Ponedeljak, 17.07.2017.

11:30

Tri promene do kojih dolazi kada izbacite beli hleb

Izvor: zadovoljna.hr

Tri promene do kojih dolazi kada izbacite beli hleb IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

pre 4 godine

...više na našim fb i Instagram stranicama, kao i na našem sajtu.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

Dušan

pre 5 godina

Suština je u neuzimanju ili smanjenja na minimum glutena (koji se najviše može naći u pšenici, bilo da je hleb beo ili crn), a koji ne pogoduje niti jednoj krvnoj grupi, a pogotovo ne krvnim grupama 0 i B.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

kako kad

pre 6 godina

Nisam jela hleb u toku 2013. i do druge polovine 2014. i težina mi je bila u granicama normale(imala sam anoreksiju pre toga pa se težina naglo vraćala,to sad nije bitno).kada sam počela da ga konzumiram uz svaki obrok,težina mi se povećala iako pazim šta jedem.Sada sam ga opet izbacila iz ishrane i vidim da mi to odgovara.U detinjstvu su me učili da jedem puno hleba i da nadrobim čorbu,pa sam postala zavisna od belog hleba i bila gojazno dete :(

Bogi46

pre 6 godina

Nisam jeo hleb(bilo kakvo testo) 8 meseci. Sve ostalo sam jeo, bez ikakvog ograničenja. Rezultati? Smršao sam 25 kila sa 88 na 64, a inače sam visok 185. Kako sam prestao da jedem hleb, uvek, ali UVEK sam bio gladan, a jeo sa bukvalno duplo od onoga što sam inače jeo dok sam jeo i hleb. Pola sata posle izuzetno obilnog ručka ja bih bio gladan. I to ne gladan, nego GLAAADAAAN!!! Pregladneo. I tako svih 8 meseci kada sam batalio nejedenje hleba i krenuo ponovo da ga jedem. Nikada za to vreme se nisam osećao iole sito. Tako da za bar dve trećine ovih tvrdnji mogu da kažem da nisu tačne na osnovu ličnog iskustva. Inače prestao sam da jedem hleb tako na osnovu nekog članka na netu, sinulo mi da bi bilo dobro da ga izbacim iz ishrane jer sam ga jeo baš puno (skoro vekna dnevno). Posle 8 meseci sam počeo ponovo da ga jedem, ali umerenije, na preporuku doktora specijaliste, kod kojeg sam stigao jer sam samo mršavio i nikako da stanem. Njegov savet: "Slobodno jesti sve, ali umereno".

MisliGlavom

pre 6 godina

Ako nesto procitate na tu temu i zamenite te prazne ugljene hidrate kvalitetnim mastima i proteinima, nema sanse da budete gladni.
Google je vas najbolji prijatelj, dajtr mu sansu.

h2o

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ja sam istim tom promenom smrsao 8 kila za tri nedelje. Ne vredi ako izbacis hleb a jedes bicu ili pirinac ili krompir. Moras da smanjis na minimum sve ugljene hidrate i da energiju dobijas od zdravih masti. I da se kreces.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Ja sam smrsao 17 kilograma od kad sam izbacio hleb iz ishrane. U prva cetiri meseca smrsao sam 15kg. Bilo mi je jako tesko da se naviknem da jedem hranu, a ne hranu uz hleb. Mucio sam se prvih mesec dana dok nisam nasao kombinaciju obroka koji mogu da me zasite. Sve ostalo normalno jedem i nista nisam menjao osim hleba. Jedem dva bureka za dorucak kao nista, a kilogrami se ne vracaju.

Dj

pre 6 godina

Ne treba potpuno izbaciti hleb, nego smanjiti i jesti sadrzajnije hlebove. Cele zitarice sa dodacima raznim itd. Posle nekog vremena (meni je trebalo mesec dana) vam ta smanjena norma postane normalna. Evo vec sedma godina tako. Kad jedem krompir ili pohovano gde god ima necega brasnastog hleb ne jedem uopste. Nemojte ga naglo i potpuno izbaciti, da bicete gladni i u mukama.

gradjevinac

pre 6 godina

moguce, nije hleb bas toliko stetan kao sto se misli zapravo, ako ga jedete u normalnim kolicinama ne bi ste trebali imati bilo kakvih problema, naravno da je bolje koristiti neki drugi vid ugljenih hidrata ali na primer dve kriske po obroku nije nikakav problem, problem je kada se pojede pola vekne, ishrana zapravo takva i treba da bude, raznovrsna, nista sto se jede u neogranicenim kolicinama nije zdravo, nije zdravo jesti ni kilogram limuna dnevno, tako ni bilo cega, samo sto raznovrsnije i po malo i necete imati nikakav problem..

vojvodjanka

pre 6 godina

Ljudi, izbacuje se BELI hleb,belo brašno, koje je prazno, poput vate ili krep paipira. Umesto toga, jede se hleb od CELOG zrna, CRNI hleb, hleb sa mekinjama, hleb od brašna t900 ili t500 pomešan sa raženim,ovsenim ili heljdinim brašnom, jedu se
palačinke od integralnog heljdinog brašna, testenine od integralnog brašna, heljdini rezanci i heljdine kore za pite. Parcence crnog hleba zasićuje, nema gladi.Pite punjene dinstanim kupusom, ili pečurkama ili tikvicama,ili sojom i crnim lukom, ili španatom, zeljem.
Menjati navike i umesiti hleb.Pozdrav od vojvodjanke

autocorrect off

pre 6 godina

evo ja već dosta dugo ne jedem uopšte kupovni hljeb, već sam pravim svoj: 100g raženog i 400g integralnog. uglavnom ne jedem ni meso, izuzev za ručak, niti bilo kakve kupovne mesne prerađevine.
rezultat: i dalje sam jednako debeo, pražnjenje je čak teže nego kad sam jeo kupovni bijeli hljeb, jer vlakna ne 'proklize' kroz mene kao skrob. i dalje sam jednako gladan, rijetko kad izbjegnem večeru.

ja

pre 6 godina

Meni je pekara bila druga kuća, a, ako hkeb nije svež palim auto u tražim po gradu gde je svež. Od nove godine nisam ušao u pekaru, a jedem mozda pola do jedan hleb nedeljno. Izbacio gazirano, ostalo žderem pa razbijam. Skinuo sam za, 3 meseca 10 kilograma a, da realno nisam bio gladan ni jednom. Ništa vežbe ništa biranje niskokalorične hrane, samo ovo sto sam napisao. Istini za, volju poslednja 3 meseca možda 3c-4 kilograma, ali ide

Svaki dan nešto novo čovik nauči

pre 6 godina

&(anica, 17. jul 2017 12:05) Draga Anice, tocno znam o cemu govoris, ali moze cak gore, vjeruj mi....ja ti zivim iznad pekare. :-(

hth

pre 6 godina

Integralni hlebovi od celog zrna žitarice ili ne su sumnjivog kvaliteta u SR. Prvo brašno i zrnevlje mogu biti nečistiji od brašna od koga se pravi beli hleb. Posebno je buđ opasna. Negde sam čula da se crni hleb ustvari samo oboji u većini slučajeva a ustvari je od istog brašna. Probala sve vrste integralnih, hrono od celog zrna i ni jedan mi se ne dopada. Istina ne dopada mi se ni beli. Možda neki koji bi sama napravila. Inače nikada nisam izbacibala hleb iz ishrane. Dovoljno je da se pojede manja količina. Kažu da kriška belog hleba već ima 250 kalorija, ako pojedete dve za obrok to je 500 kalorija. Moguće je smanjiti količinu na tanku krišku po obroku i nećete se gojiti. Ako volite testa okrenite se pitama koje se prave od tankih kora, tu je više fila a manje brašna.

Bojana Ilic

pre 6 godina

Ovo zaista nije tacno. Od marta meseca ne konzumiram belo brasno. Jedva izdrzim 4 sata bez hrane. Probava ce biti bolja ako se unesu vlakna u svakodnevnicu u vidu voca i povrca,ne vezano za hleba. Sto se tice gubitka kilograma,gubim ih samo kada ne konzumiram beli secer,a neku povezanost sa hlebom za ovu temu ne bih se slozila. Vise bih se slizila da se navedene stvari desavaju uzbacivanjem belog secera

student psihologije

pre 6 godina

2500 kalorija potrosite dnevno.
ako unesete ispod toga gubite kilograme. to je jedina tacna jednacina za mrsavljenje, naravno uz individiualne izuzetke (hormoni, trudnoce, treninzi).

cinik

pre 6 godina

A bi pre neki dan istrazivanje da bas i nije tako los. Uostalom, imajte u vidu da je vecina tamnih hlebova bojeno, a ta boja je gora od belog hleba. Inace, uvek gledajte deklaraciju i gledajte hleb od brasna koje je T900 ili vise (idealno T1100). Alternativa je da uzimate cist razani.

ne znam

pre 6 godina

moj je rodjak izbacio uglljene hidrate svih oblika, pa i sve od brasna. malo je reci da je smoren. mislim da je mozda bolje jesti umereno, mozak se ne hrani proteinima.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 6 godina

Ako se crni hleb pravi sa 30% piljevine od drveta, onda neka ga jedu pekari, jer nama drvo nije potrebno. Znate tako se crni hleb svuda po svetu pravi sa dodatko0m piljevine da bi bio crn.

beli hleb

pre 6 godina

od sutra jedem samo ofarbani hleb. beli ni da pipnem vise necu. ako ovim mojim pekarima nestane crne valjda ce naci crvenu il plavu farbu

djuro

pre 6 godina

... kako da jedem jaja na oko, gulaš i moču od pečenja??
Dje paštetu i paradajz da stavljam??
A što ću sa medom , puterom.i pekmezom??
po što dijete u prodavnicu da šaljem ?? samo mlijeko?? ne ide, brate.....

crnka

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem... treba da izbacite BELI hleb, a ne da ga ne jedete uopšte! Znači,crni, ražani... ima raznih... bezkvasni itd...

sir oliver

pre 6 godina

belo brasno-zavisi od tipa brasna, koristi se samo 40-50% od celog zrna! ostatak ide u mekinje! crno brasno- koristi se 100% zrna! belo brasno tri do cetiri puta jeftinije, a proizvodnja najmanje duplo skuplja! e zato nam savetuju crno brasno! a uzgred, nijedan hleb ne goji!

Драгутин

pre 6 godina

Већ пар деценија не једем бели хлеб, већ само црни и интегрални. Разлика је никаква, и у осећају и у килажи.

NoName

pre 6 godina

Ne lozite narod. Hleb je u redu i testa od brasna uopste. Problem su aditivi u njima. I toga ima jedno oko desetak, a koji su vrlo opasni.

Da se to pravi po receptu brasno, voda kvasac (normalan kvasac, a ne ovo sto prodaju) i so, sve bi bilo u redu.

masnikosa

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)
vrati ti hleb u ishranu, ali integralni i prepolovi porciju. Možeš ti neko vreme Atkinsa i bez ugljenih hidrata, ali ćeš pući, a i nezdravo je... čak i ako radiš tako tek negde posle mesec dana ćeš krenuti da smršaš. Zato lepo trećina ugljenih hidrata, trećina proteina, trećina masti, ali od svega po malo i vremenom se razvaljeni stomak vrati na normalu, pa ti ne treba puno hrane.

Butragenjo

pre 6 godina

Srbin ne jede da bi ziveo, vec zivi da bi jeo... kada bi ljudi shvatili da je filozofija ishrane veoma jednostavna, mnogo bi im lakse bilo... jedite zdravo, prirodno... kupite Svetogorski kuvar I isprobajte... kakvi seceri, belo brasno, peciva, testenine... moze, ali ponekad, poprilicno retko... osecaj gladi je na mentalnoj bazi, nema veze sa potrebom organizma za hranljivim materijama... stop prejedanju !

aleksandar

pre 6 godina

ne zaludjujte narod, od pahuljica hleba od celog zrna i slicnih gluposti sam lecio stomak 2 meseca, vratio se na luk, slaninu i sava hleb i nema greske, umereno sve naravno

Ana

pre 6 godina

Na sugestiju lekara sam neko vreme izbacila beli hleb ( grickalice, proizvode iz pekare) iz upotrebe - totalno! U pocetku je bilo veoma tesko, jer sam ja neko ko obozava hleb i testenine.Posle 3 meseca rezultati su bili fantasticni - i ne mislim samo na kilograme! Imala sam vise energije, elana,prestala mi je zelja za slatkisima ( posle nekog vremena, ne odmah!).Iz mog iskustva,testeninu treba svesti na "kontrolisan unos".

Vladan M

pre 6 godina

A četvrta promena je da ćete umreti od gladi jer su u Srbiji plate takve da možete sebi da priuštite samo beli (najjeftiniji) hleb.

esma

pre 6 godina

Iako ne sumnjam u cinjenice koje se odnose na prazne kalorije koje dobijamo nekim namirnicama u koje spada beli hleb ,na licnom primeru se nisam uverila u toliki znacaj koji se pridaje izbacivanju hleba belog,mada sam sigurna i uvek sam kupovala hleb od mekinja ili razani da je zdraviji ukoliko zaista ispravan ne samo deklarativno.

Pedu

pre 6 godina

Izbacio hleb totalno na tri meseca.
Ništa od pomenutog se nije desilo.
Najpozitivnije je što sam ostao na istoj kilaži, izgubio ni grama

dr Lektor

pre 6 godina

Od sredine marta u mojoj porodici se jede samo crni hleb.Mladja cerka od deset godina vise nema problema sa probavom a ja sam smrsao cetri kilograma.Dalje ne treba trositi reci.

ZgBoi

pre 6 godina

@Da su brokoli i kelj tako lepi ja bih bio kostur.
(Mirdraal, 17. jul 2017 12:30) Pa ne jedi brokulu i kelj jedi mesine, sta fali velikim kolicinama piletina ako si je mozes priustiti

Krle

pre 6 godina

Izbacio ugljene hidrate: beli hleb, krompir, testa. U roku od odmah poceo da gubim kile, za nekih 10 dana krenulo rapidno da mrsavim. I jos naravno i secer izbacio max. koliko sam mogao. Za nekih 4 meseca 15kg sam skinuo. U pocetku bilo tesko, kako neko kaze ovde stalno gladan, ali umesto ugljenih hidrata unosim belancevine i proteine (meso). Na primer, kad sam ogladneo, uzeo bih pileca prsa, bez hleba... u pocetku i malo suvog voca (ok, i to je puno secera ali ajde). Fizicke aktivnosti nisam povecao, na zalost, ali ipak samo ishranom sam uspeo da se sredim, barem kilazu.
Sad sam pun energije, osecam se mnogo, mnogo bolje. Svez beli hleb, onako vruc.. i danju sanjam, ali sta cu, stvarno sam ga previse jeo. I nema smanjiti, odmah saseci u korenu i gotovo, ma i rostilj jedem bez hleba sad :)

hektor2

pre 6 godina

kad sam pobao da izbacim beli hleb iz upotrebe, jedino sto sam dobio je nervoza, i glad koju ne mogu da zaustavim, ma kojom kolicinom voca, povrca, mesa...
dok ne pojedem par parceta hleba, kao da nisam nista ni jeo.
Probao sam i neka hvala. Hleb je u mom zivotu uvek imao posebno, uzviseno mesto.

ispran mozak

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ako te neko kapira, ja te kapiram. Isti slucaj, stalno sam gladan, samo sto sam ja skinuo 5kg za metar dana.

mhm

pre 6 godina

Skoro godinu dana ne jedem hleb, umesto njega jedem onaj ruski tost od zrnevlja oko kog se bila digla halabuka pa se više ne reklamira.
Na meni se pokazalo tačno sve ovo što piše u tekstu, ali ja sam i osećala tegobe (loše varenje, nadimanje, gubitak daha, gojenje). Naravno, pored hleba izbacila sam i pekaru i špagete, svu testeninu.
E sad... lako je preko leta, kad ima svežeg voća i povrća, možete i od salate da budete siti, problem je zimi, kad se dosta energije troši na grejanje. Ima načina, ali košta.

ZgBoi

pre 6 godina

@Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58) Samo nastavi tako. Pokusaj zamijeniti kruh sa proteinima(jaja, meso). Ako si u mogucnosti jedi sto vise mesa i uz lagano hodanje rezultati ce sigurno doci. Ja sam u 4 mjeseca uz hodanje(puls 120-130) i izbacivanjem ugljikohidrata(ne potpuno), te povecanim unosim proteina izgubio 25 kilograma. Samo nakon sto smrsavis pocinje prava borba jer ako prestanes s treninzima postoji mogucnost da ti se sve brzo vrati(jojo efekt)

Boske

pre 6 godina

Bijeli hljeb nije hljeb, to je slani kolac. Pravi hljeb se pravi od integralnog brasna, kao sto su radili nasi preci. I treba izbjegavati modernu psenicu, koja je odavno genetski modifikovana, a koristiti speltu (stara psenica), heljdu, raz, jecam, amarant, kinou, kukuruz...

Nikola S

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.

anica

pre 6 godina

Osim mrsavljenja zaista se dobija dodatni elan i neka posebna energija, lagano se osecam kao perce. Ali ga voliiiiim, sve od brasna, mnogo mi veliki problem stvara godinama, sve od brasna i testa, al sta cu, ne mogu ga se skroz odreci nikad, nista me ne zasiti kao hleb:) O mekanim kiflama strudlama i vazdusastim krofnama ne treba trositi reci. Blago ljudima koji ne vole testo i brasno, cija je ishrana zeljom fokusirana na meso pa i slatkise.

Nikola S

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.

anica

pre 6 godina

Osim mrsavljenja zaista se dobija dodatni elan i neka posebna energija, lagano se osecam kao perce. Ali ga voliiiiim, sve od brasna, mnogo mi veliki problem stvara godinama, sve od brasna i testa, al sta cu, ne mogu ga se skroz odreci nikad, nista me ne zasiti kao hleb:) O mekanim kiflama strudlama i vazdusastim krofnama ne treba trositi reci. Blago ljudima koji ne vole testo i brasno, cija je ishrana zeljom fokusirana na meso pa i slatkise.

vojvodjanka

pre 6 godina

Ljudi, izbacuje se BELI hleb,belo brašno, koje je prazno, poput vate ili krep paipira. Umesto toga, jede se hleb od CELOG zrna, CRNI hleb, hleb sa mekinjama, hleb od brašna t900 ili t500 pomešan sa raženim,ovsenim ili heljdinim brašnom, jedu se
palačinke od integralnog heljdinog brašna, testenine od integralnog brašna, heljdini rezanci i heljdine kore za pite. Parcence crnog hleba zasićuje, nema gladi.Pite punjene dinstanim kupusom, ili pečurkama ili tikvicama,ili sojom i crnim lukom, ili španatom, zeljem.
Menjati navike i umesiti hleb.Pozdrav od vojvodjanke

Ana

pre 6 godina

Na sugestiju lekara sam neko vreme izbacila beli hleb ( grickalice, proizvode iz pekare) iz upotrebe - totalno! U pocetku je bilo veoma tesko, jer sam ja neko ko obozava hleb i testenine.Posle 3 meseca rezultati su bili fantasticni - i ne mislim samo na kilograme! Imala sam vise energije, elana,prestala mi je zelja za slatkisima ( posle nekog vremena, ne odmah!).Iz mog iskustva,testeninu treba svesti na "kontrolisan unos".

Krle

pre 6 godina

Izbacio ugljene hidrate: beli hleb, krompir, testa. U roku od odmah poceo da gubim kile, za nekih 10 dana krenulo rapidno da mrsavim. I jos naravno i secer izbacio max. koliko sam mogao. Za nekih 4 meseca 15kg sam skinuo. U pocetku bilo tesko, kako neko kaze ovde stalno gladan, ali umesto ugljenih hidrata unosim belancevine i proteine (meso). Na primer, kad sam ogladneo, uzeo bih pileca prsa, bez hleba... u pocetku i malo suvog voca (ok, i to je puno secera ali ajde). Fizicke aktivnosti nisam povecao, na zalost, ali ipak samo ishranom sam uspeo da se sredim, barem kilazu.
Sad sam pun energije, osecam se mnogo, mnogo bolje. Svez beli hleb, onako vruc.. i danju sanjam, ali sta cu, stvarno sam ga previse jeo. I nema smanjiti, odmah saseci u korenu i gotovo, ma i rostilj jedem bez hleba sad :)

dr Lektor

pre 6 godina

Od sredine marta u mojoj porodici se jede samo crni hleb.Mladja cerka od deset godina vise nema problema sa probavom a ja sam smrsao cetri kilograma.Dalje ne treba trositi reci.

Vladan M

pre 6 godina

A četvrta promena je da ćete umreti od gladi jer su u Srbiji plate takve da možete sebi da priuštite samo beli (najjeftiniji) hleb.

h2o

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ja sam istim tom promenom smrsao 8 kila za tri nedelje. Ne vredi ako izbacis hleb a jedes bicu ili pirinac ili krompir. Moras da smanjis na minimum sve ugljene hidrate i da energiju dobijas od zdravih masti. I da se kreces.

MisliGlavom

pre 6 godina

Ako nesto procitate na tu temu i zamenite te prazne ugljene hidrate kvalitetnim mastima i proteinima, nema sanse da budete gladni.
Google je vas najbolji prijatelj, dajtr mu sansu.

Bogi46

pre 6 godina

Nisam jeo hleb(bilo kakvo testo) 8 meseci. Sve ostalo sam jeo, bez ikakvog ograničenja. Rezultati? Smršao sam 25 kila sa 88 na 64, a inače sam visok 185. Kako sam prestao da jedem hleb, uvek, ali UVEK sam bio gladan, a jeo sa bukvalno duplo od onoga što sam inače jeo dok sam jeo i hleb. Pola sata posle izuzetno obilnog ručka ja bih bio gladan. I to ne gladan, nego GLAAADAAAN!!! Pregladneo. I tako svih 8 meseci kada sam batalio nejedenje hleba i krenuo ponovo da ga jedem. Nikada za to vreme se nisam osećao iole sito. Tako da za bar dve trećine ovih tvrdnji mogu da kažem da nisu tačne na osnovu ličnog iskustva. Inače prestao sam da jedem hleb tako na osnovu nekog članka na netu, sinulo mi da bi bilo dobro da ga izbacim iz ishrane jer sam ga jeo baš puno (skoro vekna dnevno). Posle 8 meseci sam počeo ponovo da ga jedem, ali umerenije, na preporuku doktora specijaliste, kod kojeg sam stigao jer sam samo mršavio i nikako da stanem. Njegov savet: "Slobodno jesti sve, ali umereno".

NoName

pre 6 godina

Ne lozite narod. Hleb je u redu i testa od brasna uopste. Problem su aditivi u njima. I toga ima jedno oko desetak, a koji su vrlo opasni.

Da se to pravi po receptu brasno, voda kvasac (normalan kvasac, a ne ovo sto prodaju) i so, sve bi bilo u redu.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Ja sam smrsao 17 kilograma od kad sam izbacio hleb iz ishrane. U prva cetiri meseca smrsao sam 15kg. Bilo mi je jako tesko da se naviknem da jedem hranu, a ne hranu uz hleb. Mucio sam se prvih mesec dana dok nisam nasao kombinaciju obroka koji mogu da me zasite. Sve ostalo normalno jedem i nista nisam menjao osim hleba. Jedem dva bureka za dorucak kao nista, a kilogrami se ne vracaju.

Boske

pre 6 godina

Bijeli hljeb nije hljeb, to je slani kolac. Pravi hljeb se pravi od integralnog brasna, kao sto su radili nasi preci. I treba izbjegavati modernu psenicu, koja je odavno genetski modifikovana, a koristiti speltu (stara psenica), heljdu, raz, jecam, amarant, kinou, kukuruz...

ne znam

pre 6 godina

moj je rodjak izbacio uglljene hidrate svih oblika, pa i sve od brasna. malo je reci da je smoren. mislim da je mozda bolje jesti umereno, mozak se ne hrani proteinima.

Butragenjo

pre 6 godina

Srbin ne jede da bi ziveo, vec zivi da bi jeo... kada bi ljudi shvatili da je filozofija ishrane veoma jednostavna, mnogo bi im lakse bilo... jedite zdravo, prirodno... kupite Svetogorski kuvar I isprobajte... kakvi seceri, belo brasno, peciva, testenine... moze, ali ponekad, poprilicno retko... osecaj gladi je na mentalnoj bazi, nema veze sa potrebom organizma za hranljivim materijama... stop prejedanju !

crnka

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem... treba da izbacite BELI hleb, a ne da ga ne jedete uopšte! Znači,crni, ražani... ima raznih... bezkvasni itd...

gradjevinac

pre 6 godina

moguce, nije hleb bas toliko stetan kao sto se misli zapravo, ako ga jedete u normalnim kolicinama ne bi ste trebali imati bilo kakvih problema, naravno da je bolje koristiti neki drugi vid ugljenih hidrata ali na primer dve kriske po obroku nije nikakav problem, problem je kada se pojede pola vekne, ishrana zapravo takva i treba da bude, raznovrsna, nista sto se jede u neogranicenim kolicinama nije zdravo, nije zdravo jesti ni kilogram limuna dnevno, tako ni bilo cega, samo sto raznovrsnije i po malo i necete imati nikakav problem..

ja

pre 6 godina

Meni je pekara bila druga kuća, a, ako hkeb nije svež palim auto u tražim po gradu gde je svež. Od nove godine nisam ušao u pekaru, a jedem mozda pola do jedan hleb nedeljno. Izbacio gazirano, ostalo žderem pa razbijam. Skinuo sam za, 3 meseca 10 kilograma a, da realno nisam bio gladan ni jednom. Ništa vežbe ništa biranje niskokalorične hrane, samo ovo sto sam napisao. Istini za, volju poslednja 3 meseca možda 3c-4 kilograma, ali ide

Dj

pre 6 godina

Ne treba potpuno izbaciti hleb, nego smanjiti i jesti sadrzajnije hlebove. Cele zitarice sa dodacima raznim itd. Posle nekog vremena (meni je trebalo mesec dana) vam ta smanjena norma postane normalna. Evo vec sedma godina tako. Kad jedem krompir ili pohovano gde god ima necega brasnastog hleb ne jedem uopste. Nemojte ga naglo i potpuno izbaciti, da bicete gladni i u mukama.

beli hleb

pre 6 godina

od sutra jedem samo ofarbani hleb. beli ni da pipnem vise necu. ako ovim mojim pekarima nestane crne valjda ce naci crvenu il plavu farbu

Svaki dan nešto novo čovik nauči

pre 6 godina

&(anica, 17. jul 2017 12:05) Draga Anice, tocno znam o cemu govoris, ali moze cak gore, vjeruj mi....ja ti zivim iznad pekare. :-(

autocorrect off

pre 6 godina

evo ja već dosta dugo ne jedem uopšte kupovni hljeb, već sam pravim svoj: 100g raženog i 400g integralnog. uglavnom ne jedem ni meso, izuzev za ručak, niti bilo kakve kupovne mesne prerađevine.
rezultat: i dalje sam jednako debeo, pražnjenje je čak teže nego kad sam jeo kupovni bijeli hljeb, jer vlakna ne 'proklize' kroz mene kao skrob. i dalje sam jednako gladan, rijetko kad izbjegnem večeru.

djuro

pre 6 godina

... kako da jedem jaja na oko, gulaš i moču od pečenja??
Dje paštetu i paradajz da stavljam??
A što ću sa medom , puterom.i pekmezom??
po što dijete u prodavnicu da šaljem ?? samo mlijeko?? ne ide, brate.....

ZgBoi

pre 6 godina

@Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58) Samo nastavi tako. Pokusaj zamijeniti kruh sa proteinima(jaja, meso). Ako si u mogucnosti jedi sto vise mesa i uz lagano hodanje rezultati ce sigurno doci. Ja sam u 4 mjeseca uz hodanje(puls 120-130) i izbacivanjem ugljikohidrata(ne potpuno), te povecanim unosim proteina izgubio 25 kilograma. Samo nakon sto smrsavis pocinje prava borba jer ako prestanes s treninzima postoji mogucnost da ti se sve brzo vrati(jojo efekt)

masnikosa

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)
vrati ti hleb u ishranu, ali integralni i prepolovi porciju. Možeš ti neko vreme Atkinsa i bez ugljenih hidrata, ali ćeš pući, a i nezdravo je... čak i ako radiš tako tek negde posle mesec dana ćeš krenuti da smršaš. Zato lepo trećina ugljenih hidrata, trećina proteina, trećina masti, ali od svega po malo i vremenom se razvaljeni stomak vrati na normalu, pa ti ne treba puno hrane.

Драгутин

pre 6 godina

Већ пар деценија не једем бели хлеб, већ само црни и интегрални. Разлика је никаква, и у осећају и у килажи.

student psihologije

pre 6 godina

2500 kalorija potrosite dnevno.
ako unesete ispod toga gubite kilograme. to je jedina tacna jednacina za mrsavljenje, naravno uz individiualne izuzetke (hormoni, trudnoce, treninzi).

Dušan

pre 5 godina

Suština je u neuzimanju ili smanjenja na minimum glutena (koji se najviše može naći u pšenici, bilo da je hleb beo ili crn), a koji ne pogoduje niti jednoj krvnoj grupi, a pogotovo ne krvnim grupama 0 i B.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

mhm

pre 6 godina

Skoro godinu dana ne jedem hleb, umesto njega jedem onaj ruski tost od zrnevlja oko kog se bila digla halabuka pa se više ne reklamira.
Na meni se pokazalo tačno sve ovo što piše u tekstu, ali ja sam i osećala tegobe (loše varenje, nadimanje, gubitak daha, gojenje). Naravno, pored hleba izbacila sam i pekaru i špagete, svu testeninu.
E sad... lako je preko leta, kad ima svežeg voća i povrća, možete i od salate da budete siti, problem je zimi, kad se dosta energije troši na grejanje. Ima načina, ali košta.

ispran mozak

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ako te neko kapira, ja te kapiram. Isti slucaj, stalno sam gladan, samo sto sam ja skinuo 5kg za metar dana.

ZgBoi

pre 6 godina

@Da su brokoli i kelj tako lepi ja bih bio kostur.
(Mirdraal, 17. jul 2017 12:30) Pa ne jedi brokulu i kelj jedi mesine, sta fali velikim kolicinama piletina ako si je mozes priustiti

Bojana Ilic

pre 6 godina

Ovo zaista nije tacno. Od marta meseca ne konzumiram belo brasno. Jedva izdrzim 4 sata bez hrane. Probava ce biti bolja ako se unesu vlakna u svakodnevnicu u vidu voca i povrca,ne vezano za hleba. Sto se tice gubitka kilograma,gubim ih samo kada ne konzumiram beli secer,a neku povezanost sa hlebom za ovu temu ne bih se slozila. Vise bih se slizila da se navedene stvari desavaju uzbacivanjem belog secera

cinik

pre 6 godina

A bi pre neki dan istrazivanje da bas i nije tako los. Uostalom, imajte u vidu da je vecina tamnih hlebova bojeno, a ta boja je gora od belog hleba. Inace, uvek gledajte deklaraciju i gledajte hleb od brasna koje je T900 ili vise (idealno T1100). Alternativa je da uzimate cist razani.

kako kad

pre 6 godina

Nisam jela hleb u toku 2013. i do druge polovine 2014. i težina mi je bila u granicama normale(imala sam anoreksiju pre toga pa se težina naglo vraćala,to sad nije bitno).kada sam počela da ga konzumiram uz svaki obrok,težina mi se povećala iako pazim šta jedem.Sada sam ga opet izbacila iz ishrane i vidim da mi to odgovara.U detinjstvu su me učili da jedem puno hleba i da nadrobim čorbu,pa sam postala zavisna od belog hleba i bila gojazno dete :(

aleksandar

pre 6 godina

ne zaludjujte narod, od pahuljica hleba od celog zrna i slicnih gluposti sam lecio stomak 2 meseca, vratio se na luk, slaninu i sava hleb i nema greske, umereno sve naravno

hektor2

pre 6 godina

kad sam pobao da izbacim beli hleb iz upotrebe, jedino sto sam dobio je nervoza, i glad koju ne mogu da zaustavim, ma kojom kolicinom voca, povrca, mesa...
dok ne pojedem par parceta hleba, kao da nisam nista ni jeo.
Probao sam i neka hvala. Hleb je u mom zivotu uvek imao posebno, uzviseno mesto.

sir oliver

pre 6 godina

belo brasno-zavisi od tipa brasna, koristi se samo 40-50% od celog zrna! ostatak ide u mekinje! crno brasno- koristi se 100% zrna! belo brasno tri do cetiri puta jeftinije, a proizvodnja najmanje duplo skuplja! e zato nam savetuju crno brasno! a uzgred, nijedan hleb ne goji!

Pedu

pre 6 godina

Izbacio hleb totalno na tri meseca.
Ništa od pomenutog se nije desilo.
Najpozitivnije je što sam ostao na istoj kilaži, izgubio ni grama

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 6 godina

Ako se crni hleb pravi sa 30% piljevine od drveta, onda neka ga jedu pekari, jer nama drvo nije potrebno. Znate tako se crni hleb svuda po svetu pravi sa dodatko0m piljevine da bi bio crn.

hth

pre 6 godina

Integralni hlebovi od celog zrna žitarice ili ne su sumnjivog kvaliteta u SR. Prvo brašno i zrnevlje mogu biti nečistiji od brašna od koga se pravi beli hleb. Posebno je buđ opasna. Negde sam čula da se crni hleb ustvari samo oboji u većini slučajeva a ustvari je od istog brašna. Probala sve vrste integralnih, hrono od celog zrna i ni jedan mi se ne dopada. Istina ne dopada mi se ni beli. Možda neki koji bi sama napravila. Inače nikada nisam izbacibala hleb iz ishrane. Dovoljno je da se pojede manja količina. Kažu da kriška belog hleba već ima 250 kalorija, ako pojedete dve za obrok to je 500 kalorija. Moguće je smanjiti količinu na tanku krišku po obroku i nećete se gojiti. Ako volite testa okrenite se pitama koje se prave od tankih kora, tu je više fila a manje brašna.

esma

pre 6 godina

Iako ne sumnjam u cinjenice koje se odnose na prazne kalorije koje dobijamo nekim namirnicama u koje spada beli hleb ,na licnom primeru se nisam uverila u toliki znacaj koji se pridaje izbacivanju hleba belog,mada sam sigurna i uvek sam kupovala hleb od mekinja ili razani da je zdraviji ukoliko zaista ispravan ne samo deklarativno.

Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

pre 4 godine

...više na našim fb i Instagram stranicama, kao i na našem sajtu.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

Nikola S

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.

anica

pre 6 godina

Osim mrsavljenja zaista se dobija dodatni elan i neka posebna energija, lagano se osecam kao perce. Ali ga voliiiiim, sve od brasna, mnogo mi veliki problem stvara godinama, sve od brasna i testa, al sta cu, ne mogu ga se skroz odreci nikad, nista me ne zasiti kao hleb:) O mekanim kiflama strudlama i vazdusastim krofnama ne treba trositi reci. Blago ljudima koji ne vole testo i brasno, cija je ishrana zeljom fokusirana na meso pa i slatkise.

MisliGlavom

pre 6 godina

Ako nesto procitate na tu temu i zamenite te prazne ugljene hidrate kvalitetnim mastima i proteinima, nema sanse da budete gladni.
Google je vas najbolji prijatelj, dajtr mu sansu.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 6 godina

Ako se crni hleb pravi sa 30% piljevine od drveta, onda neka ga jedu pekari, jer nama drvo nije potrebno. Znate tako se crni hleb svuda po svetu pravi sa dodatko0m piljevine da bi bio crn.

aleksandar

pre 6 godina

ne zaludjujte narod, od pahuljica hleba od celog zrna i slicnih gluposti sam lecio stomak 2 meseca, vratio se na luk, slaninu i sava hleb i nema greske, umereno sve naravno

djuro

pre 6 godina

... kako da jedem jaja na oko, gulaš i moču od pečenja??
Dje paštetu i paradajz da stavljam??
A što ću sa medom , puterom.i pekmezom??
po što dijete u prodavnicu da šaljem ?? samo mlijeko?? ne ide, brate.....

Bojana Ilic

pre 6 godina

Ovo zaista nije tacno. Od marta meseca ne konzumiram belo brasno. Jedva izdrzim 4 sata bez hrane. Probava ce biti bolja ako se unesu vlakna u svakodnevnicu u vidu voca i povrca,ne vezano za hleba. Sto se tice gubitka kilograma,gubim ih samo kada ne konzumiram beli secer,a neku povezanost sa hlebom za ovu temu ne bih se slozila. Vise bih se slizila da se navedene stvari desavaju uzbacivanjem belog secera

h2o

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ja sam istim tom promenom smrsao 8 kila za tri nedelje. Ne vredi ako izbacis hleb a jedes bicu ili pirinac ili krompir. Moras da smanjis na minimum sve ugljene hidrate i da energiju dobijas od zdravih masti. I da se kreces.

Butragenjo

pre 6 godina

Srbin ne jede da bi ziveo, vec zivi da bi jeo... kada bi ljudi shvatili da je filozofija ishrane veoma jednostavna, mnogo bi im lakse bilo... jedite zdravo, prirodno... kupite Svetogorski kuvar I isprobajte... kakvi seceri, belo brasno, peciva, testenine... moze, ali ponekad, poprilicno retko... osecaj gladi je na mentalnoj bazi, nema veze sa potrebom organizma za hranljivim materijama... stop prejedanju !

gradjevinac

pre 6 godina

moguce, nije hleb bas toliko stetan kao sto se misli zapravo, ako ga jedete u normalnim kolicinama ne bi ste trebali imati bilo kakvih problema, naravno da je bolje koristiti neki drugi vid ugljenih hidrata ali na primer dve kriske po obroku nije nikakav problem, problem je kada se pojede pola vekne, ishrana zapravo takva i treba da bude, raznovrsna, nista sto se jede u neogranicenim kolicinama nije zdravo, nije zdravo jesti ni kilogram limuna dnevno, tako ni bilo cega, samo sto raznovrsnije i po malo i necete imati nikakav problem..

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Ja sam smrsao 17 kilograma od kad sam izbacio hleb iz ishrane. U prva cetiri meseca smrsao sam 15kg. Bilo mi je jako tesko da se naviknem da jedem hranu, a ne hranu uz hleb. Mucio sam se prvih mesec dana dok nisam nasao kombinaciju obroka koji mogu da me zasite. Sve ostalo normalno jedem i nista nisam menjao osim hleba. Jedem dva bureka za dorucak kao nista, a kilogrami se ne vracaju.

ZgBoi

pre 6 godina

@Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58) Samo nastavi tako. Pokusaj zamijeniti kruh sa proteinima(jaja, meso). Ako si u mogucnosti jedi sto vise mesa i uz lagano hodanje rezultati ce sigurno doci. Ja sam u 4 mjeseca uz hodanje(puls 120-130) i izbacivanjem ugljikohidrata(ne potpuno), te povecanim unosim proteina izgubio 25 kilograma. Samo nakon sto smrsavis pocinje prava borba jer ako prestanes s treninzima postoji mogucnost da ti se sve brzo vrati(jojo efekt)

ZgBoi

pre 6 godina

@Da su brokoli i kelj tako lepi ja bih bio kostur.
(Mirdraal, 17. jul 2017 12:30) Pa ne jedi brokulu i kelj jedi mesine, sta fali velikim kolicinama piletina ako si je mozes priustiti

Pedu

pre 6 godina

Izbacio hleb totalno na tri meseca.
Ništa od pomenutog se nije desilo.
Najpozitivnije je što sam ostao na istoj kilaži, izgubio ni grama

Bogi46

pre 6 godina

Nisam jeo hleb(bilo kakvo testo) 8 meseci. Sve ostalo sam jeo, bez ikakvog ograničenja. Rezultati? Smršao sam 25 kila sa 88 na 64, a inače sam visok 185. Kako sam prestao da jedem hleb, uvek, ali UVEK sam bio gladan, a jeo sa bukvalno duplo od onoga što sam inače jeo dok sam jeo i hleb. Pola sata posle izuzetno obilnog ručka ja bih bio gladan. I to ne gladan, nego GLAAADAAAN!!! Pregladneo. I tako svih 8 meseci kada sam batalio nejedenje hleba i krenuo ponovo da ga jedem. Nikada za to vreme se nisam osećao iole sito. Tako da za bar dve trećine ovih tvrdnji mogu da kažem da nisu tačne na osnovu ličnog iskustva. Inače prestao sam da jedem hleb tako na osnovu nekog članka na netu, sinulo mi da bi bilo dobro da ga izbacim iz ishrane jer sam ga jeo baš puno (skoro vekna dnevno). Posle 8 meseci sam počeo ponovo da ga jedem, ali umerenije, na preporuku doktora specijaliste, kod kojeg sam stigao jer sam samo mršavio i nikako da stanem. Njegov savet: "Slobodno jesti sve, ali umereno".

NoName

pre 6 godina

Ne lozite narod. Hleb je u redu i testa od brasna uopste. Problem su aditivi u njima. I toga ima jedno oko desetak, a koji su vrlo opasni.

Da se to pravi po receptu brasno, voda kvasac (normalan kvasac, a ne ovo sto prodaju) i so, sve bi bilo u redu.

esma

pre 6 godina

Iako ne sumnjam u cinjenice koje se odnose na prazne kalorije koje dobijamo nekim namirnicama u koje spada beli hleb ,na licnom primeru se nisam uverila u toliki znacaj koji se pridaje izbacivanju hleba belog,mada sam sigurna i uvek sam kupovala hleb od mekinja ili razani da je zdraviji ukoliko zaista ispravan ne samo deklarativno.

hth

pre 6 godina

Integralni hlebovi od celog zrna žitarice ili ne su sumnjivog kvaliteta u SR. Prvo brašno i zrnevlje mogu biti nečistiji od brašna od koga se pravi beli hleb. Posebno je buđ opasna. Negde sam čula da se crni hleb ustvari samo oboji u većini slučajeva a ustvari je od istog brašna. Probala sve vrste integralnih, hrono od celog zrna i ni jedan mi se ne dopada. Istina ne dopada mi se ni beli. Možda neki koji bi sama napravila. Inače nikada nisam izbacibala hleb iz ishrane. Dovoljno je da se pojede manja količina. Kažu da kriška belog hleba već ima 250 kalorija, ako pojedete dve za obrok to je 500 kalorija. Moguće je smanjiti količinu na tanku krišku po obroku i nećete se gojiti. Ako volite testa okrenite se pitama koje se prave od tankih kora, tu je više fila a manje brašna.

vojvodjanka

pre 6 godina

Ljudi, izbacuje se BELI hleb,belo brašno, koje je prazno, poput vate ili krep paipira. Umesto toga, jede se hleb od CELOG zrna, CRNI hleb, hleb sa mekinjama, hleb od brašna t900 ili t500 pomešan sa raženim,ovsenim ili heljdinim brašnom, jedu se
palačinke od integralnog heljdinog brašna, testenine od integralnog brašna, heljdini rezanci i heljdine kore za pite. Parcence crnog hleba zasićuje, nema gladi.Pite punjene dinstanim kupusom, ili pečurkama ili tikvicama,ili sojom i crnim lukom, ili španatom, zeljem.
Menjati navike i umesiti hleb.Pozdrav od vojvodjanke

Dj

pre 6 godina

Ne treba potpuno izbaciti hleb, nego smanjiti i jesti sadrzajnije hlebove. Cele zitarice sa dodacima raznim itd. Posle nekog vremena (meni je trebalo mesec dana) vam ta smanjena norma postane normalna. Evo vec sedma godina tako. Kad jedem krompir ili pohovano gde god ima necega brasnastog hleb ne jedem uopste. Nemojte ga naglo i potpuno izbaciti, da bicete gladni i u mukama.

kako kad

pre 6 godina

Nisam jela hleb u toku 2013. i do druge polovine 2014. i težina mi je bila u granicama normale(imala sam anoreksiju pre toga pa se težina naglo vraćala,to sad nije bitno).kada sam počela da ga konzumiram uz svaki obrok,težina mi se povećala iako pazim šta jedem.Sada sam ga opet izbacila iz ishrane i vidim da mi to odgovara.U detinjstvu su me učili da jedem puno hleba i da nadrobim čorbu,pa sam postala zavisna od belog hleba i bila gojazno dete :(

crnka

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem... treba da izbacite BELI hleb, a ne da ga ne jedete uopšte! Znači,crni, ražani... ima raznih... bezkvasni itd...

student psihologije

pre 6 godina

2500 kalorija potrosite dnevno.
ako unesete ispod toga gubite kilograme. to je jedina tacna jednacina za mrsavljenje, naravno uz individiualne izuzetke (hormoni, trudnoce, treninzi).

Svaki dan nešto novo čovik nauči

pre 6 godina

&(anica, 17. jul 2017 12:05) Draga Anice, tocno znam o cemu govoris, ali moze cak gore, vjeruj mi....ja ti zivim iznad pekare. :-(

autocorrect off

pre 6 godina

evo ja već dosta dugo ne jedem uopšte kupovni hljeb, već sam pravim svoj: 100g raženog i 400g integralnog. uglavnom ne jedem ni meso, izuzev za ručak, niti bilo kakve kupovne mesne prerađevine.
rezultat: i dalje sam jednako debeo, pražnjenje je čak teže nego kad sam jeo kupovni bijeli hljeb, jer vlakna ne 'proklize' kroz mene kao skrob. i dalje sam jednako gladan, rijetko kad izbjegnem večeru.

ja

pre 6 godina

Meni je pekara bila druga kuća, a, ako hkeb nije svež palim auto u tražim po gradu gde je svež. Od nove godine nisam ušao u pekaru, a jedem mozda pola do jedan hleb nedeljno. Izbacio gazirano, ostalo žderem pa razbijam. Skinuo sam za, 3 meseca 10 kilograma a, da realno nisam bio gladan ni jednom. Ništa vežbe ništa biranje niskokalorične hrane, samo ovo sto sam napisao. Istini za, volju poslednja 3 meseca možda 3c-4 kilograma, ali ide

mhm

pre 6 godina

Skoro godinu dana ne jedem hleb, umesto njega jedem onaj ruski tost od zrnevlja oko kog se bila digla halabuka pa se više ne reklamira.
Na meni se pokazalo tačno sve ovo što piše u tekstu, ali ja sam i osećala tegobe (loše varenje, nadimanje, gubitak daha, gojenje). Naravno, pored hleba izbacila sam i pekaru i špagete, svu testeninu.
E sad... lako je preko leta, kad ima svežeg voća i povrća, možete i od salate da budete siti, problem je zimi, kad se dosta energije troši na grejanje. Ima načina, ali košta.

dr Lektor

pre 6 godina

Od sredine marta u mojoj porodici se jede samo crni hleb.Mladja cerka od deset godina vise nema problema sa probavom a ja sam smrsao cetri kilograma.Dalje ne treba trositi reci.

hektor2

pre 6 godina

kad sam pobao da izbacim beli hleb iz upotrebe, jedino sto sam dobio je nervoza, i glad koju ne mogu da zaustavim, ma kojom kolicinom voca, povrca, mesa...
dok ne pojedem par parceta hleba, kao da nisam nista ni jeo.
Probao sam i neka hvala. Hleb je u mom zivotu uvek imao posebno, uzviseno mesto.

Boske

pre 6 godina

Bijeli hljeb nije hljeb, to je slani kolac. Pravi hljeb se pravi od integralnog brasna, kao sto su radili nasi preci. I treba izbjegavati modernu psenicu, koja je odavno genetski modifikovana, a koristiti speltu (stara psenica), heljdu, raz, jecam, amarant, kinou, kukuruz...

Ana

pre 6 godina

Na sugestiju lekara sam neko vreme izbacila beli hleb ( grickalice, proizvode iz pekare) iz upotrebe - totalno! U pocetku je bilo veoma tesko, jer sam ja neko ko obozava hleb i testenine.Posle 3 meseca rezultati su bili fantasticni - i ne mislim samo na kilograme! Imala sam vise energije, elana,prestala mi je zelja za slatkisima ( posle nekog vremena, ne odmah!).Iz mog iskustva,testeninu treba svesti na "kontrolisan unos".

Драгутин

pre 6 godina

Већ пар деценија не једем бели хлеб, већ само црни и интегрални. Разлика је никаква, и у осећају и у килажи.

beli hleb

pre 6 godina

od sutra jedem samo ofarbani hleb. beli ni da pipnem vise necu. ako ovim mojim pekarima nestane crne valjda ce naci crvenu il plavu farbu

ne znam

pre 6 godina

moj je rodjak izbacio uglljene hidrate svih oblika, pa i sve od brasna. malo je reci da je smoren. mislim da je mozda bolje jesti umereno, mozak se ne hrani proteinima.

Dušan

pre 5 godina

Suština je u neuzimanju ili smanjenja na minimum glutena (koji se najviše može naći u pšenici, bilo da je hleb beo ili crn), a koji ne pogoduje niti jednoj krvnoj grupi, a pogotovo ne krvnim grupama 0 i B.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

Krle

pre 6 godina

Izbacio ugljene hidrate: beli hleb, krompir, testa. U roku od odmah poceo da gubim kile, za nekih 10 dana krenulo rapidno da mrsavim. I jos naravno i secer izbacio max. koliko sam mogao. Za nekih 4 meseca 15kg sam skinuo. U pocetku bilo tesko, kako neko kaze ovde stalno gladan, ali umesto ugljenih hidrata unosim belancevine i proteine (meso). Na primer, kad sam ogladneo, uzeo bih pileca prsa, bez hleba... u pocetku i malo suvog voca (ok, i to je puno secera ali ajde). Fizicke aktivnosti nisam povecao, na zalost, ali ipak samo ishranom sam uspeo da se sredim, barem kilazu.
Sad sam pun energije, osecam se mnogo, mnogo bolje. Svez beli hleb, onako vruc.. i danju sanjam, ali sta cu, stvarno sam ga previse jeo. I nema smanjiti, odmah saseci u korenu i gotovo, ma i rostilj jedem bez hleba sad :)

ispran mozak

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)

Ako te neko kapira, ja te kapiram. Isti slucaj, stalno sam gladan, samo sto sam ja skinuo 5kg za metar dana.

masnikosa

pre 6 godina

Otprilike treca nedelja kako sam izbacio hleb i sva peciva iz ishrane, i hronicno sam gladan. Koliko god obilan i kalorican obrok pojeo, ja za dva sata moram opet da jedem. Promena u kilazi nema.
(Nikola S, 17. jul 2017 12:58)
vrati ti hleb u ishranu, ali integralni i prepolovi porciju. Možeš ti neko vreme Atkinsa i bez ugljenih hidrata, ali ćeš pući, a i nezdravo je... čak i ako radiš tako tek negde posle mesec dana ćeš krenuti da smršaš. Zato lepo trećina ugljenih hidrata, trećina proteina, trećina masti, ali od svega po malo i vremenom se razvaljeni stomak vrati na normalu, pa ti ne treba puno hrane.

sir oliver

pre 6 godina

belo brasno-zavisi od tipa brasna, koristi se samo 40-50% od celog zrna! ostatak ide u mekinje! crno brasno- koristi se 100% zrna! belo brasno tri do cetiri puta jeftinije, a proizvodnja najmanje duplo skuplja! e zato nam savetuju crno brasno! a uzgred, nijedan hleb ne goji!

Vladan M

pre 6 godina

A četvrta promena je da ćete umreti od gladi jer su u Srbiji plate takve da možete sebi da priuštite samo beli (najjeftiniji) hleb.

cinik

pre 6 godina

A bi pre neki dan istrazivanje da bas i nije tako los. Uostalom, imajte u vidu da je vecina tamnih hlebova bojeno, a ta boja je gora od belog hleba. Inace, uvek gledajte deklaraciju i gledajte hleb od brasna koje je T900 ili vise (idealno T1100). Alternativa je da uzimate cist razani.

Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love

pre 4 godine

...više na našim fb i Instagram stranicama, kao i na našem sajtu.

Puno pozdrava,
Pojačaj Ljubav ǀ Volume up the Love