1. @Gliga:

  Verovatno si prelezao mononukleozu, odnosno Epstajn-Bar virus (da, bas lici na Ajnstajna, hahaha ...). Ta bolest hara tradicionalno po skolama, gde su strasni francuski poljupci normalna stvar. Uglavnom je bezazlena, mnogi to preleze i ne osete, ali deca sa slabim imunitetom mogu da imaju gadne komplikacije.
  (matori, 11. februar 2019 17:26)

  # Link komentara

 2. Nema to veze sa prehladom,to je klasicna bakterijska infekcija koja se dobije prljavim rukama i ne mora biti kako kazete iskusan doktor da bi se to ustanovilo.Jednostavno zines i sam vidis gnojne tackice po krajnicima,krnes hladnu koka-kolu sines neki antibiotik sirokog spektra i to je to.Ne mora injekcije.Puno puta sam kao dete imao to i resavao kapsulama antibiotika.Krajnici se vade kada se toliko ostete da vise ne sluze svrsi nikako pre.
  (Tarantino, 11. februar 2019 12:53)

  # Link komentara

 3. Kada sam imao 15 godina dobio sam te iste simptome, ali bez temperature. Krajnici kao belo grozdje, uzas! Naravno, doktorka mi je odmah dala peniciline, ali gnoj se samo povecavao. Onda me je poslala na ORL, oni mi dadose drug antibiotik, pa treci ... Cale se vec uspanicio, pa se setio nekog druga iz vojske koji je infektolog. On samo nazvrlja nesto, kaze moras da das krv da se proveri neki Anjstajn virus ili tako nesto. Sta god bilo meni nadjose tog Ajnstajna i doca me presece pogledom i upita: a da se ti, sine, nisi malcice ljubio s nekom devojcicom? Ja pocrveneo, cale se smejao ... a doca kaze: pa to svi klinci imaju, dzaba si pio antibiotike, to ti je virus, ali moras da mirujes mesec dana. Posle smo u skoli zbijaii šale, zvali smo tu bolest zvalavica ili nekako tako.
  (Gliga, 11. februar 2019 12:51)

  # Link komentara

 4. Imao sa često ovu bolest. Mnogo gadna, gora od gripa. Samo inekciju tražite odmah. Nekoliko puta su mi dali tablete pa sam posle par dana sa temp 40 iznuren dolazio na inekcije. Ukoliko se deci pojavljuje, razmislite o vađenju krajnika. Ja sam ih kasno izvadio, pre toga sam se opasno namučio.
   (Vanja, 11. februar 2019 12:18)

  # Link komentara

 5. Angina, a ono gnojno su poginula bela krvna zrnca :)
   (Tutlo, 11. februar 2019 11:36)

  # Link komentara

 6. Zines i vidis bele cepove, znaci gnojna angina.
  (milan, 11. februar 2019 11:18)

  # Link komentara

 7. Prosle nedelje sam je imala. Nisam imala prehladu samo me je boleo zeludac pa sam povracala, sutradan odmah osetim levi krajnik reko proci ce, kad prekosutra jedva disem, upalila se i ona resica na grkljanju, a kad gutam sve zvezde prebrojim. Uzasno stanje. Terapija 7 dana amoksicilin i neka tecnost za grgutanje. Tek treci dan od uzimanja lekova sam osetila boljitak. Ne ponovilo se.
  (tasmanijska djavolica, 11. februar 2019 11:06)

  # Link komentara

 8. Nažalost, praksa je u našim domovima zdravlja da krknu antibiotike bez prethodno rađenog brisa, pogotovo u manjim mestima gde bris mora da se vozi u veći grad na analizu. 2015. sam kao odrasla imala streptokoknu, bakterijsku gnojnu anginu. Iako sam insistirala, lekar nije hteo da napiše uput za vađenje brisa već je odmah prepisao antibiotike. To se završilo tako što su mi svakih nekoliko dana menjali antibiotike, jer ništa nije delovalo, dva meseca na bolovanju, sa visokom temperaturom, dok su konačno "naboli" pravi lek. Posledica: kandida navučena od tolike količine antibiotika, koje se ni danas nisam potpuno rešila. I ništa se ne menja. Koliko dece oko mene mojih kolega, rođaka, dobija antibiotike bez ikakve prethodne laboratorije. Pokušavam da ubedim njihove roditelje da prvo urade bris, makar i privatno, ali većina slepo veruje lekarima, koji nažalost samo imaju na umu da im je Ministarstvo naredilo da štede. Ironija je što svi ti lekovi koje sam izmenjala o trošku RFZO, koštaju svaki više nego vađenje brisa.
   (Milica, 11. februar 2019 10:01)

  # Link komentara

 9. Ja sam u poslednje 2 godine 2x imao gnojnu anginu, a pre toga samo dok sam bio mali.
  Nesto se cudno desava kod nas, ili je sve ovo slucajnost...
  (Goran, 11. februar 2019 09:33)

  # Link komentara