1. Da potvrdim ono sto je kaktus rekao.Do puberteta.Najstarija I najmladja cerka takodje imaju problem.Srednja je sama skinula pelene.
   (mamakoka, 11. jun 2019 22:54)

  # Link komentara

 2. Koliko sam samo ja doktora i psihologa obišao za 10 godina zbog toga, od Zadra, Rijeke, Zagreba, pa do Innsbrucka, Münchena, Züricha i sve bilo džaba
  ... Kad sam ušao u pubertet prošlo samo po sebi...
   (Kaktus, 11. jun 2019 20:30)

  # Link komentara

 3. Može biti i da se deca plaše da idu u toalet iz raznih razloga. Ako u stanu, recimo, imaju stare bolesne osobe koje u toaletu proizvode neke neobične, deci strašne zvukove, očeve koji povraćaju posle pijanstva u toaletu, ako ostavljaju gliste za pecanje, ili upecane ribe u kadi, ili ako je večito domaćinstvo puno stranih ljudi, ako je toalet blizu ulaznih vrata a vrata se ne zaključavaju, itd.... Deca pred spavanje ne odu u toalet i upiške se u krevet u toku noći. Znam za takve slučajeve. O deci i njihovoj svakodnevnoj rutini, emocijama, osećaju bezbednosti roditelji moraju da vode računa.
  (-, 11. jun 2019 15:34)

  # Link komentara

 4. Kad sam bio veoma mali nikad nisam mokrio u krevet, nakon "Oluje" u izbeglistvu sam povremeno mokrio u naredne 3-4 godine. U mom slucaju stres i traume su bile jedini razlog. Jedna od boljih stvari da pomognete takvom detetu je da mu kupite velikog psa cuvara. Psiholozi su uglavnom beskorisni i nanose detetu dodatne stresove i osecaj sramote.
   (Marko, 11. jun 2019 09:57)

  # Link komentara