Lako zasiti, jeftin je i omiljen za kombinovanje: Skida salo sa struka i ojačava imunitet

Jogurt koji sadrži aktivne kulture poboljšava zdravlje creva, pomaže kod zatvora, pa čak i netolerancije na laktozu.

Zdravlje

Izvor: klix.ba

Sreda, 30.11.2022.

08:39

Default images
Foto: Shutterstock/VeronArt16

Prema navodima koji su stigli od starne Harvard TH Chan School of Public Health, ovaj napitak bogat hranljivim materijama je takođe odličan izvor kalcijuma i proteina. Jogurt je čak odlična opcija, u slučaju da želite da smršate. Prema mišljenju stručnjaka, postoji nekoliko navika koje su najbolje za mršavljenje u kombinaciji sa jogurtom.

Loren Manaker, nagrađivana dijetetičarka, objašnjava da jogurt može biti fantastična hrana koju treba uključiti u ishranu koja podržava gubitak težine.

"Sadrži visokokvalitetne proteine i, u zavisnosti od toga koji odaberete, može sadržati i zasićene masti. Mnogi jogurti sadrže aktivne kulture, koje pomažu u održavanju zdrave i raznovrsne crevne flore. One pomažu u podršci gubitka na težino", kaže on.

Uparite jogurt sa nezrelom bananom

Ako ste ljubitelj banana, ovaj recept je prava stvar za vas. Banana koja nije dovoljno sazrela je solidan izvor prebiotičkih vlakana.

"Prebiotici promovišu probiotike, uključujući i one koji se mogu naći u vašem jogurtu", objašnjava Manaker: "Konzumiranje oba zajedno može podržati zdravu crevnu floru, što može pozitivno uticati na smanjenje telesne težine."

Dakle, sledeći put kada uzmete malo jogurta, ne zaboravite da ubacite komade nezrele banane.

Prelijte jogurt sa šakom oraha

Orasi su prepuni hranljivih materija koje brzo zasite, uključujući proteine, vlakna i zdrave masti. Orasi u činiji jogurta mogu vam pomoći da se duže osećate sito, potencijalno vam mogu pomoći da jedete manje, a to je dobar put da izgubite na težini.

Vodite računa o veličini svoje porcije

U redu, objasnili smo o tome koliko jogurt može biti zdrav i potpuno je sjajan iz više razloga, ali kao i sa svim dobrim stvarima, ne treba pretrivati. Manaker upozorava da uključivanje previše jogurta sa visokim sadržajem šećera i masti u jednoj porciji zapravo može biti loše za vaš struk. Vodite računa o kontroli porcija kada uživate u ovoj ukusnoj užini.

Dodajte sveže voće radi slatkoće

Na kraju, ali ne i najmanje važno, zasladite jogurt svežim voćem i izbacite dodatne izvore šećera. Naravno, javorov sirup i med imaju neosporno dobar ukus, ali Manaker ističe: "Odabir voća za dodatnu slatkoću obroka umesto zaslađivača može pomoći da se šećer u krvi drži pod kontrolom, zahvaljujući vlaknima koje sadrže ove namirnice, one mogu podržati ciljano gubljenje kilograma."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: