Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća

Znanje o tome koje namirnice ne treba da jedete, ako ste na dijeti, može vas mnogo lakše dovesti do cilja.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
Foto:Shutterstock/Natalia Lisovskaya
Foto:Shutterstock/Natalia Lisovskaya

Sadrže vlakna

Evo koje je namirnice potrebno da izbegavate, iako su nam neke od njih poznate kao "zdrave".

Tropsko voće - Voće poput manga i ananasa veoma je ukusno, ali ono sadrži mnogo šećera, što znači da sadrži i dosta kalorija. Umesto njih jedite jabuke, koje imaju manje kalorija, a sadrže vlakna, koja su odlična pomoć tokom dijete.

Suvo voće - Jeste li znali da jedna šoljica suvog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šoljica suvih šljiva sadrži njih 447? Ako baš ne možete da im odolite, onda pripazite na količinu.

Avokado - Ispostavilo se da je ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija i masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne bi trebalo da ga izbegavate, ali ne preterujte s količinama.

Pročitati sastojke

Slatki sokovi - Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu da sadrže mnogo više soli i šećera nego što mislite. Pre kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Slatkiši - Nikako ne treba svaki dan da izbegavate slatkiše (svaka čast izuzecima), ali jasno je da bi konzumiranje trebalo da svedete na minimum za opšte zdravlje ali i željenu liniju. Prema pisanju "American Heart Association", žene bi trebalo da jedu maksimalno 6 kašičica šećera, a muškarci ne više od 9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu