"Ovo treba da vidi cela Srbija. Ko nam i kako leči decu" VIDEO

Kragujevčanka Violeta Cvetković dovela je svoju ćerku od 20 meseci sa visokom temperaturom u dom zdravlja, ali je došlo do problema kad je jedna doktorka odbila da pregleda njeno dete i zdravstveni karton je prebačen kod drugog lekara.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. U civilizovanom svetu apsolutno je nemoguće da neko dovede dete sa temperaturom u hitnu službu a da se prethodno nije telefonom obratio službi hitne pomoći, koja roditelju telefonom saopšti potrebne mere koje roditelj treba preduzeti. I tek kada te mere ne daju rezultat, služba hitne pomoći najavi dete i dete dobije direktan termin i direktnog lekara koji će ga pregledati. Račun za pregled stigne na kraju meseca kao račun za struju- radi se o participaciji koja recimo u Švajcarskoj iznosi 75 franaka samo za pregled bez analiza. Apsolutno je nezamislivo i nemoguće da bilo kome padne na pamet da samoinicijativno, mimo službe hitne pomoći kuca na bilo koja vrata bilo koje dežurne ustanove. Recimo prosečno se na šivenje obične rane u dečijoj klinici u Štokholmu čeka ne manje od 6 sati a koleginica, medicinska sestra je sa svojim detetom pre 10 dana čekala 13 sati (celu noć) za ušivanje rane na ruci.
  (Pera, 23. oktobar 2018 00:48

  Naravno da se niko ne kurobeca ako na kraju dobije lekara sa Balkana i ne diskutuju da li je stručan.
  Prvi pregled na dečijoj klinici u Detroitu za dete košta ravno 550$.

  Ukupan budžet za celu naciju je 250 milijardi dinara za godinu dana.
  Da bi se gradjani lečili u ovakvom sistemu sa ovakvim izdvajanjima za zdravstvo zaposleni trenutno dobijaju 30% realne plate. Pregled specijaliste je 286 dinara a moja frizerka za pola vremena mog pregleda uzme 300 dinara i ne plati porez. Budimo zahvalni ljudima koji rade u zdravstvu, sigurno ćemo ostati bez njih do nivoa da neće moći da se radi. Uzdravlje i neka to dete što pre ozdravi a majka ko majka....
   (Huawei, 23. oktobar 2018 22:25)

  # Link komentara

 2. Kakvo "zadiranje u lični žvot"!!! Žena je snimila lekarke NA POSLU U JAVNOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI. U ŠTA im je to zadirala? Frizuru, boju laka za nokte? Kakve gluposti.
  (sredoje, 23. oktobar 2018 20:42)

  Protivzakonito. Član zakona 141. Nemoj da brinete podnosićemo prijave protiv kabadahija koje ometaju rad. Pristojni gradjani treba da stanu u odbranu zdravstva ukoliko žele da imaju kvalitetno zdravstvo. Oni su i sami često na udaru takvih nekulturnih ljudi.
   (Huawei, 23. oktobar 2018 22:12)

  # Link komentara

 3. @zaštitnik prava lekara
  Kakvo "zadiranje u lični žvot"!!! Žena je snimila lekarke NA POSLU U JAVNOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI. U ŠTA im je to zadirala? Frizuru, boju laka za nokte? Kakve gluposti.
   (sredoje, 23. oktobar 2018 20:42)

  # Link komentara

 4. Marcelo i pesma laz sve je lepo objasnjeno. Imali smo slican slucaj, visoka temperatura, dosli u dom zdravlja kazu niste zakazani pa cekajte do 19 mozda vas prime na kraju radnog vremena. Kada smo dosli bilo je 15h, to znaci min 4 sata cekanja. Otisli kod privatnog lekara na kraju. Isto tako, neonatologija Novi Sad, beba prevremeno rodjena u tom trenutku ni dve nedelje nije imala, rekli nam da pricekamo 3-4 sata u prepunoj cekaonici iako imamo uput i sve. Na kraju smo otisli privatno. Nase zdravstvo je gotovo, ti isti doktori koji su ekstremno drski i bezobrazni su neverovatno ljubazni u privatnim ordinacijama gde rade posle radnog vremena. Namerno se pravi guzva i odbijaju ljudi kako bi ti isti pacijenti platili tu istu uslugu kod mozda cak i tog istog doktora ali u privatnoj praksi.
   (123, 23. oktobar 2018 20:18)

  # Link komentara

 5. Zasto karton ni u kom slucaju ne sme da dodje u ruke pacijenta? Zaboga, to je njegov karton, njegova licna svojina jer sadrzi misljenja strucnjaka o njegovom telu i psihi, to jest o njegovom sveukupnom zdravlju! Ova stavka zakona je besmislena i duboko povredjuje prava coveka. Neka zakonodavci smisle pametne nacine da se sprece bilo kakve zloupotrebe, a ne da pacijent ne sme da raspolaze informacijama o sopstvenim bolestima i stanjima. Uzas!
  (Anjas, 22. oktobar 2018 20:57)

  Čeka te knjiga Kije Kockar na štandu, to je štivo za tebe.
   (Huawei, 23. oktobar 2018 17:05)

  # Link komentara

 6. @ cyberjack
  Pošto ja fantaziram, onda ti lepo pomnoži tih tvojih 8000 dinara(lično ja plaćam 12000, ali ajde) sa brojem zdravstvenih osiguranika (oko 6.9 miliona), i dobićeš cifru od nekih 460-470 miliona evra na mesečnom nivou. Zaokruži na 450. Onda uradi uporedo poređenje sa zvaničnim podacima o kapitaciji RFZO(ako nađeš) pa ti možda zasija lampica. Dečko.
  (Buggz, 23. oktobar 2018 15:34)

  # Link komentara

 7. Zasto karton ni u kom slucaju ne sme da dodje u ruke pacijenta? Zaboga, to je njegov karton, njegova licna svojina jer sadrzi misljenja strucnjaka o njegovom telu i psihi, to jest o njegovom sveukupnom zdravlju!

  (Anjas, 22. oktobar 2018 20:57)

  Pa ako dospe u tvoje ruke, onda bi mogao da dobije podatke koji bi, na primer, mogli da ti obezbede invalidsku penziju ili bolovanje, ili da izgubi podatke koji kazuju o tvojoj zdravstvenoj nepodobnosti za neki posao...
  Isto tako, ako moze da dodje u tvoje ruke, moze i u tudje nedobronamerne... Zato bolje da ostane u Domu zdravlja.
   (bljaka, 23. oktobar 2018 14:11)

  # Link komentara

 8. Najnovija vest: kriva majka, kaže direktor doma zdravlja! Strašno, Srbijo što ćutiš!?
   (goga, 23. oktobar 2018 14:10)

  # Link komentara

 9. 21.10.2018 hitna pomoc u Novom Sadu izlazi na teren sat i po vremena posle poziva.Naravno mladom coveku nije bilo spasa.
  Javasluk u zdravstvu!
  (milan, 23. oktobar 2018 12:23)

  # Link komentara

 10. Svako dete koje ima temperaturu mora da se pregleda, pa sve i da se pojavi bez zdravstvene knjižice. Toliko o komentarima da li je bilo hitno ili nije. Hitno je čim ima temperaturu, tj.tako se zakonski tretira. Da ne govorim o detetu koje ima epilepsiju plus temperaturu, pa da li ste vi uopšte normalni da raspredate tu o hitnosti?! Sram vas bilo, malo dete je ovde u pitanju!
  (Joca, 23. oktobar 2018 11:36)

  # Link komentara

 11. Kako to mislite KO nas leci, pa da je bilo kome u ovoj zemlji stalo do zdravlja nacije prvo bi se resio deponija, zagadjivaca, neregulisanog prskanja, otrova u hrani, vodi i vazduhu itd.. Ovi doktori na tu pricu su tu samo da malo obrcu posao, nema tu sta da se popravi kod posledica, vec kod uzroka.
  (dzo, 23. oktobar 2018 09:20)

  # Link komentara

 12. Sve po strani, meni nije jasno zašto bi neko insistirao da njegovo dete (ili njega) pregleda doktor koji to ne želi? Ja ne bih ni svoj automobil oterao kod mehaničara koji ne želi da ga pogleda a kamo li svoje dete...
  (Aleksandar, 23. oktobar 2018 09:06)

  # Link komentara

 13. Neki ovde komentarišu da je majka konfliktna osoba. Majka, Violeta je sve samo ne konfliktna osoba. Čak šta više ona je jedna od najhumanijih osoba i osoba sa izraženom empatijom. Gledao sam emisiju o njoj i njenom suprugu kako pomažu najsiromašnije sugrađane sa osnovnim potrepštinama a i ona nema mnogo više. Živi u iznajmljenoj garsonjeri. Ona je heroina ove nacije a ne konfliktna ličnost. Sujeta i ego srpskih lekara su nenormalni. U nijednoj profesiji nema toliko sujete kao u ovoj. A doktorka sa plavom kratkom kosom samo zbog sujete i netrpeljivosti prema majci nije želela da pregleda nedužno bolesno dete što je nedopustivo iz svih razloga a posebno ljudskih. O glupim procedurama neću ni da komentarišem. Lekare iz domova zdravlja treba poslati na klinike da vide šta je težak posao lekara. To vam pričam iz prve ruke jer sam iz te struke i radim kao anestezilog i intenzivista u KCS.
  (bruka i sramota, 23. oktobar 2018 08:28)

  # Link komentara

 14. Kako se u zdr. ustanovi meri T, digitalnim, istrošenim termometrima, koji ne pokazuju pravo stanje, pa svaki put ispadne da lažete za T, a ja kod kuće izmerim živinim termometrom ! Treba ukinuti obavezno zdr. osiguranje, pa svako neka bira kada će i gde da se leči, ovi i tako ne žele da rade!
   (goga, 23. oktobar 2018 01:25)

  # Link komentara

 15. U civilizovanom svetu apsolutno je nemoguće da neko dovede dete sa temperaturom u hitnu službu a da se prethodno nije telefonom obratio službi hitne pomoći, koja roditelju telefonom saopšti potrebne mere koje roditelj treba preduzeti. I tek kada te mere ne daju rezultat, služba hitne pomoći najavi dete i dete dobije direktan termin i direktnog lekara koji će ga pregledati. Račun za pregled stigne na kraju meseca kao račun za struju- radi se o participaciji koja recimo u Švajcarskoj iznosi 75 franaka samo za pregled bez analiza. Apsolutno je nezamislivo i nemoguće da bilo kome padne na pamet da samoinicijativno, mimo službe hitne pomoći kuca na bilo koja vrata bilo koje dežurne ustanove. Recimo prosečno se na šivenje obične rane u dečijoj klinici u Štokholmu čeka ne manje od 6 sati a koleginica, medicinska sestra je sa svojim detetom pre 10 dana čekala 13 sati (celu noć) za ušivanje rane na ruci.
  (Pera, 23. oktobar 2018 00:48)

  # Link komentara

 16. Hm vremena na snimku i z. kartonu se preklapaju. Čini mi se da Kragujevac dobija Sava Malu.Interesantno bi bilo ćuti i doktora koji je ispunio karton.Medicinski alhohol ne pere baš sve. Bez obzira šta se dogodilo čuvajmo lekare koji su ostali u Srbiji. Pa i one koji su nesrećnim slučajem izgubili dostojanstvo.Problem je što je ovaj narod prestao da koristi reč Izvini , jer je ni presednik države ne pominje.
  (Ljuba Kg, 23. oktobar 2018 00:29)

  # Link komentara

 17. @Kvante

  Ako baš hoćeš ta doktorka je završila fakultet u Beogradu. A to što si napisao govori o tebi i predrasudama i tvojim kompleksima. Udžbenici su isti, a razlika je u asistentima. Može u Beogradu da ti zapadne neko ko nije sposoban da ti prenese znanje jer ne zna ili nema iskustva, i suprotno u NS, Nišu ili Kragujevcu
   (Miki, 22. oktobar 2018 22:59)

  # Link komentara

 18. Evo pitam sve roditelje kako bi se osecali da vam doktor odbije pregled deteta...
  (kecman iz svlacionice, 22. oktobar 2018 17:42)

  Dete je pregledano i propisana je terapija. To sto se zeni doktor ne svidja njena stvar, nije kompetentna da to sudi da li je strucan. Ako jeste, onda neka leci dete sama. Drugi doktor sigurno nece svog kolegu ponizavati ponovnim pregledom.
   (bljaka, 22. oktobar 2018 22:19)

  # Link komentara

 19. Zasto karton ni u kom slucaju ne sme da dodje u ruke pacijenta? Zaboga, to je njegov karton, njegova licna svojina jer sadrzi misljenja strucnjaka o njegovom telu i psihi, to jest o njegovom sveukupnom zdravlju! Ova stavka zakona je besmislena i duboko povredjuje prava coveka. Neka zakonodavci smisle pametne nacine da se sprece bilo kakve zloupotrebe, a ne da pacijent ne sme da raspolaze informacijama o sopstvenim bolestima i stanjima. Uzas!
   (Anjas, 22. oktobar 2018 20:57)

  # Link komentara

 20. Privatni lekari nisu placeni od nasih para, ako se nekom od drzavnih lekara ne svidjaju pacijenti neka ide u privatnike i neka tamo bira.
  Nece mene niko da za***ava za moje pare.
   (MS, 22. oktobar 2018 20:47)

  # Link komentara

 21. @buggz pa i dobijas uslugu shodno ceni koju placas. sta je 8 hiljada, pa to ne pokriva ni dva bolnicka dana, o cemu ti pricas decko? u kojoj fantaziji ti zivis? ne placas 300-400 jurki zdravstveno kao svaba, nego prosecno 60 evra, sve ostalo ti je besplatno. znas li da jedno vadjenje zucne kese kosta 15 hiljada, a gde su lekovi i materijal? ne racunamo uslugu. znas li da se u jednog pacijenta u intenzivnoj nezi ako malo duze lezi na masini za disanje saspu milioni dinara terapije? ne znas, pa zato tako pricas.
  (cyberjack, 22. oktobar 2018 20:37)

  # Link komentara

 22. I zasto je voditeljka insistirala da majka kaze ko je prepisao terapiju detetu? Sto je to vazno za celu pricu kad uopste nije vazno! (Zabrinut, 22. oktobar 2018 18:06)

  Naravno da je važno. Da li je lekar iz doma zdravlja ili privatnik, odnosno da li je dobila uslugu u domu zdravlja ili ne, da se utvrdi da li je istina ono što govori, da se proveri kod tog doktora. Jer majka je govorila i da je posle podne bila i da je ista terapija kao i kod privatnog. E sad, ako je majka bila posle podne, a izmislila privatnika onda je neodgovorna što je ostavila do tad dete sa temperaturom.
  (realno, 22. oktobar 2018 20:16)

  # Link komentara

 23. Sa jedne strane imamo majku kojoj ne odgovararaju ponudjeni lekari, a sa druge strane lekare kojima je prvenstveno muka od ovakvih roditelja. Ko nije zadovoljan lekarima neka ide kod privatnika.
   (Aca, 22. oktobar 2018 19:35)

  # Link komentara

 24. I da placam porez drzavi :( sramota me. Decu vodimo uvek kod privatnika.

  Ja ne znam, kako je moguce da ne postoji ni jedna stranka, ni jedan lider koji ce na prvo mesto staviti socijalni program? Da si obezbedjen kad izgubis posao, da kad dodjes u bolnicu da te neko primi a ne da te prebacuju sa saltera na salter. Dete i majku da neko zeza...

  Ako se doticnoj ne svidja posao nek da otkaz i nek potrazi posao negde drugo. Siguran sam da u Srbiji ima jos odgovornih lekara. Zaboravili su da Hipokratova zakletva pocinje sa “do no harm ....”.

  Zalosno.

  Zavrsi ti komentar u moru drugih, niko nikad ga ni ne pogleda od glavesina. Stojimo na mestu i nista ne radimo i dozvoljavamo da nam oduzmu osnovno ljudsko dostojanstvo, dostojanstvo i prioritete kao sto su ovoj majci i detetu.
  (Nikola, 22. oktobar 2018 19:34)

  # Link komentara

 25. Prečesto smo skloni da komentarišemo i osudjujemo bez celokupne slike i dovoljno činjenica. Koliko je ta visoka temperatura? Jedno je šta roditelji misle a drugo šta je stvarno urgentno i prioritetno. Ovo komentarišem kao otac dvoje dece.
  (Velja, 22. oktobar 2018 19:30)

  # Link komentara

 26. Glasali ste za Vucica.. Molim lepo. Svi koji su vredeli otisli. Ovo je samo pocetak.
   (...., 22. oktobar 2018 19:22)

  # Link komentara

 27. Svaka čast gospođi koja je uspela da bude dovoljno prisebna i snimi sve što se dešava. Kada je dete u pitanju ja bih verovatno reagovao mnogo burnije.
   (Luka, 22. oktobar 2018 19:19)

  # Link komentara

 28. Ne razumem mozak koji može da opravda doktora koji neće da pregleda bolesno dete.
   (Mirko, 22. oktobar 2018 19:14)

  # Link komentara

 29. Nije tacno da lekarka nije nista govorila tokom snimka. Jasno se cuje da je rekla da ne moze da primi dete zbog procedure. Svima koji tvrde da je ovo medijska hajka i neosnovan napad na lekarsku profesiju cu reci samo da je u pitanju malo dete! Nije niko upao drogiran ili pijan preko reda ili slicno! Malo dete...
  (Steve G, 22. oktobar 2018 19:11)

  # Link komentara

 30. Da nam je zdravstvo dobro.. pa i nije, država?..pa propala, itd..ali u ovo doba društvenih mreža, rijaliti programa, svako za sebe misli da je centar sveta, da mu se može sve i da je baš on u pravu. Došlo doba kad je dovoljno da si glasan, uperiš prstom na nekog i okriviš ga, a besna rulja odmah na lomaču sa njim. Ko zna šta je tu sve bilo, zato ne osuđujte unapred.
   (kiDa, 22. oktobar 2018 19:05)

  # Link komentara

 31. @ElmerFudd
  Alo dečko o čemu ti pričaš?! Znaš li ti uopšte kolika su izdvajanja od ličnog dohotka za zdravstveno i socijalno osiguranje?! Kad dođeš u bolnicu treba da igraju oko tebe, a ne da se ponašaju kao idioti. Država kaže da je obavezno i nemaš mogućnost izbora. Pa ja na sva ova obavezna izdvajanja treba da trčim kod privatnika?!! Ejjj alooo rođaci ko je bre ovde lud?!! Dajte mi celu moju zaradu pa ću ja lako da se snađem gde i kod koga ću da se lečim. A do tada, hoću uslugu adekvatnu sumi koju mi država uzima iz džepa.
  (Buggz, 22. oktobar 2018 19:02)

  # Link komentara

 32. Posao doktora se dobija preko debele veze ili se kupi. Najbolji studenti najcesce moraju van zemlje. To je realnost. Nepostovanje doktora koji rade od strane pacijenata je ogromno. Ponasaju se prema doktorima kako im se svidja. Doktori su na dnu lestvice ovog drustva danas. Cinjenice.
  (Doktorka, 22. oktobar 2018 18:16)

  # Link komentara

 33. Videli smo ko ih leči. A vala smo videli i ko ih pravi i odgaja...
  (Hmh..., 22. oktobar 2018 18:16)

  # Link komentara

 34. Priča mi moj poznanik, lekar da je pre neki dan radeći ambulantu imao situaciju da od prvih 20 pacijenata koji je ima 12 njih (tvrdi da su on i sestra počeli da broje, onalo sa crticama ko u tanliću,) pokuca i udje dok pregleda druge pacijente da pita da li može preko reda, jer jako žure, a vide da je gužva. Pošto ih je sve odbio, oni su se zamalo pobili u čekaonici, raspravljajući ko od njih laže, a ko žuri i čiji su razlozi da požuri značajniji...
  (Josarian, 22. oktobar 2018 18:09)

  # Link komentara

 35. I zasto je voditeljka insistirala da majka kaze ko je prepisao terapiju detetu? Sto je to vazno za celu pricu kad uopste nije vazno!
   (Zabrinut, 22. oktobar 2018 18:06)

  # Link komentara

 36. nismo ni mi imali vise srece u odabiru lekara. malo je dobrih ostalo u ovoj zemlji
   (isto iskustvo, 22. oktobar 2018 18:02)

  # Link komentara

 37. Totalna zbrka u zdravstvu-zakon nalaze izabrani lekar a situacija nekad nalaže nešto konkretnije drugo .Kao mlad lekar nisam pregledao pacijenta pa ga pamtim i posle 50 godina.Da sam ga pregledao,a trebalo mi je 15 min,nikada ga se ne bi sećao.Lekar je OBAVEZAN da pregleda pacijenta uvek ka da mu se obrati.Ako je životno ugrožen,mora da deluje ako nije neposredno ugrožen sam pregled i savet umirujuće delu je.Čak i da je neko pregledao pacijenta,još jedan pregled ne škodi jer postoji mogućnost da je nešto previđeno ili je bolesno stanje pogoršano.Ovo je moj savet svim lekarima i nikako ne mogu da sudim u konkretnom slučaju.
   (pc,Niš, 22. oktobar 2018 17:59)

  # Link komentara

 38. Video bih vase komentare da vam je preminuo clan porodice zbog greske i nemarnosti lekara. Kad je dete u pitanju tek onda nema tu razgovora.
  (cartman, 22. oktobar 2018 17:59)

  # Link komentara

 39. Na osnovu cega se ljudi opredele pa izaberu lekara? Meni se desilo da sam izabrala dva i oba otisla na specijalizaciju posle koje se nisu vratili. Onda su insistirali iz dma zdravlja da izaberem lekara za decu kojeg su posle mesec dana prebaculi u drugi dom zdravlja. Pisali smo peticiju i nisu nam vratili lekara. Onda mi kazu morate se opredeliti za nekog. Ali za koga kad ostale nepoznajem. Kazu evo spisak. Pitam birali se po tome cije je ime lepse ili mogu par puta da imam bilo kakvo iskustvo. Sve je nakaradno. A ja bi slatko volela sa mi se socijalno da na rzke pa da sama odlucim.
  (Pipi ja, 22. oktobar 2018 17:58)

  # Link komentara

 40. Kadar koji je školovan na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i ne može da bude bolji, jer taj fakultet nije završio samo ko ga nije upisao.
   (Kvante, 22. oktobar 2018 17:56)

  # Link komentara

 41. Ljudi, samo vi otezavajte i to malo lekara sto nam je ostalo, pa kad u jednom trenutku ne bude bilo nikoga, kada cete dete voditi kod vracare ili slicne osobe, tad ce biti kasno!
  (milos, 22. oktobar 2018 17:48)

  # Link komentara

 42. Slazem se da gospodja Violeta trazi medijsku paznju, da trazi problem i gde ga nema, sve to stoji.. ali doktorka je bez obzira kakva je gospodja Violeta trebala pregledati dete. Ovde postoje dve price, dve istine ili lazi... svi govore ovako ili onako, ali dete nije nista krivo i ono u ovom momentu treba da je u prvom planu, sve ostalo je farsa.

  Evo pitam sve roditelje kako bi se osecali da vam doktor odbije pregled deteta...
  (kecman iz svlacionice, 22. oktobar 2018 17:42)

  # Link komentara

 43. A, kako bi bilo da čujete i drugu stranu? Majka je izjavila tako, a šta ako ne govori istinu?(Pera, 22. oktobar 2018 14:43)
  Siguran sam da govori istinu. Možda je njena reakcija bila burna, ali opravdana, jer je u pitanju život deteta. A već je imala negativna iskustva sa tim lekarom.
   (sloga, 22. oktobar 2018 17:23)

  # Link komentara

 44. Ne znam sta se ovde desilo, ali znam kako sam ja prosla jedan zubar kaze zub spolja izgleda ok, pod plombom je, posle dve nedelje blagog bola drugi zubar privatnik salje na snimanje, kaze zubi su mrtvi nema nista. Zatim ne mogu da disem odem nakon dve nedelje lekar opste prakse to je virus jedva daje da se odrade brisevi, nisu dobri, nakon antibiotika krece da mi otice nepce .Treci zubar ne zna sta je pokazem mu snimak kaze kako nije video upalu, ovo ne smem da vadim, uho grlo nos - ovo je za oralnog hirurga.Jedva se resih banalne stvari zadnji doktor pita kod koliko se lekara bili ,pa 5-6..
   (Marijana, 22. oktobar 2018 17:19)

  # Link komentara

 45. U potpunosti sam na strani lekarke, ova žena prečesto menja lekare da bi to bilo korektno i normalno. Mislim da bi trebala psihijatru.
  (Danilo, 22. oktobar 2018 15:28)

  Razumeš da je to njeno pravo, kao kad promeniš frizera, mesara, automehaničara... Sa druge strane lekar, za razliku od ovih drugih pomenutih delatnosti ne sme da odbije pregled pacijenta. Žena je imala loših iskustava sa dotičnim lekarom, tako da je sasvim u redu da je tražila druge. Siguran sam da je to ona uradila iz najbolje namere i brige za svoje dete.
   (hibrid, 22. oktobar 2018 17:18)

  # Link komentara

 46. Nažalost primorani smo da idemo kod privatnog dr, često onog koji radi i u bolnici, tako će vas bolje pogledati, kada mu jednom platite! Klasična ucena, hoćete imena i ustanovu?
   (goga, 22. oktobar 2018 16:51)

  # Link komentara

 47. Po komentarima na vest može se videti ko je ostao u Srbiji i sa kakvim polusvetom javne službe moraju da se nose.
  Sva nam pamet ode a miševi kolo vode...?
   (mara, 22. oktobar 2018 16:50)

  # Link komentara

 48. U Srbiji kao da i nema lekara i sestara! Razumem ja da su plate male, ali i tako male dobijate od poreza mučnog i sve bednijeg naroda! Poneka lepa reč i ljubaznost ne bi nikoga ubila, ali naši lekari su dno dna i pedijatri i za odrasle, ČAST IZUZECIMA!
   (goga, 22. oktobar 2018 16:48)

  # Link komentara

 49. Čitam komentare i prosto ne mogu da verujem. U potpunosti zaslužujete takve lekare kakve imate. Žalosno je samo što to malo normalnih ljudi što je ostalo u Srbiji mora da vas trpi. Pored ovakvih načelnika nije ni čudo što mladi i sposobni lekari masovno napuštaju zemlju.
   (demos, 22. oktobar 2018 16:48)

  # Link komentara

 50. Momentalni otkaz lekarki sa doživotnom zabranom rada u struci, momentalni otkaz načelnici sa doživotnom zabranom rada u struci, ostavka ministra. Sve je jasno. 
  (Naser Maksuti, 22. oktobar 2018 13:56) 

  I još 40 godina robije. Kad je bal, nek je maskenbal.
  (Veliki dr mr, 22. oktobar 2018 14:48)

  Od toga godinu dana u samici, pa nek razmisli sledeci put.

  Nasere brate gde ti zivis, ovde ni ubice ne robijaju, cak i da je ova majka u pravu a nije.
   (obican_tantuz, 22. oktobar 2018 16:43)

  # Link komentara

 51. Meni je tu najvise zao deteta. Jadno dete.
  (w77, 22. oktobar 2018 16:39)

  # Link komentara

 52. Cuj ko nam leci decu!! Ko nas SVE leci!!? Mogu da potpisem da minimum 70% lekara danasnjih u Srbiji nema pojma dijagnozu pravu da postavi. Iskljucivo nagadjaju pa ako ubodu, ubodu. Nestrucni, neljubazni, korumpirani. Drzava da postoji bi trebala da oduzima diplome doticnima ma neka se igraju medicine kod svoje kuce.
  (Atreides, 22. oktobar 2018 16:09)

  # Link komentara

 53. Zasto se obracaju javnosti,ili postavljaju snimke na internet?!
  Zato jer je to potez ocajnika u sistemu koji ne fukcionise, po sistemu kadija te tuzi, kadija ti sudi.
  P.s proslo je vreme komnunizma i socijalizma, narod placa drzavni aparat svi mi (za zdravstvo, porez na imovinu itd), ne drzava! Ajde samo 20% nas da ne plati navedeno sistem zagarantovano puca! Pozdrav svim casnim lekarima i osoblju kojih sam uveren da ima u velikom broju.
  (Aleksej, 22. oktobar 2018 15:47)

  # Link komentara

 54. Ja sam poreski obveznik, placena je izmedju ostalog i od mojih para.
  Placen sam 350€ jer ne mogu da dobijem placeniji posao od takvih poltrona kao sto si ti.
  Cist mi obraz, to nema cenu.
   (MS, 22. oktobar 2018 15:42)

  # Link komentara

 55. U potpunosti sam na strani lekarke, ova žena prečesto menja lekare da bi to bilo korektno i normalno. Mislim da bi trebala psihijatru.
   (Danilo, 22. oktobar 2018 15:28)

  # Link komentara

 56. O čemu vi uopšte pričate? Lekari odlaze, ovo je tek početak. "Ko nam leči decu" postaje tako smešno pitanje...
  (Dragan, 22. oktobar 2018 15:27)

  # Link komentara

 57. (ćika MUHAMED, 22. oktobar 2018 14:16)

  Ако јој не одговара,лепо приватна пракса, ако већ негде не ради хонорарно па тако јој се и може. Личне фрустрације,анимозитет итд.оставити код куће. Свима би било лакше .
   (чика Јова, 22. oktobar 2018 15:23)

  # Link komentara

 58. Treci uzrok smrti u svetu je neadekvatna medicinska usluga.
   (Cudno bi bilo da je drugacije, 22. oktobar 2018 15:05)

  # Link komentara

 59. Dok lekar koji odbije da pregleda pacijenta ne bude dobijao otkaz zbog odbijanja da obavlja posao za koji je olacen, nece se situacija promeniti i ta bahatost ce se nastaviti.
  (Milentije, 22. oktobar 2018 12:34)

  Dok bolnice i lekari ne budu poceli da podnose kontra-tuzbe za sve neosnovane tuzbe i/ili blacenje po novinama, ova sramna medijska hajka na lekarsku profesiju se nece zaustaviti.

  Shvatite ljudi da zdravstveni sistem ne funkcionise tako kako zamisljate - ne moze sve besplatno i odmah. Toliko koliko ulazete u sopstveni nacin zdravog zivota (ishranu, fizicku aktivnost, licnu higijenu, prevenciju), sopstvenu zdravstvenu kulturu i obrazovanje i na kraju doprinosima u zdravstveni sistem, takvo cete zdravlje i bolnice imati.
   (Elmer Fudd, 22. oktobar 2018 14:52)

  # Link komentara

 60. otkad su uveli, po meni potpuno pogresnu, instituciju izabranog lekara stvar je prilicno jasna, ti kao roditelj biras lekara za svoje dete of lekarra u domu zdravlja kome pripadas I kad imas problem ides kod izabranog lekara, osim ako lekar tad nije u smeni ili je iz nekog drugogo razloga odsutan, onda mozes I kod nekog drugog ko je trenutno u smeni. Kad je tvoj izabrani lekar tu ides kod njega, a ako ti se on ne svidja onda ga promenis, sto I nije neka narocita procedura, kazes na salteru da hoces da ga promenis daju ti formaular da potpises I to je to ... tako da su ovde lekari million posto u pravu, a gospodja je odbijanjem pregleda ugrozila svoje dete zarad malo medijske paznje .. da je normalna drzava u pitanju ovde bi pre socijalna sluzba trebala da se umesa.
  (marica, kriv, razumevanje, 22. oktobar 2018 14:48)

  # Link komentara

 61. Momentalni otkaz lekarki sa doživotnom zabranom rada u struci, momentalni otkaz načelnici sa doživotnom zabranom rada u struci, ostavka ministra. Sve je jasno.
  (Naser Maksuti, 22. oktobar 2018 13:56)

  I još 40 godina robije. Kad je bal, nek je maskenbal.
   (Veliki dr mr, 22. oktobar 2018 14:48)

  # Link komentara

 62. Pa, ljudi, ovo je tek pocetak... vrh ledenog brega zamalo zlatnog doba...
   (Utopija, 22. oktobar 2018 14:44)

  # Link komentara

 63. A, kako bi bilo da čujete i drugu stranu? Majka je izjavila tako, a šta ako ne govori istinu?
  (Pera, 22. oktobar 2018 14:43)

  # Link komentara

 64. Samo snimajte i delite otkaze! Imate para za 1 pregled koliko izdvajate. Merkelova je značajno smanjila papirologiju za srpske lekare od ove jeseni. Ostaće još po neka tetka, kao ove dve, a onda će Violete tete da ugase mobilne i još po nešto.
   (maja13, 22. oktobar 2018 14:41)

  # Link komentara

 65. Majka je za svoje dete mogla da dobije pregled lekara, ali nije mogla da dobije onoga koga ke ona htela. Advokatica kaze da po zakonu ima pravo da bira lekara, ali ne kaze da i lekar ima pravo da odbije pruzanje zdravstvene pomoci sem kada se radi o hitnim slucajevima, a ovde nije bio u pitanju hitan slucaj s obzirom da je majka setala dete, i izvoljevala ko ce da ga pregleda. Mogla je lepo da prihvati pregled, da kaze da nije zadovoljna i da trazi jos jedan pregled drugog lekara, sto bi bili u obavezi da joj omoguce.
  (Donglai Pei, 22. oktobar 2018 14:40)

  # Link komentara

 66. Mislim da ce presudno biti ko je od njih dve u partiji. A ako su obe koja ima jacu poziciju u svakom smislu. Partijska drzava rodjaci, dzabe plus i minus kad svi znamo da je to istina.
  (IKARBUS YILONG VUCIC sveto trojstvo Srba i Srbije, 22. oktobar 2018 14:38)

  # Link komentara

 67. ... У вршењу дужности према болеснику неће на мене утицати никакви обзири, вера, националност, раса, политичка или класна припадност...
  (Hipokrat, 22. oktobar 2018 12:17)

  Eto vidiš da je politička korektnost, ljudska prava, rasna i polna jednakost, verska prava i klasna pripadnost tekovina antičkog sveta. Hipokrite, Hipokrite, u kojoj li si ti NVO?
   (ćika MUHAMED, 22. oktobar 2018 14:22)

  # Link komentara

 68. Terapija se NE prEpisuje, terapija se prOpisuje, a pojedina deca u školi prRpisuju na kontrolnom zadatku.

  Član 144. Krivičnog zakona Srbije se navodi:
  „Neovlašćeno fotografisanje
  (1) Ko neovlašćeno načini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica i time osetno zadre u njegov lični život ili ko takav snimak preda ili pokazuje trećem licu ili mu na drugi način omogući da se sa njim upozna, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
  (2) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.“

  KOLIKO PUTA U TOKU DANA TREBA DA BUDE PREGLEDANO DETE DA BI SVE BILO PO ZAKONU. Dete je pregledano, to što se majci nije svidelo ko ga je od pedijatara pregledao, to je drugo, ali nisam siguran da je majka stručno kompetentna da proceni da li je lekar dobro obavio svoj posao ili nije.

  Zaposlite veći broj lekara, ukoliko država želi da jedno dete bude pregledano više puta u toku dana od strane više različitih lekara.
   (Zaštitnik prava lekara, 22. oktobar 2018 14:19)

  # Link komentara

 69. Otkaz odmah.
  Ona je placena od nasih para.
  Samo otkaz pa neka mota kablove za 250e.
  (MS, 22. oktobar 2018 12:26)

  E, jeste, upravo je plaćena od tvojih 250e. Nisi ti ni zašta drugo nego za motanje kablova, a i tih 250e si preplaćen u odnosu na to koliko si inteligentan.
   (ćika MUHAMED, 22. oktobar 2018 14:18)

  # Link komentara

 70. Cuj, zabranjeno da se snima. Mora biti obavezno da se snima, pa ne rade oni tajne ili privatne, nego javne poslove, treba omoguciti snimanje svakog pregleda.
  (Posmatrac, 22. oktobar 2018 12:28)

  Tako je. A tebe da imenuju kao "posmatrača" snimanja, posebno u ginekološkim ordinacijama. Ipak bi bilo prikladnije da se potpisuješ kao "voajer-egzibicionista".
   (ćika MUHAMED, 22. oktobar 2018 14:16)

  # Link komentara

 71. Momentalni otkaz lekarki sa doživotnom zabranom rada u struci, momentalni otkaz načelnici sa doživotnom zabranom rada u struci, ostavka ministra. Sve je jasno.
  (Naser Maksuti, 22. oktobar 2018 13:56)

  # Link komentara

 72. Kao i u svemu u zivotu, treba saslusati obe strane. Ocigledno da gospodja Violeta nije bas najnormalnija.
   (NbgDeki, 22. oktobar 2018 13:50)

  # Link komentara

 73. kakvi su nekad bili medijator ako treba i 5 puta će pregledati dete sad su užas i svim granama medicine pogotovu domovi zdravlja
   (mima, 22. oktobar 2018 13:30)

  # Link komentara

 74. Da li ce u ovoj drzavi, bar jednom pacijent biti u pravu. Ej deca nam umiru zbog lekarske greske, i opet medicinsko osoblje nije krivo. Neko rece, ako nece da rade neka daju okaz pa neka motaju kablove za minimalac.
  (Bob, 22. oktobar 2018 13:28)

  # Link komentara

 75. Ta violeta je letos ucestvovala u nekom preobrazaju na pinku pa je isto tako htela da tuzi panjkovica sto joj nije lepo napravio frizuru... pa onda ekskluziv, sad ovaj spektakl i verujem da se nada pozivu u reality
  (mare, 22. oktobar 2018 13:23)

  # Link komentara

 76. ostaćemo bez lekara a narod kao da je poludeo,u normalnom svetu....
   (food, 22. oktobar 2018 13:20)

  # Link komentara

 77. Ako vam se ne dpada u Kragujevcu idite u Bajčetinu.
   (XXL, 22. oktobar 2018 13:04)

  # Link komentara

 78. Mnogo toga je mutnog u ovoj prici. Zasto je majka cekala "pet minuta pred pocetak pauze" da odvede dete na pregled, ako je jos ranije bilo evidentno da je detetu toliko lose? Takodje, da li je dete zaista pregledano, ili nije? Prema ranijim tvrdnjama, ima dokaza da jeste, i da je propisana odgovarajuca terapija, ali sad majka tvrdi da nije? Zasto majci nijedan lekar ne odgovara? Da li je ranije dolazila u sukobe sa lekarima, da li je problematicna za saradnju? I kako to majka sme da "uzme karton iz ordinacije" lekara kojim nije zadovoljna? Karton ni u kom slucaju ne sme da dospe u ruke pacijenta, za takav postupak lekari bi ranije momentalno dobili otkaz, takav je zakon. Bahato ponasanje majke u svakom slucaju, a za krivicu i odgovornost lekara ostaje da se vidi.
   (tart, 22. oktobar 2018 13:01)

  # Link komentara

 79. Da li znate ko je Violeta Cvetkovic?
  Pogledajte excluziv od prošle nedelje...
   (makijaveli, 22. oktobar 2018 12:57)

  # Link komentara

 80. Ne možeš da: " Apeluješ da majke imaju poverenja u lekare" jer poverenje mora da se zasluži i nije po difoltu. Posebno ne kod nas. Podrška majci i detetu!
  (Sanja, 22. oktobar 2018 12:43)

  # Link komentara

 81. Naravno odmah su Pro-režimski mediji objavili kako je majka deteta konfliktna ličnost i da je poznata u Kragujevcu po tome. A šta sada kada je ZAKON na njenoj tj. bolesnog deteta strani kakva god mu majka bila? Kakvu će nam LAŽ opet Režim servirati i obmanu da je u 'boljitku' - 'boljitak'?
   (XXL, 22. oktobar 2018 12:42)

  # Link komentara

 82. Dok lekar koji odbije da pregleda pacijenta ne bude dobijao otkaz zbog odbijanja da obavlja posao za koji je olacen, nece se situacija promeniti i ta bahatost ce se nastaviti.
   (Milentije, 22. oktobar 2018 12:34)

  # Link komentara

 83. Cuj, zabranjeno da se snima. Mora biti obavezno da se snima, pa ne rade oni tajne ili privatne, nego javne poslove, treba omoguciti snimanje svakog pregleda.
  (Posmatrac, 22. oktobar 2018 12:28)

  # Link komentara

 84. Otkaz odmah.
  Ona je placena od nasih para.
  Samo otkaz pa neka mota kablove za 250e.
   (MS, 22. oktobar 2018 12:26)

  # Link komentara

 85. Savetnik za zaštitu prava pacijenata štiti lekara. Moje iskustvo.
   (Major, 22. oktobar 2018 12:22)

  # Link komentara

 86. Lično sam gledao emisiju! Majka laze pa cepa! Ne odgovaraju joj 2 doktorke a ona bi nekog trećeg. Pa nije to švedski sto! Sram je bilo!
   (Zokabinjac, 22. oktobar 2018 12:20)

  # Link komentara

 87. Baaandaaa srpska!
   (shonex, 22. oktobar 2018 12:19)

  # Link komentara

 88. ... У часу када ступам међу чланове лекарске професије свечано обећавам да ћу свој живот ставити у службу хуманости.
  ... Највећа брига ће ми бити здравље мог болесника.
  ... У вршењу дужности према болеснику неће на мене утицати никакви обзири, вера, националност, раса, политичка или класна припадност...
  (Hipokrat, 22. oktobar 2018 12:17)

  # Link komentara

 89. 'fras', haha
   (rango_unchained, 22. oktobar 2018 12:10)

  # Link komentara