Dobra je samo vrlo mala količina – kako pivo utiče na zdravlje?

Neke od studija koje su naučnici pregledali ukazuju na to da sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je tražnja za bezalkoholnim pivom veća nego ikad, ovo je dobra vest i za one koji vole pivo ali izbegavaju alkohol.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Utorak, 08.02.2022.

09:09

Default images
Foto: Profimedia

Još jedan zaključak do kojeg su tokom istraživanja došli jeste i to da umerena kozumacija piva ima dobar uticaj na zdravlje.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopšte pod većim rizikom od razvoja nenormalnih nivoa glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo je dobro za gustinu kostiju

Ako posmatramo gustinu kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih ljudi, istraživači tvrde da su oni koji su čak i malo konzumirali pivo, u znatno manjoj opasnosti.

Ponudili su i naučno objašnjenje za ovu činjenicu: "Drugi sastojci piva deluju u sinergiji sa silikonom i stimulišu osteoblastične ćelije koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelariziranje kostiju i zuba.”

Pivo može uticati na niži holesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže u razvijanju dobrog holesterola i regulisanju proizvodnje onog lošeg u telu, zahvaljujući velikom udelu antioksidansa.

Važno je dodati da se ovo događa kada se pije vrlo mala količina piva, prenosi "Eat This".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: