Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća

Znanje o tome koje namirnice ne treba da jedete, ako ste na dijeti, može vas mnogo lakše dovesti do cilja.

Zdravlje

Izvor: Avaz.ba

Ponedeljak, 26.04.2021.

13:43

Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća
Foto:Shutterstock/Natalia Lisovskaya

Sadrže vlakna

Evo koje je namirnice potrebno da izbegavate, iako su nam neke od njih poznate kao "zdrave".

Tropsko voće - Voće poput manga i ananasa veoma je ukusno, ali ono sadrži mnogo šećera, što znači da sadrži i dosta kalorija. Umesto njih jedite jabuke, koje imaju manje kalorija, a sadrže vlakna, koja su odlična pomoć tokom dijete.

Suvo voće - Jeste li znali da jedna šoljica suvog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šoljica suvih šljiva sadrži njih 447? Ako baš ne možete da im odolite, onda pripazite na količinu.

Avokado - Ispostavilo se da je ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija i masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne bi trebalo da ga izbegavate, ali ne preterujte s količinama.

Pročitati sastojke

Slatki sokovi - Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu da sadrže mnogo više soli i šećera nego što mislite. Pre kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Slatkiši - Nikako ne treba svaki dan da izbegavate slatkiše (svaka čast izuzecima), ali jasno je da bi konzumiranje trebalo da svedete na minimum za opšte zdravlje ali i željenu liniju. Prema pisanju "American Heart Association", žene bi trebalo da jedu maksimalno 6 kašičica šećera, a muškarci ne više od 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: