Svetski dan sestrinstva obeležen na VMA

Svetski dan sestrinstva obeležen je danas u Vojnomedicinskoj akademiji, a zamenik načelnika VMA brigadni general Dragan Dinčić rekao je da njihovim sestrama, dobrota, znanje i hrabrost ne nedostaju. Kako je naveo, reč je o teškom i odgovornom poslu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. @TamoNeko
  Zanimanje se zove medicinska sestra/tehničar. Navikli su ljudi da viču "sestrooo", kao i doktori. Oni rade za male plate, u bolnicama je posao izuzetno težak i zahtevan. U domovima zdravlja malo manje - zbog smena, ali ipak... Treba poštovati ljude kojima idete po pomoć kada ste bolesni.
   (Vagica, 14. maj 2019 22:31)

  # Link komentara

 2. Bolje tim mukicama podignite platu za min. 30-40% a ne da crnce za 36000din. sa sve dezurstvima. Tezak i stresan posao a ujedno i najprljaviji koji postoji.
   (mokisa, 14. maj 2019 12:36)

  # Link komentara

 3. divni ste ali odosmo u Nemacku :)
   (sestra, 13. maj 2019 20:02)

  # Link komentara

 4. Medicinskim sestrama (oba pola) svaka čast i veliko hvala na svemu što rade ili su uradile za nas pacijente. Ali moram da dodam da mi je ovo zanimanje uvek privlačilo pažnju kao zanimanje koje najbolje oslikava kako se danas doživljava ravnopravnost polova. Kao što znamo kao "sestre" rade i muškarci. Ali pošto je u pitanju "sestra" - sve je OK. Da se nekim slučajem zanimanje zove "medicinski brat", mislim da bi se frka već digla i promenio naziv zanimanja. Kao pilotkinje, borkinje, psihološkinje i slične kovanice.
  (TamoNeko, 13. maj 2019 19:40)

  # Link komentara