Privremeno povlačenje nekih antibiotika sa tržišta

Agencija za lekove i medicinska sredstva obavestila je lekare u Srbiji da će hinolonski antibiotici, koji se koriste za lečenje urinarnih infekcija, cista, oboljenja prostate, privremeno biti povučeni sa tržišta zbog neželjenog dejstva.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ljudi moji, da li Vam je poznato da su u tkivu i organima ajkula pronaďene rezidue antibiotika... Zbog neracionalne upotrebe antibiotika za nekih dvadeset godina umiraćemo više od MRSA I C. dificile nego od kancera I kardiovaskularnih bolesti....
   (igor, 23. april 2019 15:58)

  # Link komentara

 2. Od starih antibiotika poput Bactrima, Palitrexa i Amoxicilina i slicno, nikada nisam imala pratece efekte. Od ovih novih postradala mi hrskavica na kolenima (Ciprocinal) i vise ih ne uzimam osim ako bude pitanje zivota ili smrti. Neki sam pila nedavno, oslabio mi sluh....ma dovidjenja! Nedovoljno ispitani, jako mnogo nezeljenih dejstava, ukratko bolje ih ne piti.
  (Prosla sam skolu, 23. april 2019 14:33)

  # Link komentara

 3. Tako će jednog dana objaviti i vest o povlačenju nekih vakcina zbog neželjenih efekata uz naravno obaveštenje da oni koji su primili nemaju šta da brinu.
   (Vanja, 23. april 2019 13:41)

  # Link komentara

 4. interesantno
   (tea, 23. april 2019 13:15)

  # Link komentara

 5. E neka, a naši doktori ih obožavaju.. Hteo sam da riknem od njih posle samo dva dana. Odmah sam "konsultovao Google" i video o čemu se radi..
   (Lazar, 23. april 2019 12:51)

  # Link komentara

 6. Jutros čitam, koje su igračke štetne za decu i trudnice, sad ovo za lekove. Ima li nešto normalno da se uvozi kod nas?? Malo je uranijum iz 99e, piletina iz Južne Amerike i ko zna šta sve još. Ovde ko doživi 50 god, kao da je u normalnim zemljama izvukao 7 na lotou.
   (sarlo, 23. april 2019 11:40)

  # Link komentara