Energetski napitak se pije svako jutro na prazan stomak, potrebna su samo dva sastojka

Svi znamo osećaj kada moramo da ustajemo iz kreveta ujutru jer je prerano i jednostavno nemamo energije da se suočimo sa danom. Postoje stvari koje možemo da uradimo da pomognemo svom telu da se nosi sa jutarnjim umorom, kao i da obezbedimo da nam se raspoloženje podigne, san se poboljša i energija poveća.

Zdravlje

Izvor: Poslovni.hr

Ponedeljak, 27.06.2022.

11:46

Default images
Foto:Shutterstock/VH-studio

Nutricionistkinja Ejslin Kembridž kaže da postoji jedno piće za koje tvrdi da deluje kao "magija" da bi se osećali najbolje - i potrebno je samo dva sastojka, prenosi Miror. Iako svi znamo o prednostima uzimanja puno vode, zapravo možete učiniti da se osećate još bolje ako dodate malo limuna u šolju tople vode.

"Postoji jedna stvar koju apsolutno svako treba da radi od trenutka kada se probudi ujutru, a to je da pijete vodu, hidrira telo i snižava krvni pritisak. Ako želite da imate energiju i da se osećate dobro, topla šolja vode sa pola limuna isceđenog u nju. To je kao magija", objasnila je za Mirror.

Ali ne samo da voda sa limunom može pomoći da se osećate spremnim za početak dana, jer je Ejslin takođe rekla da pravilna nega pre spavanja može pomoći da se osećate bolje ujutru. Nutricionista je rekao da bi trebalo da prođe najmanje tri sata između poslednjeg velikog obroka i odlaska u krevet kako bi vaše telo moglo u potpunosti da probavi hranu pre noćnog odmora.

"Ako pojedete obrok i pokušate da zaspite sat ili dva kasnije, to će izazvati probleme jer vaše telo ne može da probavi ili da se odmori i oporavi, to dvoje se poništavaju. I vaš san i varenje će biti pogođeni, a kada se kombinuju, to će imati ozbiljan uticaj na vaše raspoloženje. Preporučujem da ostavite najmanje tri do četiri sata nakon velikog obroka pre spavanja", savetovala je ona.

A njen najveći savet je da se klonite veštačkih zaslađivača kad god imate želju za šećerom jer oni zapravo mogu imati lošiji efekat na vaše telo od prirodnih šećera.

"Neki ljudi misle da je bolje posegnuti za opcijama 'bez šećera' kada pokušavaju da jedu zdravo, ali oni su zapravo gori. Takozvana 'dijetalna' pića sadrže sastojak koji se zove aspartam, koji naše telo ne ume da preradi i negativno utiče na naša creva i daleko su štetniji, zapaljiviji i korozivniji od pravog šećera", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: