Zašto su nam deca lenja i troma? VIDEO

Koliko često zateknete svoje dete kako gleda u telefon i uopšte ne konstatuje šta mu pričate? Sigurno ste primetili da se druženje sa vršnjacima uglavnom svodi na igranje igrica i gledanje u mobilni telefon. Pa ipak, možemo li okriviti njih, ili veliku ulogu u tome imaju roditelji i nastavnici?

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Jedan Nemački grad ima bazena, atletskih terena, teniskih terena itd. koliko cela Srbija. Ima trenere, nutricioniste, lekare, medicinsku tehniku, mi nadritrenere, još malo pa nadrilekare, a od tehnike - stetoskop. Bolesnik od raka dobija poziv za MR kad umre. Nemačko dete pre svega ima da jede, Srpsko jede "Ne damo Kosovo" po ceo dan, ali se od toga nekako ne goji. Uz bogat presek izveštaja o kriminalnim aktivnostima za petak (uskoro će ići na svaki sat) i maleni Srbin bi rado nekom da polomi glavu - video od odraslih. Nemačko dete ima nastavnike koji od plate jedu, Srpsko ima ministra prosvete za koga su prosvetni radnici lenji i nevaspitani i još hoće da jedu umesto da bdiju nad decom i budu im i tate i mame (prave, depresivne, tate i mame tako dobro zarađuju i žive da nemaju snage ni da se bave sobom). Jedini moguć zaključak je da Nemci imaju 8 ruku, barem 3 glave i 4 noge, kada stignu da prave sva ta čuda...ali, Srbin i dalje Nemca i Švajcarca vidi kao ograničene, sebične i svakako čudne likove, a našeg radnog čoveka kao budalu (samo budala radi, pametan "kombinuje"). Zaokružuje obavezno prazna obećanja i bitangu koja mu najavi "lebac bez motiku". Šta reći na kraju? Pa ono obavezno: "Ne damo Kosovo", a ostalo, pa i tamo neka Srpska deca - nije bitno! Nisu moja!
  (Brka, 16. novembar 2018 08:17)

  # Link komentara

 2. Ne znam ni zasto sam ja takav.
   (Aleksandar, 15. novembar 2018 23:25)

  # Link komentara

 3. Brzo uče.
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 15. novembar 2018 22:41)

  # Link komentara

 4. zato sto ste decu nabili u sobama sa telefonima u rukama, ljudi nikad retardiraniji nisu bili,za 20.gos ce praviti misteriozne emisije kako je napravljen most,kako neki to trče itd. stari egipcani.
   (iseedeadpeople, 15. novembar 2018 21:21)

  # Link komentara

 5. Genetika. Nasledili osobine roditelja.
   (Baxuz, 15. novembar 2018 21:14)

  # Link komentara

 6. znamo posledicu a uzroka ima mnogo. poceo bih od ishrane, posto zivim bukvalno pored osnovne/srednje skole vidim sta se jede. CIPS! i sve slicno tome, smoki, itd, peciva, piju se sokovi. to je broj jedan. a broj dva je to sto pise u clanku. mada, zamisli ovo, dok su mali i formiraju se i fizicki i psihicki da nemaju telefon??? wow zamisli... imam 2 klinca, od 9 i 6 godina. stariji je dakle 3 razred i vecina drugara ima telefon, viber grupu itd. on nema tel i nesto se ne zali niti ga trazi. ali zato izlazi puno napolje i cesto sa mnom (koliko god se moze). onda pogledam okolo roditelje, svi sa pljugicom na klupi, niko malo da se ne zeza sa decom... tuzno je sve to zajedno i deluje beznadezno.
  (boki, 15. novembar 2018 20:39)

  # Link komentara

 7. Stanujem preko puta srednje skole, svaki dan gledam tu decu, nema nikakve razlike u odonosu na nas koji smo bili srednjoskolci pre mnogo godina. Neko je trom neko je brz. Mislim da kod nas i nema toliko debele dece kao u razvijenijim drzavama. Sto se tice mobilnih, pa njih i penizoneri u prevozu ne ispustaju iz ruku. To je opsta zaraza. Licno ne koristim, protiv sam, ali narod od toga ne moze da se odbrani.
  (interesantno, 15. novembar 2018 20:26)

  # Link komentara

 8. Nema vise ko je partizan a ko nemac, prle tihi. Sada je ko je stanojka a ko mimi a ko dzogani. I ko ce vise da pala**di. Ne mogu deca da istrce 50 metara, ali imaju jezicine.
   (prosto ko pasulj, 15. novembar 2018 20:24)

  # Link komentara

 9. Društvo nam je propalo. Ovo je čak najmanje loše u vezi srpske dece.
   (Đorđe R., 15. novembar 2018 20:14)

  # Link komentara

 10. Pa jer su i odrasli lenji i tromi.Jednostavno
  (Vilana, 15. novembar 2018 20:08)

  # Link komentara

 11. deca nemaju kondicije jer po čitav dan sede.
  što je najgore ja mislim, da im je jasno da ih samo "rešavamo" telefonom.
  (eto, 15. novembar 2018 20:05)

  # Link komentara

 12. Jer roditelji od mladosti sede po kafićima. Ja imam problem sa društvom jer niko neće u prirodu niti bukvalno ništa da rade na otvorenom. Neće ni u šetnju, a kamo li nešto ozbiljnije. I moram da priznam da sam smanjio kontakt sa njima, a odrasli smo zajedno. Srbi su generalno vrlo vezani za sedeljke, kao Turci i uopšte nisu akitvna nacija.
  (ankona, 15. novembar 2018 19:51)

  # Link komentara

 13. Zato sto su nam roditelji debili.
   (Back in Black, 15. novembar 2018 19:23)

  # Link komentara

 14. Aj sto igraju tablet i telefon nego sto sedu na ladan beton
  (Mirko, 15. novembar 2018 19:14)

  # Link komentara

 15. Zato sto su videla model ponasanja od roditelja.
  (Bacharach, 15. novembar 2018 18:49)

  # Link komentara

 16. igrice na kompu, mozda?

  esport neki
   (Simpa, 15. novembar 2018 18:48)

  # Link komentara