Još jedna zemlja patentirala svoju prvu vakcinu protiv koronavirusa VIDEO

Kineska kompanija specijalizivana za vakcine "Kansino bajolodžiks" patentirala je prvu potencijalnu vakcinu protiv kovida 19 pod nazivom "Ad5-nCOV", javili su državni mediji pozivajući se na dokumente o zaštiti intelektualne imovine.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

08:37

Još jedna zemlja patentirala svoju prvu vakcinu protiv koronavirusa VIDEO
Foto: Depositphotos / Surabky

Ovo je prva patentirana vakcina u Kini, javio je državni list "Narodni dnevnik", pozivajući se na dokumente koje je objavila kineska Nacionalna administracija za intelektualnu imovinu.

Saudijska Arabija je saopštila da ovog meseca planira da pokrene treću fazu kliničkih ispitivanja vakcine firme "Kansino", navodi Blic. Kompanija navodi da vodi razgovore i sa Rusijom, Brazilom i Čileom o pokretanju treće faze testiranja u tim zemljama.

Patent je potvrđen 11. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: