Želite da smršate? Samo konzumirajte ove namirnice

Januar je mesec promena, koje uključuju i skidanje viška kilograma. Mršavljenje je proces koji uključuje zdravu ishranu i treniranje. Ako vam je cilj da se rešite viška kilograma, samo jedite ove namirnice.

Zdravlje

Izvor: index.hr

Utorak, 31.01.2023.

15:40

Želite da smršate? Samo konzumirajte ove namirnice
Foto: Shutterstock/Yuliia Mazurkevych

Avokado

Ova supernamirnica se odlično slaže sa drugim namirnicama i smatra se jednim od najzdravijih koje možemo pronaći na tržištu. Zahvaljujući zdravim mastima, konzumacija avokada sprečava razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Mleko i jogurt

Proteini su bitan aspekt kada je uravnotežena ishrana u pitanju, a jedan od načina da ih unesete je pijenje mleka. Pijenje mleka i konzumacija drugih mlečnih proizvoda poput sira ili jogurta pomaže u smanjenju nivoa šećera i poboljšava cirkulaciju krvi u telu.

Hleb od celog zrna pšenice

Hleb se uglavnom zabranjuje kada smo na dijeti, ali to se odnosi na beli hleb, koji sadrži jednostavne ugljikohidrate. Zamenite ga hlebom od celog zrna pšenice, čime dobijate više hranjivih tvari, a manje se gojite.

Vino

Možda niste očekivali vino na ovom spisku, ali ono je zaista zdravo ako se pije umereno. Vino pomaže kardiovaskularnom sistemu, a zahvaljujući antioksidansu resveratrolu, smanjuje proizvodnju masnoća.

Kafa ili čaj

Ostala pića koja lekari preporučuju za mršavljenje uključuju kafu i čaj. Prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu u Londonu, kofein može pokrenuti metabolizam, što ubrzava gubitak kilograma.

Ostale namirnice koje se preporučuju za mršavljenje su piletina, sočivo i pečurke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: