Ova voćka se muškarcima leti preporučuje u što većim količinama

Muškarci i žene nemaju iste navike kada je reč o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica.

Izvor: novosti.rs
Podeli
Foto: Depositphotos / jukai5
Foto: Depositphotos / jukai5

Dok se ženama savetuje ishrana sa više kalcijuma i gvožđa, jači pol bi trebalo češće da konzumira namirnice bogate proteinima i kalorijama, budući da su zbog životnih navika podložniji oboljenjima od dama.

Leto je idealno vreme da promenite loše navike i uvrstite u jelovnik zdrave namirnice.

Muškarcima se preporučuje da što više jedu borovnice, zato što su bogate vitaminima A, B i C kao i antioksidansima koji čuvaju mentalno zdravlje i mozak od oštećenja. Tamne bobice su posebno blagotvorne za srce i metabolizam kod muškaraca jer usporavaju starenje.

Redovno konzumiranje borovnice pripadnicima jačeg pola smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2, jer pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi, a bogate su i vlaknima i proteinima.

Muškaracima se savetuje da iz svakodnevne ishrane izbace pekarske proizvode, zato što obiluju trans-mastima koje su štetne za kardiovaskularni sistem.

Ishrana

Kako ugasiti želju za nezdravom hranom?

Žudnja i želja za hranom mogu biti veliki "saboteri" svake dijete. Uprkos striktnom vođenju računa o dijeti i hrani, "prepuštanje niskim strastima" - primamljivoj hrani, može da sruši sve napore u sprovođenju dijete i smanjenju suvišnih kilograma.

Ishrana ponedeljak 15.07. 16:15 Komentara: 9
strana 1 od 5 idi na stranu