Simptomi raka kože koje ne smete da ignorišete

Svake godine raste broj obolelih od raka kože, kako u našoj zemlji, tako i u zemljama širom sveta. Ukoliko se bolest na vreme otkrije, šanse za izlečenje su 90 odsto. Jednako bitna je i zaštita od UV zračenja, ali ono nije jedini uzrok ove bolesti.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Sve tvrdnje o uticaju sunca su besmislene.Operisao sam melanom na mestu gde sunce ne dopire baš često,pacijent koga sam upoznao na tabanu a sledeći na donjem delu leđa!Pokušavao sam da zaključim šta nam je zajedničko i uspostavilo se da smo svo troje živeli pod jako velikim pritiskom i nervoza nam je uz stres bila sasvim obična stvar,pili smo vodu ih vodovoda i obožavali prerađevine.Ni jedan od nas nije pušač.Gde su ti lekari da otvore nove stranice medicine ili još uvek ne znaju da izađu van okvira fakultetskog znanja.
   (Stojan, 21. oktobar 2017 20:30)

  # Link komentara

 2. Imam samo jedno malo pitanjce za ove stručnjake - koliko ljudi u Africi recimo umire od raka kože, obzirom da su godinama i godinama izloženi suncu, iliti tim smrtonosnim zracima. Pa onda i ovi što žive po raznoraznim morima - da li pecaju i žive samo noću, pa tako i uče svoju decu.
  Što se pušača tiče - tu je sve jasno - Amerikanci su to odavno prokljuvili - droga je jeftinija od duvana...
  Ja im sve poverovala, ne dam deci na ulicu pre debelog mraka. No onaj moj glupi deda 87-godišnji, eno ga purnja li purnja na morskom žalu i dan-danas... uz lozovaču i masni svinjski pršut.
  (Treba im vjerovati, plaćeni su debelo za to, 21. oktobar 2017 19:02)

  # Link komentara

 3. Molim novinare da daju jednom i neki sliku raka koze. Uglavnom u svakom clanku koji se bavi ovom tematikom ne postoji konkretna fotografija.
   (trol, 21. oktobar 2017 17:14)

  # Link komentara

 4. Ovo je sve pretpostavka. Ove simptome, kako je u poslednjih nekoliko decenija sunce krenulo sve jace da przi leti a ozonski omotac je sve tanji, imaju svi stanovnici planete.

  Znaci li to da smo svi sa kancerom ili je samo pitanje dana kada ce se pojaviti?

  Ne. Ovo je plasenje kako bi ste za svaki maldez davali brdo para za njegovo odstranjivanje kako bi koristili skupocene kreme sa zastitinim faktorom, kako bi davali brdo novca lekarima da Vam rese probleme koji to ustvari i nisu.

  Moj savet Vam je da se sto manje se opterecujete sa svim ovim i zivite zivote punim plucima pa koliko zivite zivite.
  (Zoki, 21. oktobar 2017 16:14)

  # Link komentara

 5. Pregledi su jako jednostavni i bezbolni. To je pola sata, ako sumnjate odite na taj pregled.
  Ja imam neki mladez koji me prepao kad sam video koliko je promenio boju (i ranije je menjao ali ne toliko intenzivno pa sam navikao kao). Tako uplasen odem na pregled, i dermatolog ustanovi sta je, na srecu neki bezazlen mladez koji samo tako menja boju ko semafor :), i vise ne obracam toliko paznju na njega.
  Pola sata vam ne znaci nista, a moze da spasi zivot.
  (what?, 21. oktobar 2017 15:08)

  # Link komentara

 6. Imao bazocelularni, na stomaku. Ranica koja je dve godine svrbela i krvarila. Rasla jako polako. Dermatolozi me vraćali dve godine, dok se jedna doktorka nije pozabavila da i pregleda. Krenulo je u najgorem periodu života, i verujem da je od stresa.
   (B, 21. oktobar 2017 13:46)

  # Link komentara