Četiri namirnice koje mogu da vas zagreju, jedite ih za doručak ili večeru

Stigla je zima i biće nam potreban još koji sloj odeće više, no hrana koju konzumiramo takođe može da ima uticaj na nas.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Utorak, 22.11.2022.

17:19

Četiri namirnice koje mogu da vas zagreju, jedite ih za doručak ili večeru
Foto:Shutterstock/Vitor Lando

Hladni dani su uveliko tu, a ako spadate u one osobe kojima je uvek hladno, razmislite da ove namirnice uvrstite u jelovnik. Iako zvuči neverovatno, može vam pomoći da se dodatno ugrejete.

1. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi poput badema, pistaća i oraha mogu da ubrzaju metabolizam i da povećaju temperaturu tela. Savršena su opcija za grickanje pre spavanja ako ste gladni jer sadrže melatonin, hormon koji vam može pomoći da brže utonete u san.

2. Žitarice

Osim za doručak, mnogi stručnjaci smatraju da žitarice možete konzumirati i pre spavanja. One mogu poboljšati varenje, a samim ti i podići temperaturu tela.

3. Banane i đumbir

Banane obiluju vitaminom B i magnezijum koji su važni zaoptimalno funkcionisanje tiroidne i nadbubrežne žlezde, a to su organi koji utiču na regulisanje telesne temperature. Đumbir je izuzetno zdrava namirnica bogata korisnim materijama koje pomažu kod opuštanja i širenja krvnih sudova, što doprinosi boljoj cirkulaciji. Bolja cirkulacija pozitivno utiče na uspostavljanje više temperature tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: