1. Mladjima verovatno nije poznato da je azitromicin delo Plivinih farmaceuta. Nastao je 1980 jos u vreme bivse Jugoslavije, prica se da su ga razvijali za potrebe JNA, jer se puna doza sastoji od svega 3 tablete, koje se piju jednom u 24 sata. Meni su to jednom prepisali bas u vojsci, za tesku upalu krajnika. Posle 3 dana sam ustao kao da nista nije bilo. Bili smo nekada sila, sada nismo vise ni banana, a mozda ni kora od banane. Ni mi ni Hrvati!
  (secanje, 9. februar 2018 15:55)

  # Link komentara

 2. Prvo azitromicin je daleko od savremenog i potentnog leka, dok ceftriakson spada u jace. Drugo, ceftriakaon i meropenem nisu ista grupa lekova, ceftriakson je cefalosporin, a meropenem je karbapenem - najjaci antibiotici, za njih nema zamene.
  I trece, postoji alternativa u lecenju - bakteriofagi, prirodni neprijatelji bakterija tj. virusi koji napadaju i ubijaju bakterije. Do njih je doduse tesko doci i najcesce je potrebno ici u Gruziju.
  (Medicinar, 8. februar 2018 16:28)

  # Link komentara

 3. Priroda je cudesna !
  Svaki put kada pomislimo da smo je pobdili,ona nas iznenadi sa necim novim ili cesce sa necin starim,koje ce nastaviti da nas efikasno ubija i tako cisti sav los genetski materijal na planeti.

  Dzaba su pametni ljudi upozoravali da antibiotici nisu igracka i da treba bit veoma obazriv sa njihovom upotrebom,ali avaj.....
  Srbija i ostae zemlje Balkana nisu nista bolje od Kine,jer kod nas se antibiotici uzmaju za sve,a najcesce bez potrebe.Ljudska glupost i neobavestenost ide toliko daleko,da ne idu kod doktora,vec na svoju ruku lece grip sa antibioticima.
  Ljudska glupost nema granice!

  Gonoreja,triper,trisa,kapavac i svi drugi nazivi kojima tepamo ovoj bolesti,uskoro ce se izgovarati sa uzasom,posto tripera ima gde hoces,a veoma lako se dobija,sto nije slucaj sa sidom,za koju covek mora malo i da se potrudi da je dobije ili da bas bude toliko nesmotren i da koristi tudju iglu,sto je i najbzi put za njeno dobijanje.

  Samo ostra kontrola populacije i radjanja moze dovesti do obuzdavanja strasnih bolesti,normalno,uz vakcine i ostale farmaceutske proizvode.Povecavanjem opsteg globalnog standarda,doci ce do bele kuge i opadanja prirastaja,sto je za planetu neophodno.
  (Dimitrije Pantic, 8. februar 2018 15:15)

  # Link komentara

 4. Ko to nije imao ne zna šta je bol i patnja..
   (psiho82, 8. februar 2018 14:44)

  # Link komentara

 5. Moraće neko ili nešto da reguliše globalni siromašni priraštaj, poput Španskog Gripa. Nove pošasti, neće biti prirodne i slučajne.
   (Mediocritical, 8. februar 2018 14:30)

  # Link komentara