Visoke temperature su neprijatelj proširenim venama VIDEO

Kada su velike vrućine, duži boravak na otvorenom pogoršava simptome kada je reč o proširenim venama. Najupečatljiviji je otok, koji čini da se oseća bol, težina i umor, potvrdio je i vaskularni hirurg Dario Jocić.

Zdravlje

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 19.08.2021.

10:33

Visoke temperature su neprijatelj proširenim venama VIDEO
Foto:Printscreen/Prva televizija

Ako je sada zahladnelo, naredne nedelje očekuje se novi toplotni talas. Visoke temperature mogu da utiču na različite hronične bolesnike,i da pogoršaju stanje pacijenta.

Koje probleme visoke temperature donose pacijentima sa proširenim venama?

Pri povećanim temperaturama dolazi do proširivanja krvnih sudova i pogoršavanja tegoba koje pacijenti sa proširenim venama imaju bolovi, pečenje, žarenje, težina u nogama, svrab, dolazi i do upala , pojava venskih ekcema, crvenih fleka", rekao je Jocić za "TV Prva".

Naglašava i da se najčešće pacijenti sa proširenim venama žale na letnje godišnje doba, kao i da im je tada najgore.

Tvrdi i da sunčanje stvara dodatne probleme, direktna izlaganja suncu kaže nisu preporučljiva, ne samo zbog venskih bolesti već i drugih oboljenja. Ističe da aktivnosti u vodi značajno pomažu simptomatologiji venske bolesti, "šetnja, voda i kupanje su dobri prijatelji našim nogama", rekao je.

Žene koje praktikuju depilaciju i anti-celulit masaže u suštini bi trebalo da veoma vode računa o tome, jer kako kaže Jocić svako direktno izlaganje nekom tretmanu ili toploti može da dovede do reakcija.

"Masažu ipak treba korigovati, ako je previše gruba, ona može da napravi veliki problem pacijentima sa proširenim venama", rekao je on.

Jedino rešenje za pacijente sa proširenim venama je kaže operacija, koja može da se izvrši u bilo koje godišnje doba.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: