Pasulj najveći neprijatelj orgazmu – šest vrsta namirnica ne bi trebalo da jedete pre seksa

Stručnjaci za seks otkrili su koje vrste hrane smanjuju seksualni nagon i one koje bi partnera mogle odvratiti od dolaska u vašu blizinu.

Zdravlje

Izvor: krstarica.com

Subota, 02.07.2022.

18:58

Default images
Foto:Shutterstock/Sergii Koval

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće dobro za zdravlje, takođe može biti teško probavljivo i zbog njega se možete osećati naduvano. Nikako nije jelo koje biste trebali konzumirati pre seksa.

"Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti pre nego što vas ulovi strast pod čaršafima može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks",objasnili su stručnjaci iz Love Honeyja.

"Određeno lisnato povrće poput kupusa, brokolija i kelja sadrži rafinozu, šećer koji telo ne probavlja sve dok ga bakterije u crevima ne fermentišu. Ovaj proces proizvodi gas zbog kojeg ćete se osećati naduvano pa ćete puštati vetrove više nego obično", objasnili su.

Začinjena hrana

Začinjena hrana može biti dobar način za poticanje trudova – ali sigurno vam neće pomoći da zatrudnite.

Čak i ako se možete nositi s jakim začinima, oni i dalje stvaraju refluks kiseline, što znači da ćete se u spavaćoj ‘igrati s vatrom’, i to na više načina.

"Začinjeno jelo nije idealna uvertira u seks, stoga se klonite ljutih karija i jela. Ova jela imaju potencijal da vas poteraju na WC i to više puta, a to nikako nije zavodljivo ni seksi", kažu.

Beli luk

Ako planirate seks s partnerom, beli luk treba izbegavati ne samo zbog zadaha, već i zato što čak može uticati i na miris drugih telesnih tečnosti .

Pasulj

Svi znamo staru rimu o pasulju – i to zato što se iza toga krije činjenica

"Telo teško probavlja pasulj jer sadrži molekule šećera, što rezultira gasovima", kažu stručnjaci.

"Najbolje je kloniti se svih vrsta mahunarki jer postoji ozbiljna šansa da tokom klinča s partnerom pustite i vetar", kažu i dodaju da se većina ljudi nakon što se najede mahunarki oseća tromo.

Gume za žvakanje i bomboni s mentom

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.

Ali ne možete biti više u krivu, objasnili su stručnjaci: ‘Žvakanje bez gutanja stvara priliv vazduha koji će stvoriti gasove u vašoj probavi.’

"To onda dovodi do pojačanog puštanja vetrova i još više podrigivanja nego inače",objašnjavaju.

Umesto toga, ponesite četkicu za zube i dobro operite zube pre početka ‘akcije’.

Sir

Možda se čini romantičnim podeliti narezani sir na kockice i malo vina – ali to bi moglo stati na put vašim planovima za ostatak večeri.

"Na sir se treba posebno paziti, pogotovo ako vaše telo ne podnosi dobro laktozu", rekli su.

"Potencijalni problemi s želucem mogu biti pravi šok kad se preselite u spavaću sobu",dodaju.

Neke vrste sireva bi još mogle proći, ali definitivno se treba kloniti mocarele, svežeg sira i ricote ako planirate noć strasti piše britanski Sun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: