Hrana koju treba da izbegavate u vrelim danima

Ukoliko želite da se osećate zdravo i dobro za vreme tropskih vrelina, trebalo bi da izbegavate određene namirnice.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

08:00

Default images
Foto: Thinkstock

Šta to nikako ne biste smeli da jedete tokom tropskih vrelina?

Previše začina

Začinjena hrana je ukusnija, ali za vreme velikih vrućina nije baš preporučljivo da se koriste začini, jer je poznato da oni, osim što nose ukus, umeju da poprilično zagreju telo ubrzavajući metabolizam, a što će prouzrokovati da češće osećate glad.

Meso

Izbegavajte da jedete meso leti. Ukoliko možete da se suzdržite od roštilja, uradite to, jer preterano konzumiranje mesa leti može da izazove prekomerno znojenje, ali i probleme s varenjem.

Brza hrana

Ovakva ishrana nije uopšte preporučljiva, a posebno ne za vreme velikih vrućina, kada može samo da vas nadima, izazove probleme s varenjem i doda vam koji centimetar više, što vam leti nikako ne treba.

Sosevi

Poznato je da su sosevi izuzetno kalorični. Najbolje je da ih za vreme letnjih vrućina izbegavate, ali ukoliko im ne možete odoleti, onda je najbolje da ih sami pripremate, jer jedino tako znate šta ste od sastojaka stavili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: