Ako želite čist protein izbegavajte ovakvu piletinu

U slučaju da želite da jedete čist protein bez imalo masnoće po sebi savetujemo da obratite pažnju na izgled pilećih grudi.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

19:22

Default images
Foto: Thinkstock ilustracija

Ako ste ikada kupovali pileće grudi onda sigurno znate da pojedino meso ima bele linije po površini. Sada je otkriveno šta tačno ove crtice znače, piše Dejli mejl.

Zahvaljujući modernim farmama ponekad je piletu od jajeta do vašeg tanjira potrebno samo 40 dana, upravo zbog brzog rasta i razvoja, kazali su stručnjaci u emisiji Otkrivanje hrane na Channel 4 kanalu.

Brzina kojom pilići rastu izaziva pojavu belih linija u mesu, pronašli su naučnici, a ljubitelji fitnesa bi možda želeli da ih izbegnu jer ove linije zapravo predstavljaju višak masnoće.

"Pilići se previše brzo razvijaju kako bi dostigli veličinu potrebnu za meso i tržište što izaziva pojavu belih linija", otkriveno je u emisiji.

Međutim, čak i sa belim linijama sadržaj masti u piletini je i dalje niži od crvenog misija, prema podacima iznetim u emisiji..

Sa druge strane organsko meso ima minimalno linija jer pilići sporije rastu i napreduju. Međutim, ova vrsta piletine se može naći po nešto višoj ceni na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: