1. 49 godina straha od lifta, odnosno od situacije da ću ostati zaglavljena u njemu, usled nestanka struje, kvara itd... Sve do početka ove godine. Do ovog januara uvek pešice, bez obzira na koji sprat. E lepo ja tako odlučim jednog dana, iznenada bez prethodnog planiranja: Dosta je bilo! Ima da udješ u taj lift i gotovo ( kažem sama sebi ). Skupim hrabrost, udahnem duboko vazduh i udjem...vrata se zatvaraju, lift kreće uvis, mene polako hvata panika, ali samu sebe bodrim - samo polako i duboko diši, nastavljam sa takvim disanjem, lift se zaustavlja izlazim i čudim se: ,,gle, živa sam, nije bilo tako strašno"! Od tada, posle uspešnog vatrenog krštenja, stalno koristim lift. Ali ima jedna caka, i dalje koristim onu tehniku dubokog i sporog disanja. Davno sam još čula da to pomaže kod napada panike, i evo mogu potvrditi da to stvarno radi! P.S.pomislih sramota bi bilo da umrem, a da nisam bar pokušala da pobedim svoju fobiju! Bar mislim da sam je pobedila? Ili nisam, možda još negde čuči u meni podlo pritajena?!
   (Fobija od lifta, 24. septembar 2017 19:26)

  # Link komentara

 2. Bihejvioristicke terapije su Bog i batina za fobije.Psihoanaliza i kad daje rezultate daje ih posle mnogo godina terapije,za razliku od bihejvioristickih koje su znatno krace.
  (Veka, 24. septembar 2017 08:58)

  # Link komentara

 3. Ja se plašim svoje žene, jedino da se razvedem! A i to ne bih smeo...
   (Ivan, 23. septembar 2017 13:19)

  # Link komentara

 4. Probala sam sve psihijatre, i nista. Samo lekovi,lekovi...Resila problem sa jednom seansom hipnoterapije.

  Kako sam ga razumeo, Nikakav problem se ne moze resiti ,dok su svest i logika budne, jer one su veliki problem u izlecenju,zato sto pogresno rezonuju. To se moze resiti samo kad su one uspavane. Nadjite nekog dobrog psihologa,koji je zavrsio hipnoterapiju, i resicete se fobija
  (Tera, 22. septembar 2017 21:25)

  Takodje,izlecio sam strah od visine posle samo 3 seanse hipnoterapije a nisam verovao,cak sam posle trece seanse rekao da je to glupost,kad posle par meseci primetim da se ne plasim toliko...posle par godina je doslo do potpunog izlecenja.
  (Hipnoterapija pomogla, 23. septembar 2017 13:05)

  # Link komentara

 5. Ko nema fobiju ne moze da razume.Na bube nemam nikakvu fobiju,ali na nesto drugo da,imam.I suocim se sa time iako mi govore nije nista strasno.Kada o tome pricam dalje od moje fobije,zaista nije strasno,ali kada se susretnem,e onda ne vredi ni to pricanje ni nista.Samo beg,sklanjanje od toga.
  (hermiona, 23. septembar 2017 11:52)

  # Link komentara

 6. Ја сам се много плашила игле. Вађење крви је увек био ужасан стрес и за мене и за доктора јер не бих престајала да плачем и измичем руку. Онда сам некако успела да саму себе натерам да превазиђем то и да прихватим то као реалност. Рекла бих да превазишла страх онда када сам емотивно сазрела.
   (Сандра, 23. septembar 2017 11:15)

  # Link komentara

 7. meni su skakavci gadni :-) kad bi bila najezda kao u americi vristao bi ko mala devojcica hahahaha
   (Vladimir, 23. septembar 2017 10:27)

  # Link komentara

 8. Imam fobiju od krkanluka tj prostakluka, da ti ne staju na pesackom prelazu,da te 20 auta ne pusta da se uključiš iz sporedne ulice,da idiot kupi sprej pa piše po fasadi,da čekam dok drugi ulaze preko reda jer nekog tamo poznaju da je svugde gužva isključivo zbog neorganizovasti i sto sam vise tome izložen fobija je sve veća.
  (Tomy, 23. septembar 2017 10:14)

  # Link komentara

 9. Apsolutno je moguce!!!Jedino sto je neophodno izlagati se sto vise situacijama koje vas plase, nakon nekog vremena mozak menja obrazac ponasanja, usvaja da ta situacija i nije toliko opasna po čoveka. Takođe ovo govorim iz iskustva kad cam naidje napad panike izgovprite molitvu Oce nas, skoncetrisite se samo na reci koje izgovarate videcete da ce napad panike proci, meni je to pomoglo kad nista drugo nije uspelo.
   (Marko, 23. septembar 2017 08:56)

  # Link komentara

 10. za ove sto se plase paukova i buba...mali bih vas izveo iz vasih stanova i radijatora...malo da izadjete prvona vazduh a onda na selo...da podignete nesto teze od kasike...jednom u zivotu promenite gumu na kolima...i prepesacite vise od 2km...bre niste videli u zivotu dalje od svoje ulice...vristite svaki put na svaku malu bubicu a niste u stanju papucon daje izbacite kroz prozor !!!
   (Monkey Business, 23. septembar 2017 08:27)

  # Link komentara

 11. ima nas svakakvih,nema toga gde se ne bih popeo samo ne volim merdevine?
  (pacijent, 23. septembar 2017 07:35)

  # Link komentara

 12. Behavior Therapy je uspesna u preko 80% slucajeva i poznato je kako se to radi vec decenijama. Fobije su najizleciviju mentalni poremecaj.
  (Dragan, 23. septembar 2017 01:29)

  # Link komentara

 13. Behavior Therapy je uspesna u preko 80% slucajeva i poznato je kako se to radi vec decenijama. Fobije su najizleciviju mentalni poremecaj.
  (Dragan, 23. septembar 2017 01:25)

  # Link komentara

 14. da !!!!
   (Monkey Business, 22. septembar 2017 22:42)

  # Link komentara

 15. Probala sam sve psihijatre, i nista. Samo lekovi,lekovi...Resila problem sa jednom seansom hipnoterapije.

  Kako sam ga razumeo, Nikakav problem se ne moze resiti ,dok su svest i logika budne, jer one su veliki problem u izlecenju,zato sto pogresno rezonuju. To se moze resiti samo kad su one uspavane. Nadjite nekog dobrog psihologa,koji je zavrsio hipnoterapiju, i resicete se fobija
  (Tera, 22. septembar 2017 21:25)

  # Link komentara

 16. Hvala lepo. Radije cu da se plasim paukova, nego da ih pipam iz hrabrosti.
  (pralina, 22. septembar 2017 21:06)

  # Link komentara

 17. Mogli su i visak da uključe jer magnetno polje ne deluje. Da deluje svi bi bili mrtvi posle rezonantne dijagnostike.
   (Dragan Ziric, 22. septembar 2017 20:18)

  # Link komentara

 18. Da. Apsolutno. Ja sam se plasio vode do 16 godine a danas ronim plivam plutam i ne plasim se uopste.
   (Marko, 22. septembar 2017 20:17)

  # Link komentara

 19. Mozda to i moze da pomogne ali je mnogo brzi i efikasniji nacin suociti se sa strahom. Dakle, ljudi koji se plase paukova treba da udju u sobu u kojoj ce biti 2 pauka i pustiti ih da rese situaciju. Svi znamo da im se nece nista dogoditi a mnogo je veca verovatnoca prevazilazenja straha od virtuelnog..
   (Floki, 22. septembar 2017 19:52)

  # Link komentara