisu poslušani. Nego je finansirano, ispostavlja se, čak 40 (da, četrdeset) velikih projekata pravljenja strahotnih patogena. (To sve van postojećih vojnih laboratorija, one su pride...) Za većinu je upravo lab Wuhan bio početni izvor materijala.
  Naravno da malo ko zna za ovaj nepopularan fakt koji liči na teoriju zavere. Za tu praksu gramzivosti u mikrobiološkom dr. Strangelove obliku.
  (Helios, 5. mart 2021 14:59)

  # Link komentara

 8. SZO da je institucija koja opravdava svoje ime ugledom znanjem i zvanjem... Da nije tako, ne bi svet upoznavao Koronu, sa zamrznutim i iznenađenim od straha SZOm.
  Oni su se jednostavno pretvorili u jednu birokratsku konformističku dinosaurusku anahronu egoističnu, nekorisnu skupinu... Kao i globalna sa sve lokalnim poltičkim scenama, koje su na nivou pretstavljanja institucija koje glume same sebe.
  To se zove globalna kriza, koja nema rešenja od sopstvenog propadanja i truleži koja će se sad lančano pokazivati svoja neupotrebljiva i suštinski nekorisna lica.
  Za sve je kriva globalna štanc keš mašina koja je konformistički i piramidalno isprala ugled i znanje i zvanje svih institucija.
  Tačka. Paytime.
  (Mediocritical, 5. mart 2021 14:27)

  # Link komentara

 9. Лају испод погрешног дрвета ! Кинези су одавно почистили лабораторију, уклонили људе и применили контраобавештајне мере ,а сад (више) немају ни отвореног противника у лику америчког председника ! Остали се (такође) добро чувају ,а има их неколико на разним странама ! Мени су најсумњивији ови што ваљају вакцине и успешно се тестирају !
  (Суперхик, 5. mart 2021 14:15)

  # Link komentara