Za "tanji" struk ne postoji magični napitak

Borba sa gojaznošću je borba sa sopstevnom prirodom, a najveća greška je što o promeni ishrane razmišljamo kao o odricanju. Ne postoji čarobni napitak koji će nam pomoći da skinemo višak kilograma.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

12:45

Default images
Foto: Thinkstock

Ne postoji magičan napitak za gubitak kilograma, već promena i usvajanje novog jelovnika uz fizičku aktivnost, saglasile su se gošće emisije "Jutro sa Natašom" na TV Prva.

Nutricionista Jagoda Jorga istakla je da je sem što nema čarobnog napitka za mršavljenje, jako važno upozoriti ljude da oni mogu biti opasni.

"Od 140 neželjenih događaja koje je registrovala američka administracija, 10 je rezultiralo smrću ljudi do 35 godina koji nikakve simptome bolesti pre uzimanja takvih napitaka nisu imali. Sadrže razne supstance koje niko ne kontroliše. Zakon ne zahteva da se sastav tih preparata uopšte ispita i registruju se na časnu reč proizvođača koji od toga imaju koristi“, rekla je Jorga.

Navela je da početno odricanje, odnosno unošenje manje masti i šećera, treba shvatiti kao izmenjen režim ishrane i usvojiti ga kao trajan.

"Najteže u mršavljenju je takozvani ’plato’ odnosno kad čovek dođe do faze u kojoj se organizam biološki brani od promene i aktivira sve što može da ne dobija manje hrane. Tad treba preći prag i ostati istrajan u odluci", kaže Jorga.
"Ne treba da uzmete parče torte čim vidite da ste počeli da gubite kilograme", poručuje ona.

I kod fizičke aktivnosti je najvažnije istrajati. Fitnes instruktorka Jelena Petronijević kaže da je težak početak i da se žene koje dolaze kod nje posle mesec-dva međusobno podržavaju i da vežbaju sa elanom.

Pitali smo vas danas na našem sajtu da li postoji magični lek za mršavljenje, od 334 glasova, 297 smatra da takav lek ne postoji, a 37 da postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: