Med i beli luk – rešavaju prehladu i sezonski virus

Jednu teglu napunite oguljenim belim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok i prelijte domaćim medom.

Zdravlje

Izvor: Avaz.ba

Utorak, 21.09.2021.

12:45

Med i beli luk – rešavaju prehladu i sezonski virus
Foto:Profimedia

Hladni dani nam tek stižu, a s njima dolazi i vreme prehlada i sezonskih virusa.

Umesto industrijskih suplemenata i lekova, predlažemo vam da potražite rešenje u prirodi, i napravite dobar narodni lek, savetuju stručnjaci.

Beli luk je odavno poznat po svojim neverovatnim protivupalnim dejstvima, a u narodu se naziva i prirodnim antibiotikom.

Takođe, med je jedan od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, tako da će kombinacija belog luka i meda zasigurno biti dobitna.

Prepreka kod korišćenja belog luka je neprijatan miris i težak ukus, ali u kombinaciji sa medom će biti manje ljut, i neće mirisati jako.

Beli luk u medu je odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, a priprema se jednostavno.

Jednu teglu napunite oguljenim belim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok, i prelijte domaćim medom. Teglu zatvorite i odložite na hladno mesto.

Povremeno lagano promućkajte teglu i jedite po potrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: