Jovana (7) od rođenja boluje od retkog sindroma - hitno joj treba 80.000 evra za lečenje

Teško obolela sedmogodišnja Jovana Štikovac je posle niza terapija i operacija, konačno u prilici da napravi samostalne korake. Međutim, za njeno lečenje potrebno je da se prikupi 80 hiljada evra do kraja godine.

Zdravlje

Izvor: TV Prva

Nedelja, 10.10.2021.

15:27

Default images
Foto: Printscreen TV Prva

Da sama ode do toaleta, siđe ili popne se stepenicama, dohvati nešto sa viših polica ili jednostavno napiše na papiru, Jovani je gotovo nezamislivo. Prevremeno je rođena, a na fizikalnim terapijama je još od perioda kada je bila odojče. Ona živa sa splastičnom diplegijom, ali i retkim Bekvit Vidman sindromom koji sa sobom nosi nesrazmeran razvoj organa i veći rizik od oboljevanje od tumora.

"Od samog rođenja je nastao problem, od trećeg meseca je na fizikalnim terapijama, koje su se samo nadograđivale terapijama kod logopeda, defektologa, hipoterapijama... bukvalno sve što smo čuli, smo i pokušali do sada", kaže Marika Štikovac, Jovanina mama.

Jovana je već četiri puta bila na operaciji fibrotomije u Rusiji, napredak je veliki, a veliki iskorak mogao bi se napraviti u jednoj klinici u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali da bi Jovana došla do tamo, potrebno je skupiti velikih 80 hiljada evra do kraja decembra.

"Najlakše je to učiniti slanjem sms poruke 453 na 3030 ili na račun u Fondaciji, svaki dinar puno znači, svaka podrška ljudi, sve jako puno znači, ideje za neke manifestacije i bazare", poručuje Dejan Štikovac, Jovanin tata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: