"Masaža je prijatna, ali ne rešava problem" VIDEO

Deformitet donje kičme i problemi sa leđima predstavljaju ozbiljne zdravstvene probleme od kojih pati 20 odsto naših stanovnika. Od artroze boluje 9,3 odsto. U prevenciji bolesti kičme važno je da se bavimo sportskim aktivnostima, da pravilno sedimo i nosimo adekvatnu obuću.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. meni je skijanje i plivanje skoro izbrisalo bol od hernije na donjem delu kicme koji me 15 g lagano mucio spustao se sve do palca na nozi. mislim cak skijanje vise zbog rada kukova i jacanja lednjih misica, samo je nestalo. al imam blazi oblik hernije.
   (zicer, 6. decembar 2018 02:45)

  # Link komentara

 2. Bitna je podloga na kojoj se spava. Ako je sunđer (a to je zemlja) problemi su garantovani. Treba da bude vuneno ćebe preko dušeka, pa čaršaf.
   (Bora, 5. decembar 2018 22:22)

  # Link komentara

 3. Masaža je prijatna samo kad masiram komšinicu.
   (komšija, 5. decembar 2018 08:59)

  # Link komentara

 4. Uspravno hodanje (smanjuje bol u donjem delu), cesto kretanje, aktivne setnje, vezbe (pilates posebno), su dobre za celokupno zdravlje a i kicmu. Ako zeznem i ne praktikujem makar jedno od navedenih, u roku od 2 nedelje moram kod osteopata, koji me bukvalno spasavaju. Tako da su za mene osteopati i maseri oni koji mi resavaju vise nego bilo koji doktor, jer se preporordim kad primim tretman. Jednom/dvaput godisnje odem i na akupunkturu, kad smo kod alternativa, kad osetim da imam blokade i ne 'strujim' kako treba. Na zalost, cujem horor price u Srbiji, da nekvalifikovani te poslove rade, sto je opasno i daje lose ime ovim tretmanima, koji su u pravim rukama fantasticni.
  (Ljiljana, London, 5. decembar 2018 08:58)

  # Link komentara