Istraženo: Društvene mreže ruše devojčicama samopouzdanje

Rezultati istraživanja "Always" pokazuju da, u Srbiji, društvene mreže doprinose padu samopouzdanja kod devojčica, a koje ih sprečava da ostvare svoj puni potencijal - čak 83 odsto devojčica koje su učestvovale u ovom istraživanju su rekle da društvene mreže doprinose njihovom strahu od neuspeha. "Always" želi to da promeni sprovodeći kampanje koje promovišu samopouzdanje, sa ključnom porukom da biti devojčica nikada ne treba da bude uvreda i da devojčice uvek treba da budu svoje - nezavisno od toga šta im društvo nameće kao opšteprihvaćeno.

Izvor: PR
Pošaljite komentar
 1. Mole za lajkove! Bedno a što je goreg od toga što postoje budale koji rade konstatno tj često a meni ne vrede uopšte pogotovo te priglupe madone.
  (Čovek u prolazu, 15. jun 2018 21:43)

  # Link komentara

 2. @MilicaNS upravo tako. Nisu samo devojcice problem vec i odrasle devojke. Moja drugarica 30 godina zivi za lajkove i storije. Sve kaci slike iz teretane i onda kuka kako ne moze da nadje normalnog. Kog crnog normalnog, kad slike koje objavljuje govore da njoj treba nesto drugo, a ne normalan momak. Al ne mozes joj objasniti neke stvari. Druga, pa opet kaci najvise slika kad je u najgorem bedaku upravo za dusmane. Da drugi vide kako joj je lepo. Tuzno je sve to u sta su se životi pretvorili. U skupljanju lajkova i lazno predstavljanje. Jedino sto vredi jesu ovi sto putuju pa kace slike.
  (Samo zena, 15. jun 2018 14:01)

  # Link komentara

 3. A šta traže devojčice na društvenim mrežama?
   (jasamaja, 15. jun 2018 00:45)

  # Link komentara

 4. Ajde!
  (Jeca, 14. jun 2018 18:01)

  # Link komentara

 5. Ma nemojte molim vas... Mora da ih neko primorava da sa 12-13 godina postavljaju provokativne slike na društvene mreže sa grudima i zadnjicom u prvom planu. Jadne male devojčice. Biće to sve starlete
   (Bla, 14. jun 2018 17:37)

  # Link komentara

 6. Apsolutno se slazem sa svhom drusvenih mreza koja tezi podsicaju,ali koje i pokazuju sve licne i profesionalne nedostatke sa kojim se suocava i savemen svet u drasicno manjoj meri,prpostavljam,jer devojcice u razvijenim zemljama kamufliraju svoje slabosti raznim prividima za razliku od nerazvijenih cija nespretnost onemogucava taj povrsni vid isticanja.
  (esma, 14. jun 2018 16:27)

  # Link komentara

 7. Nije do drustvenih mreza...nego do RODITELJA koji imaju drustve mreze pa nemaju vremena da se posvete deci...da sa njima pricaju da ih bodre da ih podrzavaju da ih uce...
   (Ironichna, 14. jun 2018 11:19)

  # Link komentara

 8. nijie mi jasno kako im ruse samopouzdanje? pa u poslednje vreme i one debele, blago popunjene, ruzne, bubuljicave, mrsave itd misle da su neke ribe samo zahvaljujuci lajkovima i komentarima od njihovih drugarica i ostalih, tipa: jao, bas si slatka, preeleepa sii, bas ti dobro stoje te i te.. itd itd...
   (potos, 14. jun 2018 11:19)

  # Link komentara

 9. Vakcinom protiv društvenih mreža!!
  (Đuro, 14. jun 2018 11:19)

  # Link komentara

 10. Sad sam prošao pored devojčice od oko 11,12 godina sva našminkana ima one nacrtane obrve široke blagi užas. Nema veze sa estetikom i lepim ali je u skladu sa trendovima. Izgleda kao frankeštajn. Tako sam se loše osećao ne toliko zbog izgleda nego zbog plitkog mozga..
  (мики, 14. jun 2018 11:08)

  # Link komentara

 11. Drustvene mreze su rak rana ovog drustva! Toliko empatije, toliko raskinutih veza i brakova, toliko momaka i devojaka na "izvolite" dovodi do toga da se udaljavamo jedno od drugih iz dana u dan! Lazna slika o lepoti bića a da ustvari niko tu lepotu i ne poznaje. Onda glad za lajkovima i pozitivnim komentarima, slikanje do besvesti na instagramu neke devojke su shvatile kao smisao zivota... Sve u svemu ostaje žal za generacijama koje decenije zivota protraćiše na mrezi...
   (MilicaNs, 14. jun 2018 10:56)

  # Link komentara

 12. Samopouzdanje kod dece i ruše i stvaraju prvenstveno roditelji.Pa tek onda društvo i društvene mreže.
  (Jedna mama, 14. jun 2018 10:47)

  # Link komentara

 13. A muskarcima je kao sve kul? Kako bese ono. Kad metla dobije 500 lajkova misli da je usisivac... I onda ribe cekaju princa sa naslovne strane i lazu ih mangupi, a bez fotoshopa i shminke nisu ni metlu...
   (?!?, 14. jun 2018 10:41)

  # Link komentara

 14. Citat iz teksta: Ono što devojčice čini srećnim, zdravim i snažnim je da budu ono što jesu. Inspirišući devojčice da budu iskrene prema sebi.

  Ovo se kosi sa osnovnom postavkom tog smeca od drustvenih mreza, na njima nikada nisi ono sto zapravo jesi.

  Pritom, smatram da su zene te koje su doprinele vise vrtolgavom rastu popularnosti drustvenih mreza, uzmite samo instagram npr.

  Ako su ih zene progurale, onda ce morati malo da trpe i posledice toga, a ovog puta bojim se da ne mogu da okrive muskarce za 'pad samopouzdanja', kako uobicajeno glase feministicka nagvazdanja.
  (ostoja, 14. jun 2018 10:39)

  # Link komentara

 15. A bogomi i podize. Djevojcicama, zenama... Neutemeljeno. Mnoge su umislile da su neki bitni faktori zbog tih mreza, a ono tuga i cemer.
   (Doljo, 14. jun 2018 10:25)

  # Link komentara

 16. ma ajte.....
   (wtf, 14. jun 2018 10:12)

  # Link komentara