Nutricionista: "Na jesen je najvažnije da u organizam unosite namirnice jesenjih boja" VIDEO

Pravilna ishrana i zdravlje organizma usko su povezani, a do pravih rezultata dolazimo unošenjem uravnotežene i raznovrsne hrane.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

10:50

Default images
Foto: Printskrin/TV Prva

Današnji stil života oduzima nam san, povećava stres, što takođe narušava naš imunitet.

"Prvo i osnovno ujutru je da se protegnemo, popijemo vodu, pripremimo citruse i iscedimo sebi sok. Ova dnevna doza zadovoljava dnevnu dozu vitamina B više od 60 odsto. To je kao da ste uzeli dva parčeta integralnog hleba. Ne samo to, pomorandža podiže i imunitet, jer ima unutra C vitamina. Namirnice koje treba unositi su jesenje boje. Citrusi nam pomažu da se očuvamo, da budemo fit. Ali još važnije je da to voće deluje protivupalno", kaže za TV Prvu nutricionista Milka Raičević.

Ona savetuje da svaki dan počnete sa čašom mlake vode da biste ubrzali metabolizam. Uz to je još bolje uzeti propilis ili pargu, koja je sve popularnija.

"Pijete gutljaj po gutljaj da biste vezali pljuvačku i povećali probiotsko dejstvo. Doručkujte posle pola sata ili, najbolje je, sat. Za doručak jedite integralne žitarice. Možete spremiti musli, dodati orahe, bademe i lešnike."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: