Stiglo upozorenje od lekara: "Ovo su tri najgore stvari koje možete pojesti, a svi ih jedu"

Registrovani dijetetičar Luk Kori, je kazao da je najgore što možete da pojedete hrana koja sadrži mnogo kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih namirnica kao što su esencijalni vitamini i minerali.

Zdravlje

Izvor: hayat.ba

Četvrtak, 29.12.2022.

16:04

Stiglo upozorenje od lekara:
Foto: Profimedia

Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo.

"Mnoge od ovih namirnica takođe imaju visok sadržaj natrijuma i dodatog šećera, što može da doprinese ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima", upozorava Kori i izdvaja tri najgore stvari koje možete da unesete u organizam.

"Nikad ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo retkim prilikama", kaže dijetetičar.

Zamrznuta pica

"Većina zamrznutih pica sadrži puno kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih materija", priča Luk Kori.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprineti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

"To može dovesti do povećanja telesne težine i drugih zdravstvenih problema", priča on.

Mesne prerađevine

Kori navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprineti raznim bolestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: