Jedna navika u ishrani vas deli od ravnog stomaka

Ukoliko želite da imate ravan stomak, onda vam samo jedna mala promena u ishrani može pomoći u tome.

Izvor: B92, klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nutricionistkinja Megan Stups je za magazin Eat This, Not That navela da je najbolja navika u ishrani koja će vam pomoći da imate ravan stomak konzumiranje pet ili šest manjih obroka tokom dana umesto tri velika obroka.

"Ovo će vam pomoći u održavanju optimalnog rada metabolizma i nećete se prejedati. Drugim rečima, ova navika je jednostavan način da bolje kontrolišete unos kalorija, a da se istovremeno osećate zadovoljno", rekla je.

Naravno, ovakva ishrana će verovatno biti teška promena za ljude koji su navikli da jedu tri obimna obroka dnevno. Stups preporučuje da postepeno navikavate organizam na nešto drugačije tako što ćete najpre nastaviti da imate tri obroka, ali u manjim količinama. Takođe bi trebalo da počnete da pripremate i dve manje užine između obroka.

Važno je da konzumirate hranu bogatu proteinima i vlaknima. Istraživanje koje je 2018. godine sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ćete uz ovakvu ishranu smanjiti osećaj glada, a trošiti energiju.

Osim toga, manji obroci će smanjiti nadutost, a dokazano je i da mogu da poboljšaju zdravlje srca, tj. smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu