Sprečite dehidrataciju zbog vrućine: U vodu dodajte list jedne biljke

Voda od nane ili voda sa nanom je napitak koji je postao sve popularniji. Postoji mnogo razloga zašto je tako brzo ovo piće postalo mnogima omiljeno. Ukusno je, zahteva malo sastojaka, sadrži minimalne količine kalorija i šećera, a pomaže vam da ostanete hidrirani.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 03.06.2022.

08:52

Sprečite dehidrataciju zbog vrućine: U vodu dodajte list jedne biljke
Foto: Profimedia

Nana pripada rodu biljaka mente, grupi od oko 40 vrsta mirisnih višegodišnjih biljaka. Nana se hiljadama godina koristi kao kulinarsko bilje i u medicinske svrhe.

Voda od nane je osvežavajući i zdrav napitak koji možete da napravite od samo dva sastojka - mente i vode. Najpopularnije vrste nane su metvica i pepermint. Ako kupite svežu mentu u prodavnici, postoji velika šansa da će to biti metvica.

Pošto voda od nane često sadrži samo mentu i vodu, pokazalo se da ima malo kalorija i šećera. Dve kašike svežih listova nane sadrže samo 5 kalorija.

Oavj napitak je idealan osvežavajući način da ostanete hidrirani. Voda za piće podržava vaš metabolizam, telesnu temperaturu, cirkulaciju, ali i pored svega toga ne unosimo vode koliko bi trebalo, pa bi voda sa nanom mogla da nas motiviše da pijemo više tečnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: