Puno kucate i često vas boli ručni zglob? Evo na šta to ukazuje

Da li ste nekad već na početku radnog vremena, nakon što ste odgovorili tek na deo imejlova, osetili da vaš zglob "vrišti od bolova"? To je osećaj koji bez sumnje frustrira. Želite da završiti poslovne zadatke, ali vas istovremeno zabrinjava sumnjiv, neuobičajeni bol.

Izvor: The List
Podeli
Foto: shuterstock/thodonal88
Foto: shuterstock/thodonal88

Isto vam se može dogoditi nakon dužeg kucanja po ekranu vašeg pametnog telefona.

Međutim, postoji mnogo razloga zašto zglob može da vas boli nakon dužeg kucanja. Često tetive u našim zglobovima mogu da počnu pritiskati živac u zglobu. To se naziva sindromom karpalnog tunela i često izaziva osećaj utrnulosti i slabosti u rukama i zglobovima. Još jedno stanje sa sličnim simptomima naziva se sindromom kubitalnog tunela. Prema klinici Klivland, najveća je razlika u tome što se ovaj sindrom događa jer se nervi stisnu u laktu umesto u zglobu.

Artritis je takođe na popisu razloga koji mogu da izazovu bol pri kucanju. Iako se artritis često povezuje sa starijim osobama, od njega boluju i mnoge mlađe osobe. Ako je reč o artritisu, verovatno ćete osetiti veću ukočenost u zglobovima i oko njih, kao i moguće oticanje, piše List.

U svakom slučaju, ako primetite sumnjive bolove u dlanovima i ručnim zglobovima, trebalo bi da potražite savjet lekara.

"Bol je odbrambeni mehanizam. Govori vam da nešto nije u redu. Ako bol ne nestaje, proverite o čemu se radi", savetuje dr Vilijam Sejc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu