Stručnjaci: Ovako izgleda savršena porcija hrane

Doktorka Hejzel Volis podelila je fotografiju svog obroka kako bi pokazala koji je idealan odnos hrane, iz različitih grupa namirnica, koje treba da jedete svakog dana.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

19:18

Stručnjaci: Ovako izgleda savršena porcija hrane
Foto: Thinkstock, ilustracija

Britanski medicinski žurnal (BMJ) prošle nedelje je otkrio da je najbolji način za sprečavanje nastanka hroničnih oboljenja ishrana koja se sastoji iz dosta voća i povrća, celovitih žitarica i ribe, uz uslov da smanjite konzumaciju prerađenog mesa i šećera.

Nakon što je doktorka Hejzel Volis videla pomenuti članak, ona je pokušala da u svakom obroku primeni ovo pravilo ishrane.

Ona je fotografisala svoju savršeno izbalansiranu hranu na tanjiru, koja se sastoji od različitih grupa namirnica, a potom slike objavila na Instagramu uz savet da i vi ovako ograničite porciju svog jela.

Njen obrok sadrži: šargarepu, korijander, vegetarijanski burger (od leblebije), brokoli, paškanat, dinstano povrće, fetu i kukuruz šećerac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: