Bolest vena - veliki problem i lako rešenje

Bolesti vena, pogotovo nogu predstavljaju jedan od najrasprostranjenijih zdravstvenih problema savremenog doba i smatra se da do 60% odraslih osoba ima neki oblik venske bolesti. Takođe, zbog rasprostranjenosti i mogućnosti komplikacija koje nastaju zanemarivanjem ovog oboljenja dolazi do značajnih medicinskih kao i društveno-socijalnih problema.

Pošaljite komentar
 1. @ baba vanga
  bravo za komentar. istina. plus da dodam promena nacina ishrane donosi jos dosta toga zdravlju. pre svega nivo hormona. ali mi jedemo smece i to smece nas unistava.
   (Jjack Ddaniels, 21. januar 2016 13:12)

  # Link komentara

 2. @bg
  Jedini način da nemaš problem sa venama u budućnosti je da pazis sta jedeš. Da se izbaci sva hrana životinjskog porekla I da se pripazi na unos ulja. Znam da cu zaraditi gomilu negatovnih komentara,ali to je istina koju mi teško prihvacamo. Bolesti krvih sudova su preko 90% slucajeva direktno povezane sa ishranom I slabom fizičkom aktivnošću.
  Svaka čast doktoru sto je objasnio koji su procedure za lečenje vena, ali zaboravio je reći da je venske bolesti takođe moguće lečiti I promenom ishrane. U vrlo kratko vreme se postižu sjajni rezultati I bolest se vise nece vratiti.
   (baba vanga, 20. januar 2016 23:19)

  # Link komentara

 3. Operisao vene na levoj nozi pre 32 godine.Nikakvih problema nemam.Ako se vene ponovo pojave to je znak da operacija nije dobro urađena.Nažalost nisu svi hirurzi isto sposobni,to bi trebali da znate.Kao u svakoj profesiji postoje bolji i lošiji majstori.
   (Zoran, 20. januar 2016 20:06)

  # Link komentara

 4. ja sam pre pet godina operisala vene i opet su mi izasle! sad radim skleroterapiju! videcemo dokle ce da traje!
   (Katarina, 20. januar 2016 19:56)

  # Link komentara

 5. I sad ispadne samo abra kadabra,i resen problem.
  Problem je resen samo privremeno i prividno,ali on je tu do kraja zivota.To je bolest!
   (cobo, 20. januar 2016 14:15)

  # Link komentara

 6. Svaka čast doktoru na korisnom tekstu, a posebno na ostavljenom kontaktu, treba biti veliki čovek pa stati iza svog dela, ne samo imenom i prezimenom već i kontakt podacima!
   (Vladan, 20. januar 2016 02:01)

  # Link komentara

 7. problem kod hirurške intervencije na varikoznim venama prouzrokovanim oštećenim zaliscima: ok, zameni se deo vene, ali ako postoji sklonost ka toj vrsti oboljenja, novi "čvorovi" se javljaju neposredno ispod ili iznad zamenjenog dela u roku od par godina. prvi put sam operisana sa 19 godina, ponovo sa 32, verovatno me čeka nova "tura" u narednih par godina...
   (samo da napomenem..., 20. januar 2016 01:02)

  # Link komentara

 8. Sta ja koji imam 25 godina i zdrave vene NE TREBA da radim da ne bih imao problema sa venama kasnije u zivotu? Mozda je bolje ovako pitati na vreme. Kako treba da izgleda moj dan, odnos ležanja/ hodanja/sedenja/stajanja. Jel može neki stručnjak da objasni? Kad vec radim puno da znam kako da se ponašam u pauzama, jel da podizem noge gore npr. Hvala
   (bg, 20. januar 2016 00:22)

  # Link komentara

 9. sta je hrzo to je kuso
   (mofa, 19. januar 2016 23:53)

  # Link komentara

 10. Hvala ,autoru ovog teksta, sve je lepo i jedostavno objasnjeno, da cak razume i ko nije iz te struke, samo bi dragi autoru, dobro bilo da imamo, prave dijagnosticare, koji ce bolest prepoznati na vreme, ili kad je vec prepoznaju, gubite vreme pogresnom terapijom, a u slucaju kad i potrebna hiruska intrvencija , cesto bude i kasno.
   (maca, 19. januar 2016 22:57)

  # Link komentara