Svakodnevno konzumiranje u roku od 6 meseci sprečava mnoge bolesti

Iako se proizvodi u Aziji i potrebno je do 10 meseci za žetvu jednog korena, nije problem pronaći ovu poslasticu u bilo kojem delu sveta tokom cele godine. Zapravo, sve više stručnjaka preporučuje da na dnevnoj dozi uzimate malo đumbira, naročito u obliku vrućeg čaja, zbog njegovih prednosti za naše zdravlje.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Sreda, 29.12.2021.

14:29

Svakodnevno konzumiranje u roku od 6 meseci sprečava mnoge bolesti
Foto:EPA/ WU HONG

1. Može vas zaštititi od srčanih bolesti

Đumbir je poznat među istraživačima po svojoj sposobnosti da spreči bolesti srca. Neke prednosti srca uključuju smanjenje lošeg holesterola, povećanje dobrog holesterola i snižavanje krvnog pritiska.

2. Može vam pomoći da kontrolišete svoju težinu

Osećaj potrebe za jelom svakih 5 sekundi može biti jedan od razloga zašto ne možete kontrolirasati svoju težinu, a pijenje čaja od đumbira moglo bi vam pomoći u velikoj količini. Istraživanja su otkrila da ovaj začinski koren može smanjiti glad, kao i unos hrane, a čini vas da da se osećate sito.

3. Može pomoći u kontroli šećera u krvi

Možda znate visoki šećer u krvi kao dijabetes i ako je tip 2 ono što imate, imamo dobre vesti za vas. Neka istraživanja su otkrila da je moguće smanjiti komplikacije dijabetesa sa samo 12 dana dnevne konzumacije đumbira. Ali, u svakom slučaju, bolje je kontaktirati lekara.

4. Može ublažiti bol u kolenu

Đumbirov moto takođe može biti "nema više bolova u kolenu". Ako jedete ili pijete đumbir 6 meseci, to može rezultirati znatno manjom boli za one koji imaju artritis kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: