Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida

Pluća i jetra doista zaslužuju posebnu pažnju jer su najveći čistači organizma. Među brojnim funkcijama jetre jeste i ta da ona pročišćava krv, a pluća uzimaju kiseonik, pritom filtrirajući toksine iz vazduha i dalje, izbacuju štetni ugljen-dioksid iz organizma. Održavajući zdravlje jetre i pluća, ćelije i tkiva u našem organizmu zadovoljićemo zdravom krvlju, koja je bogata kiseonikom.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za kvalitetan rad i dobru funkciju jetre i pluća izuzetno je bitna i hrana koju jedete. U nastavku su prirodni preparati i namirnice koje će doprineti potpunoj detoksikaciji pluća i jetre.

Zeleno lisnato povrće

Ova vrsta povrća je pre svega poznata po gustini vitamina – vitamini A, C, K, folna kiselina. Vitamin A je neophodan za zdravlje kože i očiju, vitamin C je jedan od najsnažnijih antioksidanata, a vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi. Folna kiselina je jedan od B vitamina i jedna od najvažnijih uloga joj je obnavljanje krvnih elemenata. Kalcijuma, gvožđa i magnezijuma ima u zelenom lisnatom povrću.

Spanać, salata, kupus, mladi luk, kelj i korijander najbolji su izbor lisnatog povrća za čišćenje organizma. Možete ih jesti sirove, blanširane ili u obliku smutija. Zahvaljujući sadržaju kalijuma i magnezijuma ovo povrće unapređuje zdravlje pluća. Budući da zeleno lisnato povrće obiluje hlorofilom, ono potpomaže čišćenje organizma od teških metala.

Jabuke

Ovo voće obiluje pektinom, vitaminima i flavonoidima, koji u velikoj meri doprinose čišćenju jetre. Flavonoidi i antioksidansi čuvaju zdravlje pluća i čitavog respiratornog sustava.

Redovno jedenje jabuke svakog dana, posle doručka i posle ručka, rešiće probleme sa gihtom, reumom, artritisom, pomoći će kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema. Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vreme, na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu