1. za plastiku je dokazano da ispusta pseudo hormone u tecnost slicne estrogenu, cisto ako ste impotentni i rastu vam grudi (a rak dojke je estrogen zavisan), a karagenan dokazano izaziva rak debelog creva.

  paradajz u januaru, gotov sos, hleb sa vise aditiva od ostalih sastojaka, meso naduvano hemijom, kecap, majonez, plasticne paprike, musli od plasticnih slamcica, voda iz plastike, kafa iz plastike, rucak iz plastike, gurmanska pljeka sa dodatkom GMO soje, slatkisi sa pojacivacima ukusa, karagenan u svakom sladoledu, krem siru i mesnoj preradjevini...

  to od mame i tate nisam nasledila, vec od alavih farmaceutskih kuca.
   (komunikator, 19. avgust 2019 14:12)

  # Link komentara

 2. Post ljudi, post. Čak i ako niste religiozni u poslednje vreme ima mnogo nove nauke o "fastingu", posebno Dr Valter Longo se ističe sa istraživanjima i baš su obećavajuća. Dakle manje životinjskog proteina (a ne više kao što se popularno savetuje),više povrća i povremeno gladovanje ključ je zdravlja. Ovo se poklapa i sa stilom života naših predaka (manje hrane generalno, manje mesa i povremeno gladovanje).
  (Bojan, 19. avgust 2019 08:09)

  # Link komentara

 3. "Sahranio" sam dve kolegenice. Obe su bile slank, da ne kazem kost i koza. Obe su bile pusaci... jaki pusaci. Jedna je umrla od raka pankreasa, a druga od raka pluca. Nisu nesto bile stare. Ova sto je umrla od raka pankreasa bila je nesto preko 40 god. stara... Ova sa rakom pluca oko 60. Ne znam koliko su geni pri svemu tome igrali neku ulogu, gojaznost nije igrala nikakvu. Mislim da su ih cigare ubile... I jednu i drugu.
  (Nikola '58, 18. avgust 2019 20:53)

  # Link komentara

 4. @Slobodan

  Eh kad se setim tih kocki šećera uhvati me nostalgija...Stvarno smo ih mnogo jeli kao deca kod babe i dede. I niko nije bio gojazan, ni mladi ni stari, svi su bili tanki!
  (Mina, 18. avgust 2019 16:50)

  # Link komentara

 5. Moguce je sve.Genetika+stres koji je glavni okidač za vecinu bolesti.
  Svaki put kada otvorim vesti na ovu temu zaista ocekujem da ce biti napisano sta je glavni uzrok i da ima leka...
  (—-, 18. avgust 2019 16:43)

  # Link komentara

 6. Retko pametan i smislen komentar. Potpisujem sve.

  Neko pominje šećer. Ma kakav šećer, naši starci su zobali kocke šećera na kile tako u čistom obliku! Pa ratluk uz svaku kafu ili slatko od šljiva, jagoda, i sl. u kojem je bilo nenormalno mnogo šećera. Ali su zato meso jeli o praznicima, masni sirevi nisu postojali, jelo se gomilu proje i crnog hleba, a ne belog, paradajz iz bašte kad ima, sigurno nije bilo litar jogurta po čoveku za svaki doručak, a da ne pominjem svakodnevne čorbe od zelja i koprive i aj napolje na rad, kopanje ili neki sličan napor. Ništa aflatoksin, ništa slatkiši iz prodavnice, ništa masni pomfrit, ništa gurmanska pljeska, ništa masna pica sa sumnjivim sastojcima, ništa pekara sa kilom masnoće u svakom pecivu.
  (Slobodan, 18. avgust 2019 12:59)
   (Bors, 18. avgust 2019 15:04)

  # Link komentara

 7. Da se ne lazemo. Krivac za "epidemiju" kancera u Srbiji je iskljucivo NATO pakt i tacka.
   (DEX, 18. avgust 2019 14:12)

  # Link komentara

 8. Naši preci su bili zdraviji i žilaviji zato što su postili sve postove
  (između ostalog, 18. avgust 2019 13:18)

  # Link komentara

 9. Posmatrač, invertnih, ne inertnih.
   (Vagica, 18. avgust 2019 13:02)

  # Link komentara

 10. Neko pominje šećer. Ma kakav šećer, naši starci su zobali kocke šećera na kile tako u čistom obliku! Pa ratluk uz svaku kafu ili slatko od šljiva, jagoda, i sl. u kojem je bilo nenormalno mnogo šećera. Ali su zato meso jeli o praznicima, masni sirevi nisu postojali, jelo se gomilu proje i crnog hleba, a ne belog, paradajz iz bašte kad ima, sigurno nije bilo litar jogurta po čoveku za svaki doručak, a da ne pominjem svakodnevne čorbe od zelja i koprive i aj napolje na rad, kopanje ili neki sličan napor. Ništa aflatoksin, ništa slatkiši iz prodavnice, ništa masni pomfrit, ništa gurmanska pljeska, ništa masna pica sa sumnjivim sastojcima, ništa pekara sa kilom masnoće u svakom pecivu.
  (Slobodan, 18. avgust 2019 12:59)

  # Link komentara

 11. Imam vec dosta godina i ceo zivot citam o raznoraznim novootkrivenim uzrocnicima raka.

  Ni sam ne znam zasto, ali jos kao dete zapamtio sam jedan clanak, cini mi se u Vecernjim novostima gde se tvrdilo da rak izaziva lak za nokte.
  (Neprilagodjen, 18. avgust 2019 12:57)

  # Link komentara

 12. Glukozno-fruktozni sirup! Neizostavni sastojak svih slatkiša (budu kremastiji sa njim). Naše telo ne može ni na koji način da ga iskoristi kao hranu. Ustvari, jedini deo našeg tela koji ga koristi kao hranu su ćelije raka. Pa, šta reći... Ja više, sem voća, ne jedem slatko. Vama ostalima, srećno!
   (Djoksa, 18. avgust 2019 12:38)

  # Link komentara

 13. @what
  Maligne bolesti postoje hiljadama godina, samo se zadnjih decenija lakse otkrivaju.
   (Marko, 18. avgust 2019 12:37)

  # Link komentara

 14. geni?

  ne postoji genetika kao krivac za nesto sto je nastalo zadnjih 20-30godina.

  dajte ljudi ne budite g---i...
   (what?, 18. avgust 2019 11:48)

  # Link komentara

 15. Pod hitna zabrana šećera i inertnih sirupa!!!
   (Posmatrač, 18. avgust 2019 11:31)

  # Link komentara