1. Sad se sve nešto dokazuje što se znalo odavno.
   (Majkl Džondar, 2. jul 2019 22:32)

  # Link komentara

 2. Neko ima viska spanaca, pa hoce brzo da ga proda, po visoj ceni - ovo je samo reklama. Kopriva je daleko hranljivija od Spanaca. Ako imate izbor, kupujte koprivu. Priprema se na isti nacin a ide sa sirom uz svinjetinu.
  (Joca Kulinar Belosvetski, 2. jul 2019 19:02)

  # Link komentara

 3. Сад се спортиста наједе спанаћа и оп, дисквалификација због допинга.
   (Јабучило, 2. jul 2019 09:28)

  # Link komentara

 4. nikada nisam voleo spanac da jedem
   (neko, 2. jul 2019 00:19)

  # Link komentara

 5. Ovo je moja majka, krojačica, znala pre 30 godina kada me je privoljevala da jedem spanac ako mislim da mi porastu misici jednog dana!
  (good morning scientist.., 1. jul 2019 23:15)

  # Link komentara

 6. Inače, kada ste već pomenuli Popaja, evo kako je nastala ta veza njegova sa spanaćem. Naime, zapravo nema nikakve veze sa bilo kakvim steroidnim hormonima, barem ne a da se znalo te davne '29. Kad je strip pravljen, marketing se oslanjao na zdravu ishranu, promovisali su zdravu hranu/zeleniš a između ostalog i spanać za koji se smatralo da je najbogatiji u Fe (gvožđu). E sad, autor je odabrao baš spanać zbog tog gvožđa da bi se lako primilo u širokim narodnim masama, budući da je spanać bio na samom vrhu! Međutim, ono što je interesantno, godinama nakon što je strip već postao popularan, hemičari su utvrdili da zapravo spanać i nije baš toliko bogat gvožđem kao što se mislilo i da je čak slabiji od većine povrća (peršun je čini mi se u vrhu). Retrospektivnim pregledom dokumentacije, utvrdili su da je krajem 19.og veka hemičar koji je radio na istraživanju dobio iste podatke kao i oni, da spanać ne obiluje gvožđem. Međutim, ubrzo su otkrili "krivca"! Sekretarica koja je prekucavala rad hemičara iz 19.og veka je pogrešila za jednu decimalu vrednosti Fe u spanaću te je tako ovaj izbio na sam vrh... a tako kasnije i Popaj počeo da jede spanać, a ne npr. peršun!
   (neutrino, 1. jul 2019 21:13)

  # Link komentara