1. Jako je važno paziti i proveriti zdravstveno stanje. Ako možete dođite u Zavod za transfuziju krvi i dajte krv. Prvo znaćete koji ste tip antiboda, tj. krvna grupa, drugo ukoliko imate neki od teških imunih ili sindromnih problema možete biti obavešteni i sprečiti bolest i treće humanost je na delu jer ukoliko sve bude kako treba ta donacija će nekome spasiti život.
  Ako je imuna reakcija veoma česta, i HSV budjenje bude suviše reaktivno, posebno što čitam u porukama, tada je veoma česta dijagnoza koinfekcija. Koinfekcija je veoma opasna ako su u pitanju virusi humano imunog soja poput HIV, Hepatitis i HSV. Isti deluju sumno na imuni sistem i veoma brzo uništavaju CD leukocite i neurofilni postaju reaktivni. Problem je što HSV aktivira reakciju CD8 i CD4 a na iste se kače virusi HIVa što izaziva enormno slabljenje celokupnog imunog sistema.
  Ista je priča i sa HIV i Hepatitisom bilo kog soja A,B,C...
  Medicina je uznapredovala poslednje dve decenije i ne bi se trebalo bojati pozitivnih rezultata, jer za svaki od ovih virusnih oboljenja postoji lek. Osnovno zdravstveno osiguranje pokriva troškove lekova i što je najvažnije, što je dijagnoza ranija posledice na životni vek osobe je manji.
   (sima, 7. decembar 2019 18:48)

  # Link komentara

 2. Ako neko kad imas seks sa zarazenom osobom posle koliko dana se pojavi
   (ja to onako, 4. decembar 2019 18:18)

  # Link komentara

 3. @Penzioner

  "Kvantna" medicina ne postoji. Ne nasedajte i ne dajte svoj novac prevarantima!
  (Slobodan, 2. decembar 2019 13:23)

  # Link komentara

 4. Već godinama imam problem sa herpesom i nauči se živeti sa tim. Nije mi omiljen, ali kad izadje, nastavim normalno život.
  Na usni mi izlazi usled stresnog perioda, na nosu usled prehlade i uopšte se ne osećam stigmatizovano zbog toga. Zdrava sam što je najbitnije.
  Koristim flastere (na usni) za tu namenu, kao i propobazu. Za sad mi to najviše pomaže.
  Inače, mislim kad krene, mora negde izbiti i mora proći “njegovo vreme”, mazalice ubrzavaju zalečenje i sprečavaju dodatno razbuktavanje.
  Živite normalno sa tim, nemojte da vas to potresa,
  kome “smeta”, ima pogled i na drugu stranu.
  Živeli :-)
  (Ružica, 2. decembar 2019 11:39)

  # Link komentara

 5. Prošle godine su mi se 3 pojavile u jednom mesecu!
  Onda sam čitala da propolis pomaže, i sasvim slučajno kupim labelo jedne domaće firme na bazi pčelinjeg voska i propolisa.
  Mažem svaki dan kao što bih inače svaki labelo ali je ovaj dovoljno namazati jednom vrlo je postojan i prijatan.
  Uglavnom otkako ga koristim nijednom nisam imala groznicu jer izgleda deluje preventivno.
  A bila sam bolesna više puta ove godine i imala padove imuniteta i pre bi mi uvek u takvoj situaciji izlazio herpes ali evo već 20 meseci se nije pojavila nijedna.
  Ovo pišem jer možda nekome pomogne pošto sam je probala sve i svašta ništa mi nije pomagalo..
  (Nina, 2. decembar 2019 00:49)

  # Link komentara

 6. Kvantna medicina ga uzbacuje iz organizma.To je jedini način da se oslobodite muka.
  (Penzioner, 1. decembar 2019 21:17)

  # Link komentara

 7. @Zorz
  Meni hidrociklin ne pomaze. Jednom sam imala mesec dana, mazala hidrociklinom, ne deluje i na kraju odem u dom zdravlja. Tamo mi preporuce aciklovir, mazala i proslo za nedelju dana. Od tada samo aciklovir koristim.
  (Lola, 1. decembar 2019 14:49)

  # Link komentara

 8. ja cesto imam herpes, oba tipa, ali zato nikad nisam bolesna, nikad grip, nikad infekcija...kao da herpes virus brani od drugih bolesti. ne znam da l to ima neke veze, ali jos neki ljudi koji imaju herpes, kao da imaju jak odbrambeni sistem prema drugim belestima..cudna povezanost
   (sombor, 1. decembar 2019 01:26)

  # Link komentara

 9. Skoro svajo ima u sebi virus herpesa a kad se znakovi bolesti pojave znaci da je zakazao imuni sistem.Ima vise vrsta herpesa a neki su smrtonosni,moja komsinica je umrla od herpesa :(
   (cvrko, 30. novembar 2019 21:00)

  # Link komentara

 10. odvratna i grozna-groznica! tolke muke i pad samopouzdanja sam imao kao manji i do nekog peroda puberteta.. cim padne imunitet eto je i to sve na usnama. secam se i da mi je izbilo 3,4 odjednom pa nisam mogao ni da jedem grrr.. e onda pojacao zdraviju klopu,teretana, zivot bez stresa i stvarno nije izlazila godinama! nazalost opet je vremenom krenulo ali manje i brze mi prodje,ali kad izbije nervozan sam, hocu da ujedam i da ne izlazim iz kuce dok ne prodje to malo g****
   (godzila, 30. novembar 2019 16:33)

  # Link komentara

 11. Cim pocne peckanje i svrbez, namazati Hidrociklinom, i problem resen.
   (Zorz, 30. novembar 2019 16:07)

  # Link komentara