Prava blagodat za probavu, najbolji tokom zimskih meseci: Ovo povrće je puno vitamina

Kiseli kupus jedna je od neizostavnih zimskih namirnica.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2023.

10:40

Prava blagodat za probavu, najbolji tokom zimskih meseci: Ovo povrće je puno vitamina
Foto: Rob Byron/Shutterstock

Osim što je bogat vitaminom C i odličan za podizanje imuniteta u sezoni prehlade i gripe, s lakoćom postaje sastojak ukusnih jela.

Niskokalorično, a superhranjivo povrće jedinstven je spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala, omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih supstanci koje štite od raka.

Kupus je prava blagodat i za probavu, a prozvan je i antistresnim povrćem.

Priprema: Isperite kupus u malo vode i dobro ga iscedite. U tiganju zagrejte malo ulja te dodajte kupus i dinstajte ga oko 10 minuta uz mešanje dok ne dobije zlatnu nijansu pa začinite solju i biberom, polijte s malo vode, dodajte lovorov list i dinstajte još 10 minuta pod poklopcem. U tih 10 minuta možda će ispariti voda pa slobodno dodajte malo po malo.

Zima nam daje dobre i zdrave plodove prirode, samo ih onda treba znati i dobro pripremiti,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: