Operacija uvećanja penisa najpopularnija u Nemačkoj

Nedavni podaci Međunarodnog društva estetskih hirurga (ISAPS) pokazalo je da se najviše operacija uvećanja penisa, 2.786, obavi u Nemačkoj.

Guardian
Podeli

Foto: Phalinn Ooi / Flickr.com

Organizacija procenjuje da gotovo od ukupnog broja operacija te vrste u svetu (15,414), gotovo petina izvodi se u Nemačkoj.

Drugoplasirana Venecuela daleko je iza Nemačke po tom broju.

ISAPS navodi da razlog za takvu popularnost ovog zahvata u Nemačkoj nije jasan.

Kada je reč o drugim vrstama estetskih zahvata, najpopularnija operacija na svetu je i dalje uvećanje grudi. Najviše tih operacija izvede se u SAD – oko 18 odsto.

Druge popularne procedure su liposukcija, operacija očnih kapaka i oblikovanje tela preraspodelom masnih naslaga.

Ukupno, u svetu je 2013. izvedeno 11,6 miliona estetskih zahvata.

Prema podacima ISAPS, Venecuela je mesto u kom su ljudi najčešće tražili estetsku operaciju, u odnosu na broj stanovnika. Prate je Brazil i Kolumbija.

Kada je reč o nehirurškim zahvatima, poput ubrizgavanja botoksa, ubedljivo vodi SAD sa gotovo četiri miliona nehirurških procedura u poređenju sa 2,1 milion koliko ih je bilo u Brazilu.

Estetika

More i banja oporavljaju kožu

Balneoterapija: Umereno sunčanje, ali samo rano ujutru prija obolelima od psorijaze. Minerali iz vode i blata smanjuju crvenilo i pospešuju perutanje, odnosno smanjenje psorijatičnih ploča na koži.

Estetika utorak 5.08. 22:21 Komentara: 4

Sopstveno salo za novo telo

Primarijus dr Milan Colić, o novinama u estetskoj hirurgiji i procedurama za podmlaĐivanje koje su trenutno najtraženije: Preraspodela masnog tkiva je pravi hit, ono što se uklanja liposukcijom, a nekada se bacalo, sada se čuva i koristi za liposkulpturu i lipofiling

Estetika subota 12.07. 15:51 Komentara: 6
strana 1 od 11 idi na stranu