1. Će se razboli, preventiva, bato!
   (Smuleco, 17. novembar 2017 11:36)

  # Link komentara

 2. Ja meso više ni ne jedem. Jer sam alergičan na penicilin. Smeta mi.
   (Plav čovek, 10. novembar 2017 20:13)

  # Link komentara

 3. Iz dosadasnjih bezbrojnih tekstova na temu pojave rezistencije bakterija na antibiotike, moglo se samo zakljuciti kako su za ovaj veliki problem krivi roditelji srpske dece, koji vrse pritisak na lekare da daju deci antibiotike.
  Sta je sad ovo? 80% upotrebe antibiotika na svetu ide na zivotinje?
  Moja dva deteta da osme i seste godine dobila pet puta antibiotike za sve ovo vreme i to zajedno. Lakse iz kamena vodu iscediti, nego iz pancevackog Decijeg dispanzera dobiti recept za antibiotik, to tvrdim.
  (A, tako.., 9. novembar 2017 20:47)

  # Link komentara

 4. @satara
  Više od 80 posto antibiotika daje se upravo stoci, ne ljudima.
  (Ivana, 9. novembar 2017 19:37)

  # Link komentara

 5. Ako se Svetska zdravstvena organizacija (World Health Organization) bavi uzgojem stoke i zdravljem hrane biološkog porekla, čime treba da se bavi FAO (Food and Agriculture Organization)?
  (Grandmothers and frogs, 9. novembar 2017 15:59)

  # Link komentara

 6. Sad je valjda svima konacno jasno zasto ljudi postaju "otporni" na antibiotike koje su navodno kupovali i uzimali sami na svoju ruku.
  (STOP NWO, 9. novembar 2017 15:37)

  # Link komentara

 7. Otvorena je Pandorina kutija čije je ime ''profit''. I nema te sile koja će proces zaustaviti. Jako teško se može izbeći toksifikacija hemikalijama, steroidima i antibioticima. Možda da se čovek poduhvati proizvodn je čiste hrane za sebe i svoju decu u razvoju. Ipak, može se. Evo pre neki dan kupim na pijaci domaću koku (meso), po istoj ceni kao tovljeno pile, koje je, naravno, tretirano i antibioticima, za iste pare, doduše duplo manje težine. Ali... neuporediv je ukus supe od stare koke i tovljenog pileta. Tako se može naći i svinjetina od mangulice, povrće i voće (ono sa crvom). U suprotnom, deca hranjena ovom oficijelnom hranom iz trgovina postaju debeljuškasta i valjuškasta, i bolesna od dijabetisa i hipertenzije.
  (Joc@, 9. novembar 2017 12:51)

  # Link komentara

 8. Krave imaju stalno povećan broj bakterija koji je posledica neprirodne hrane. Krave se hrane kukuruzom i sojom umesto travom, što za posledicu ima enormno razvijanje bakterija koje se kontrolišu antibioticima. Kad ne bi koristili antibiotike meso i mleko bi ih bilo prepuno i ne bi bilo bezbedno za ljudsku ishranu. Pored toga problematično je i korišćenje hormona rasta koji je sličan ljudskom pa dugotrajna konzumacija mesa i mleka može izazvati autoimune probleme kod ljudi. Eu je zabranila, ali Srbija uvozi meso iz zemalja gde to nije zabranjeno.
  Problemi su mnogo dublji od hoćemo ili nećemo antibiotike, a odnose se na potpuno neprirodan način proizvodnje hrane iza kojeg stoje korporacijski interesi.
  (Nikola, 9. novembar 2017 12:43)

  # Link komentara

 9. Mislim da isti apel treba da upute i lekarima. I ništa da ne menjaju.
  (CATAPA, 9. novembar 2017 12:12)

  # Link komentara