Kako se osloboditi helikobaktera?

Od kada su 1983. godine histopatolog Beri Voren i gastroenterolog Robin Maršal prvi put uspeli da dokažu postojanje spiralne bakterije u želucu, helikobakter pilori (Helicobacter pylori) infekcija, poznatija kao HP infekcija, u stalnom je fokusu naučnih i medicinskih krugova.

Pošaljite komentar
 1. Losec!
  A dalje ako želite da onemogući te cinkkarnozin, 70/70mg.
  Imuno + inhibitorna reakcija.
  Uz put oslobadjate jetru viška bakra i štititi je od etanolskih oštećenja plus da verujete cink za "meso" spreman da se odpusti od Karnozina na zahtev imuno sistema.
  Kad se već ide sa rešavanjem, rešiti ceo krug!
   (Swedenonline, 8. oktobar 2017 02:53)

  # Link komentara

 2. lecenje je veoma jednostavno i jeftino. jedino sto morate je da nadjete kupus koji je organski odnosno nije prskan nicim i da imate sokovnik. svako jutro na prazan zeludac popijte sok od svezeg kupusa. preporuka starog lekara koji je sve pokusao kod pacijenata i samo ovo sigurno pomaze. zelim svima brzo ozdravljenje
   (natalie, 6. oktobar 2017 22:04)

  # Link komentara

 3. Helicocin (amoksicilin, metronidazol) je lek koji je nekima koje poznajem jako pomogao (a pre toga su imali višegodišnje tegobe i bolove u predelu želuca), dok su drugi koristili neke druge antibiotike. I da, savetuje se i primena probiotika uz terapiju antibioticima, da bi se potpomogle dobre bakterije.
  (lek, 6. oktobar 2017 21:46)

  # Link komentara

 4. helikobakterije kod nas(ali ne i svugde u svetu) ima u tlu, time i u vodi, naravno, zapati se i u suhomesnatom, neizbežno je imamo svi i u svom telu, ali nije to dovoljno. Stvar je u tome što je otporna na kiselinu u želucu, pa tu opstaje, prolazi u 12-palcno crevo, i kad se stvori ranica, umesto da zaraste, inficira se i pretvara u čir, patnju, godinama bol, tumor. Do pre 20god. lekari nisu znali zašto nastaje čir!!! Mislim da je za otkriće dobijena Nobelova nagrada, Novozelanđaninu, a da jedan naš buvši ministar zdravlja tu naučnu činjenicu dugo još nije prihvatao, a onda je napisao rad u vezi toga.
   (koja, 6. oktobar 2017 17:59)

  # Link komentara

 5. Чај од сушрне коре нара убија ову бактерију за недељу дана. Гарантовано 100%, знам из властитог искуства ... и без икаквих пратећих нуспојава.
   (Bata, 6. oktobar 2017 16:30)

  # Link komentara

 6. Pre 10 g. sam izlečio čir na 12-tercu za 12 dana, i evo do danas sam zdrav. Nemam čir i nikakve njegove prateće manifestacije. Jedem svaku hranu pa i onu koju sam za vreme svog 27-godišnjeg čiraškog perioda morao izbegavati. 12 dana sam pio specijalni antibiotik koji služi samo za to, za pobedu nad helikbakterijom (hb). I još nešto: lekari su me tarali da proveravam da li imam hb, pa tek onda da pijem lek. Nisam hteo već sam odmah pristupio lečenju pošto mi je moja drugarica lekar objasnila da mi ništa loše ne preti ako pijem lek a nije u pitanju hb. Ovo pišem da bi malo razmislili pre nego pristanete na sve uhodane procedure, koje lekari traže, ne razmišljajući mnogo.
  (uspesno izleceni ciras, 6. oktobar 2017 13:14)

  # Link komentara

 7. da li neko zna konkretne simptome.i kako ie otkrio
   (ja to onako, 6. oktobar 2017 13:08)

  # Link komentara

 8. Helikoptera?
   (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 6. oktobar 2017 12:24)

  # Link komentara

 9. Rakija i lincura, preki lek, garantujem zivotom.
   (Zvone, 6. oktobar 2017 12:13)

  # Link komentara

 10. Nije moguće uništiti je skroz,lekovi sto domaći pravljeni sto iz farmako industrije samo je umire nikako skroz da unište,opet se vrati.
  (Tomy, 6. oktobar 2017 12:06)

  # Link komentara

 11. NAC i probiotik sa sojem Clostridium Butytricis.
  (mr, 6. oktobar 2017 11:51)

  # Link komentara

 12. Trimetoprim-sulfometaxosol
   (Docent, 6. oktobar 2017 11:36)

  # Link komentara

 13. Kako da se oslobodim kad ni nemam helikopter?
   (sladoledsmesom, 6. oktobar 2017 11:00)

  # Link komentara

 14. Odeš kod doktrora, popiješ šta ti da, dođeš na komtrolu posle 6 meseci i to je to ! Prosto !!!
  (prosto, 6. oktobar 2017 10:51)

  # Link komentara

 15. Antibiotici koji se prepisuju za helikobakteriju su uzas. Mnogima samo pogorsaju sveukupno zdravstveno stanje, kao sto su meni, jer to bas jaki antibiotici. Najbolje je ishranom leciti ovu bakteriju. Mesec dana bez kafe, alkohola, sokova (osim cedjenih), przene hrane, masne hrane, crvenog mesa, industrijskih preradjevina, mleka. Moze jogurt i mladi sir, obavezno piti surutku, narocito koziju, jesti laneno seme odstojalo u vodi, voce, narocito citruse, povrce, narocito kupus, beli i crni luk. ribu (ne przenu), piletinu, kuvana jaja... Deluje zahtevno ali meni je bilo dovoljno 2 nedelje da se potpuno oporavim i od tad nemam problema sa heliko bakterijom. Koziju surutku piti jednu solju pre svakog obroka, kao i kasiku lanenog smena, da se regenerise zid zeludca kako bi se sprecilo razmnozavanje bakterija. Surutka cisti zeludac i creva. Luk crni i beli je antibiotik. Citrusi neutralisu kiselinu u zeludcu (ko bi rekao). Piti 2-3 l tecnosti dnevno (voda+surutka+caj bez secera). A usput cete srediti i liniju :D
   (gargamel, 6. oktobar 2017 10:34)

  # Link komentara

 16. Treba i reći da je invazivnija metoda daleko preciznija jer, recimo, nalaz krvi koncentraciono ne pravi razliku između preboljele HP infekcije i normalnog stanja.
  U prevodu, ako ste već imali HP, velika je vjerovatnoća da će nivo bakterije u nalazima krvi da bude povišen.
   (Kristi, 6. oktobar 2017 10:32)

  # Link komentara

 17. najjeftinija neinvazivna metoda koju svako može obaviti kod kuće: u apoteci kupi antigen test na helicobacter pilory ( kosta oko 800 din) i za 15 min nakon testiranja u kućnim uslovima saznaje da li je zaražen. Ne boli, nema čekanja i zakazivanja a rezultat testa se lako dobija.
   (kole, 6. oktobar 2017 10:18)

  # Link komentara

 18. jel neko uspeo da je se otatasi? meni se konstantno vraca
   (el, 6. oktobar 2017 10:14)

  # Link komentara

 19. Pre 10 g. sam izlečio čir na 12-tercu za 12 dana, i evo do danas sam zdrav. Nemam čir i nikakve njegove prateće manifestacije. Jedem svaku hranu pa i onu koju sam za vreme svog 27-godišnjeg čiraškog perioda morao izbegavati. 12 dana sam pio specijalni antibiotik koji služi samo za to, za pobedu nad helikbakterijom (hb). I još nešto: lekari su me tarali da proveravam da li imam hb, pa tek onda da pijem lek. Nisam hteo već sam odmah pristupio lečenju pošto mi je moja drugarica lekar objasnila da mi ništa loše ne preti ako pijem lek a nije u pitanju hb. Ovo pišem da bi malo razmislili pre nego pristanete na sve uhodane procedure, koje lekari traže, ne razmišljajući mnogo.
  (uspesno izleceni ciras, 6. oktobar 2017 09:58)

  # Link komentara

 20. i na kraju kako se osloboditi??
   (Torente, 6. oktobar 2017 09:47)

  # Link komentara

 21. kvantnom medicinom, dva tretmana maks i cao.
   (mirleta, 6. oktobar 2017 09:31)

  # Link komentara