Posle drugog začepljenja vena popularna pevačica je potpuno promenila način ishrane

Posle trombofilije koja joj je konstatovana i drugog začepljenja vena Lepa Brena je totalno promenila način ishrane. Njena jutarnja rutina podrazumeva čašu mlake vode sa dosta limuna, onda pije kafu, pa tek onda pojede jako tanku krišku prepečenog hleba ili jedno jaje.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Burgstedt
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Burgstedt

U emisiji “Na prvom mestu” ispričala je kako je zbog trombofilije ležala nepokretna 12 dana, ali I kako je kasnije nastavila da živi po starom I opet ugrozila svoje zdravlje.

“Ja sam bila na jednom koncertu u Švajcarskoj gde je umesto 1000 ljudi bilo 2000 ljudi, nije radila klima u celom objektu, nisam pila vodu, znam da sam imala veliki gubitak vazduha jer moji nastupi su veoma energični. U jednom trenutku sam videla da me publika gleda čudno i primetila sam da je moja desna ruka ljubičasto plava. Nije mi palo na pamet da bih trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije I potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stojala u jednom položaju, tu su mu hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije I 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombolfilojom. Bilas am u šoku”, navela je Lepa Brena.

Posle toga joj je urađena detaljna analiza kako bi se utvrdilo da li je trombofilija stečena ili urođena I otkriveno je da ima jedan hromozom koji ima mutaciju ali ne za totalnu trombofiliju, već je dobija kada je pretoplo, kada joj je organizam previše zagrejan, kada dehidrira. Vodila je, kaže, računa narednih godinu dana, a potom prestala da pije lekove I nastavila po starom. Tromboza se ponovila 2005. Bila je na jednom treningu u Turskoj, gde je bilo pretoplo. Opet se hitno vratila u Beograd i ista procedura lečenja.

“To je bilo neodgovorno sa moje strane. Podigla sam ručnu I totalno promenila način ishrane. Okrenula sam se ishrani bogatoj omegom tri I omegom šest, barenom mesu bez prasetine I jagnjetine, sve kuvam u vodi I na pari, izbacila sam totalno hleb iz ishrane, jedem voće i povrće i volim da popijem jednu ili dve čaše vina. Cela ta priča je postala veoma umerena, ne smete ni da se prejedete ali ni da budete gladni. Volim da plivam, šetam I radim jogu”, kazala je Lepa Brena.

Dodala je da voli da jede sve, a da je pre jako volela kolače, a da sada udovolji sebi kad su proslaeve ili kada ih je jako željna, dok u redovnoj ishrani ne koristi šećer i slatkiše.

strana 1 od 5 idi na stranu