Ubija slobodne radikale i ima antikancerogeno dejstvo: Imuno miks koji sami možete napraviti

U vreme sezone virusa i gripa najbolji način da ojačate imunitet je da svakodnevno pijete sok od cvekle, navode stručnjaci.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2021.

19:54

Ubija slobodne radikale i ima antikancerogeno dejstvo: Imuno miks koji sami možete napraviti
Foto:Shutterstock/IriGri

Iako se njegov pomalo zemljani ukus neće svima svideti, sok od cvekle može se meša sa raznim voćem i tako "zamaskira" kako bi bio ukusniji. Evo koje su njegove dobrobiti i zašto ga je dobro piti.

Ova korenasta biljka efikasna je za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

Sok za jačanje imuniteta:

Sastojci: 1 kg cvekle, 1 kg šargarepe, 1 kg zelenih jabuka, 1 kg limuna, 1 kg meda.

Priprema:

1. Sve dobro oprati, a limun staviti u mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne ljušti. Sve se sjedini i izmiksuje i stavi da odstoji 24 sata.

2. Potom se procedi kroz gazu i doda med. Sok stavite u staklene flaše i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po 0,3 dl tri puta na dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: