Ova voćka se muškarcima leti preporučuje u što većim količinama

Muškarci i žene nemaju iste navike kada je reč o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica.

Zdravlje

Izvor: novosti.rs

Četvrtak, 18.07.2019.

16:00

Ova voćka se muškarcima leti preporučuje u što većim količinama
Foto: Depositphotos / jukai5

Dok se ženama savetuje ishrana sa više kalcijuma i gvožđa, jači pol bi trebalo češće da konzumira namirnice bogate proteinima i kalorijama, budući da su zbog životnih navika podložniji oboljenjima od dama.

Leto je idealno vreme da promenite loše navike i uvrstite u jelovnik zdrave namirnice.

Muškarcima se preporučuje da što više jedu borovnice, zato što su bogate vitaminima A, B i C kao i antioksidansima koji čuvaju mentalno zdravlje i mozak od oštećenja. Tamne bobice su posebno blagotvorne za srce i metabolizam kod muškaraca jer usporavaju starenje.

Redovno konzumiranje borovnice pripadnicima jačeg pola smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2, jer pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi, a bogate su i vlaknima i proteinima.

Muškaracima se savetuje da iz svakodnevne ishrane izbace pekarske proizvode, zato što obiluju trans-mastima koje su štetne za kardiovaskularni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: