Zeolit – skuplja otrove, izbeljuje zube, omekšava kožu, ali nije lek

Vitamini i minerali vekovima su saveznici čovekovog zdravlja i lepote.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 26.10.2021.

09:11

Zeolit – skuplja otrove, izbeljuje zube, omekšava kožu, ali nije lek
Foto: Shutterstock/Julian Popov

Prirodni vulkanski mineral koji je najbolje sredstvo detoksikacije organizma je zeolit.

Popularno je prozvan mineralom 21. veka zbog široke primene i delotvornosti. Oko njega su postojale brojne dileme, jer je često prezentovan javnosti kao lek, što naravno, nije.

Istraživanja oko pomenutog minerala godinama su napredovala, pa su tako i određene polemike danas razrešene.

"Zeolit nije nikakav lek, on ne leči ništa. To je mineral i jedan od najjačih detoksikatora na tržištu. Znači, svugde gde postoje toksini, gde postoje štetne supstance, on fantastično deluje. On ih zapravo povlači u sunđerastu strukturu, inhibira njihovo delovanje i na taj način uklanja štetan uticaj toksina za organizam", objašnjava stomatolog Vanja Horvat. za hrvatske medije.

Moderno društvo koristi preko hiljadu različitih hemikalija, koje se nalaze u zemlji, povrću, vazduhu kojima smo izloženi svakodnevno.

Oni se moraju negde ispoljiti, a najčešće na koži. To je prvi znak da imamo određene toksine u organizmu.

Posebna vrsta zeolita - klinoptilolit

Posebna vrsta, zeolit klinoptilolit delotvoran je u uklanjanju teških metala poput olova, žive, aluminijuma koji se mogu akumulirati u telu i poremetiti rad organizma.

Ova vrsta zeolita pomaže u uklanjanju toksina, tako što se oni, uz pomoć klinoptilolita, izlučuju putem urina, pa se organizam čisti.

Oprezno, nije svaki zeolit dobar

Osim što oslobađa organizam od slobodnih radikala, kancerogenih materija, alkaloida i nitrozamina, ova posebna vrsta minerala uklanja i alkohol, nikotin i katran, dodaje Vanja Horvat.

Zeolit ima pozitivno dejstvo na nervni sistem.

Reguliše proces spavanja, jača imuni sistem i reguliše telesne ph vrednosti organizma.

Drevni eliksiri mladosti koji će vas oduševiti

Klinoptilolit je sastavni deo zubnih pasta, hidrantnih maski za lice.

Dolazi u nekoliko oblika – prahu, kapsulama i tečnosti.

Kako se koristi zeolit?

Foto: Shutterstock/Julian Popov
Preporučena doza je oko 5 grama, od 2 do 3 puta dnevno.

Nema predoziranja i nuspojava i za otprilike četiri do šest sati zeolit se izlučuje iz organizma. Uz savetovanje s lekarom.

"Sve što unosimo u organizam, od riže, mesa, specifičnih mesnih proizvoda, piletine, sve je to puno štetnih materija. Pa, shodno tome, važno je da se ove namirnice operu u zeolitu 15-20 minuta. Postoje svetska istraživanja koja ukazuju da je on jak detoksikator u vodenoj sredini", dodaje Vanja Horvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: