Predrag četiri puta pobedio leukemiju: "Kanceri ne mogu ubiti onog ko se ne preda" VIDEO

Predrag Slijepčević je čovek koji je uspeo nešto što se čini gotovo nemoguće. Pobedio je leukemiju čak četiri puta. Kao predsednik Udruženja za pomoć obolelima od akutnih leukemija, svakodnevno pomaže ljudima koji se suočavaju sa ovom teškom bolešću.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Predrag u razgovoru za Televiziju Prva otkriva da ga je spasao mozak i doktorka koja mu je rekla: "50 posto je naše, 50 je vaše".

"Jedan deo mogu da urade doktori i bez njih nema izlečenja, a ostalo je na pacijentu. Kad god mi se bolest vratila, udahnem i ponovim jednu istu rečenicu: 'Nema predaje'. Suština kod mene je kad sam shvatio da je dobar deo do mene i nisam se predavao. Ni svi ostali kanceri ne mogu ubiti onoga ko se ne preda. Razlika između živih s kojima mogu da razgovaram i onih sa kojima ne mogu da razgovaram je ta što kad ih pitam 'Zašto si preživeo?', svi mi pokažu na istu stvar, na mozak. Sve je do tog našeg stava. Kako da izlečite čoveka koji neće da se izleči?", ističe Predrag.

Onkolog Branka Radmanović smatra da je jako bitno da je pacijent stabilan i da ima motivaciju, da bude jak i nosi se sa svojom pričom.

Na pitanje voditeljke šta kaže svojim pacijentima kad joj se obrate za pomoć, dr Radmanović odgovara:

"Kažem im 'Idemo dalje'!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu