Jedemo ih svaki dan, a izazivaju visok krvni pritisak; Čak i supa nije zdrava opcija

Neke namirnice treba da konzumirate umereno jer izazivaju visok krvni pritisak.

Izvor: Klix
Podeli
Foto:Shutterstock/Lesterman
Foto:Shutterstock/Lesterman

Istraživanje koje je sprovela Kanadska asocijacija za hipertenziju pokazalo je da je natrijum najveći krivac za visok krvni pritisak. Ne bi trebalo da konzumirate više od 2.000 miligrama natrijuma dnevno. To znači da brzu hranu morate jesti umereno – veoma je ukusna upravo zato što sadrži dosta soli.

Dr Perišić popije 12 šolja svaki dan: "Veliko antioksidantno dejstvo, čuva od Alchajmera i raka"

Suvo meso kao što su šunka, slanina, salama, kobasice i dimljeni losos su takođe neke od najgorih namirnica, jer se u procesu sušenja koristi so.

Mnogi od nas smatraju da su supe zdravija opcija. Međutim, često zaboravljamo da proverimo količinu soli na pakovanju. Zato je bezbednije da spremamo domaću supu kad god imamo priliku.

Takođe, uvek je bolje kupiti hleb od celog zrna koji je bogat vlaknima. Konzervirano povrće može izgledati kao dobra ideja za jelo, ali nije dobro za krvni pritisak.

Čak i smrznuti obroci koji su navodno zdravi ili niskokalorični mogu imati visok sadržaj natrijuma, pa obavezno pročitajte etiketu.

Krastavci, kiseli kupus i masline su, naravno, natopljeni sirćetnom kiselinom. Iako je ukusan dodatak obrocima, konzumiranje kisele hrane povećava unos natrijuma u ​​organizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu